Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για την νέα συκοφαντική επίθεση του απερχόμενου προεδρείου του σωματείου

Share

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

.              Της  Ένωσης  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος  Περιφέρειας  Ηπείρου                .

                                                                                                  Ιωάννινα 23 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τα μέλη του ψηφοδελτίου « Ενωμένοι Πυροσβέστες » ( απερχόμενο προεδρείο ) του σωματείου μας, « ξαναχτύπησαν » με ανακοίνωση με την οποία στρέφονται κατά της Ε.Α.Κ.Π. Απαντάμε και σε αυτό το συκοφαντικό κατασκεύασμα, με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα και όχι με ψέματα και λασπολογία.

  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Οι « Ενωμένοι Πυροσβέστες » « ενδιαφέρθηκαν » για τους συναδέλφους που υπηρετούν μακριά από την πόλη συμφερόντων τους και δηλώνουν ότι θα πάνε επιτέλους στα σπίτια τους και ότι θα γίνει  « αποκατάσταση των αδικιών ». Δεν αναφέρουν όμως, ότι δεν θα υπηρετήσουν στην πόλη συμφερόντων τους για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, όπως ίσχυε τα τελευταία 24 χρόνια, αλλά σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό μετά από 6 χρόνια θα ξαναφύγουν πάλι με μετάθεση, για να μπαλώσουν άλλες ανάγκες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εάν βέβαια μέσα στο διάστημα των 6 ετών δεν κληθούν να « καλύψουν » και άλλες ανάγκες του Π.Σ. ( εποχικά κλιμάκια, νέες αρμοδιότητες ), με τις αποσπάσεις για υπηρεσιακούς λόγους που είναι χωρίς κανένα χρονικό όριο ( δηλαδή μπορεί να διαρκέσουν και χρόνια ) και που θα εφαρμόζονται για όλους ανεξαιρέτως τους πυροσβέστες ακόμα και για αυτούς που έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 48 ετών και τα 26 χρόνια υπηρεσίας.

Ίσχυαν ποτέ τέτοιες διατάξεις στον Κανονισμό Μεταθέσεων των πυροσβεστών, τα τελευταία 24 χρόνια;

Θυμήθηκαν οι « Ενωμένοι Πυροσβέστες » τους συναδέλφους που έχουν αποκλειστεί εδώ και 3 χρόνια στα αεροδρόμια. Θυμήθηκαν να αναδείξουν και τις προσλήψεις προσωπικού στο Π.Σ., που αν είχαν πραγματοποιηθεί και είχαν καλυφθεί οι ελλείψεις, δεν θα ξεσπιτωνόταν κανένας συνάδελφος με μετάθεση και θα είχαν μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων τους όσοι παρέμειναν μακριά από αυτόν. Πότε ενδιαφέρθηκαν στο παρελθόν, το απερχόμενο προεδρείο και η Ομοσπονδία των πυροσβεστών ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), για τα αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, πού είναι οι παρεμβάσεις που έχουν κάνει; Που ήταν όλοι αυτοί, όταν η Ε.Α.Κ.Π. με τις πρόσφατες συνεχείς παρεμβάσεις της συνέβαλλε να δοθεί λύση σε πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι της Π.Υ. του αεροδρομίου στη Σαντορίνη και σε άλλες περιοχές στο παρελθόν;

Αν έχουν το σθένος οι « Ενωμένοι Πυροσβέστες », να απαντήσουν στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό μέλλον και τη ζωή των συναδέλφων της περιφέρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα:

  • Όταν θα επιστρέψουν με μετάθεση συνάδελφοι που υπηρετούν εκτός περιφέρειας, δεν θα υπάρξουν μεταθέσεις άλλων συναδέλφων σε όλη τη χώρα, για να « καλυφθούν τα κενά » που θα δημιουργηθούν από την επιστροφή τους;
  • Οι συνάδελφοι της Άρτας και της Πρέβεζας που χαρακτηρίστηκαν υπεράριθμοι, δεν θα πάρουν μετάθεση μακριά από τα σπίτια τους;
  • Στις περιοχές που δεν υπάρχουν υπεράριθμοι ( όπως στον νομό Ιωαννίνων ), δεν θα μετατεθούν συνάδελφοι που έχουν συμπληρώσει την 6ετία στο νομό, όταν θα επιστρέψουν με μετάθεση όσοι υπηρετούν μακριά από αυτόν στα νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα;

Για όλους αυτούς τους λόγους επιχειρείται και ο εξαναγκασμός των συναδέλφων σε ένα συνεχές κυνήγι μορίων μέσω των αποσπάσεων, για να « συναγωνίζονται » μεταξύ τους για το ποιος θα γλιτώσει την μετάθεση.

Οι σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των πυροσβεστών θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά φέτος με βάση τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων που εμπεριέχεται τον νόμο 4662 της υποτιθέμενης « αναδιοργάνωσης » του Π.Σ., που υποβαθμίζει την υπηρεσία μας και καταργεί στοιχειώδη και βασικά δικαιώματα μας.

Όταν ψηφιζόταν ο νόμος αυτός ( τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη ), η Ε.Α.Κ.Π. αντιστάθηκε οργάνωσε διαμαρτυρίες και σήκωσε όλο το βάρος του αγώνα για να μην ψηφιστούν οι διατάξεις του.

Οι « Ενωμένοι Πυροσβέστες » με το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), έβαζαν πλάτη για να περάσει, επικροτούσαν την κυβέρνηση και συμφωνούσαν πλήρως με το περιεχόμενό του. Με τέτοιους τρόπους « αγωνίζονται » και έτσι θα συνεχίσουν να « αγωνίζονται » για τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό στην ανακοίνωσή τους το ξεσπίτωμα και τη διάλυση της ζωής των πυροσβεστών, τα χαρακτηρίζουν ως « αποκατάσταση ».

  • Τι πρότειναν στην κυβέρνηση οι « Ενωμένοι Πυροσβέστες » όταν ήταν στο προεδρείο του σωματείου μας;

            Πρότειναν Κανονισμό Μεταθέσεων με μόρια στους πυροσβέστες.

  • Πότε είχαν μόρια οι πυροσβέστες που προσλήφθηκαν από το 1996 και μετά και τι χρειαζόταν τα μόρια στους πυροσβέστες που υπηρετούσαν ως αμετάθετοι στον τόπο συμφερόντων τους;

Χρειάζονται για να μπορούν οι κυβερνήσεις να τους ξεσπιτώνουν με μεταθέσεις,   αποσπάσεις και μετακινήσεις.

Παραθέτουμε αυτούσια την κοινή πρόταση που είχαν υποβάλλει προς την κυβέρνηση για τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων των πυροσβεστών τα προεδρεία της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου και της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, πριν ψηφιστεί ο νόμος 4662/20, με την υπογραφή και του απερχόμενου προέδρου του σωματείου. Παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της πρότασης που κατέθεσαν, για να τινάξουν στον αέρα τη ζωή μας και τις οικογένειές μας (  Το σχετικό 6σελιδο υπόμνημα βλέπε eakp.gr ): 

« Κανονισμός Μεταθέσεων: Στο άρθρο 158 να προστεθούν τα εξής: τα μόρια όλων των υπαλλήλων να αρχίζουν από την ημερομηνία κατάταξής τους με το βαθμό του πυροσβέστη, για κάθε έτος υπηρεσίας να αντιστοιχούν δέκα ( 10 ) μόρια αντί για πέντε ( 5 ) και όσοι έχουν προσληφθεί με διατάξεις περί αμετάθετου να επιδοτούνται με πενήντα ( 50 ) μόρια επιπλέον ».

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Γι’ αυτό καθησυχάζουν με ψέματα τους συναδέλφους

και τους λένε ότι δεν πρόκειται να ξεσπιτωθούν.

 

  • ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ

Τα μέλη των « Ενωμένων Πυροσβεστών » ανάγκασαν τα 2 μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής να παραιτηθούν, γιατί τα επιβάρυναν με ευθύνες που δεν ήταν στην αρμοδιότητά τους, όπως η εγγραφή νέων μελών και ο επαναπροσδιορισμός του μητρώου μελών μετά το πέρας της Γ.Σ.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σχετική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, που αποδεικνύει τα όσα έχουμε καταγγείλει για τις παράνομες εγγραφές και για τις αρμοδιότητες της Εφορευτικής Επιτροπής (  βλέπε eakp.gr ).

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τα μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν υποχρέωση να επισημαίνουν και να πιστοποιούν την ακεραιότητα των διαδικασιών του σωματείου μας, να παρεμβαίνουν και να μας ενημερώνουν για τις σχετικές αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε.

  • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Ε.Α.Κ.Π. δεν νομιμοποιεί την συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση της 7ης Μαρτίου, για την οποία έχει καταθέσει ένσταση για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της.

Επίσης και κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, οι διαδικασίες δεν έγιναν με τον σωστό και προβλεπόμενο τρόπο που ορίζει το καταστατικό. Τα ζητήματα αυτά τα έχουμε καταγγείλει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Στο προεδρείο της Γ.Σ. συμμετείχαν 2 μέλη των Ενωμένων Πυροσβεστών και 1 μέλος της Ε.Α.Κ.Π.

Δεν πραγματοποιήθηκε πλήρη καταγραφή στο βιβλίο των πρακτικών όπως προβλέπεται, τηρήθηκαν πρόχειρα πρακτικά που δεν υπογράφηκαν μετά το τέλος της Συνέλευσης από όλα τα μέλη του προεδρείου, με τη δικαιολογία ότι έπρεπε πρώτα να καθαρογραφούν από την Γραμματέα του προεδρείου ( μέλος των    « Ενωμένων Πυροσβεστών » ).

Δυόμισι μήνες μετά την Συνέλευση, ακόμα περιμένει το μέλος της Ε.Α.Κ.Π. που ήταν στο προεδρείο, να τον ειδοποιήσουν για να υπογράψει και να επικυρώσει τα πρακτικά της Γ.Σ.

Είναι έγκυρη αυτή η διαδικασία καταγραφής των πρακτικών, που επικαλούνται οι « Ενωμένοι Πυροσβέστες »;

Είναι προβλεπόμενο να μην έχουν υπογραφεί τα πρακτικά από όλα τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ.  2 ½ μήνες μετά τη Συνέλευση και 2 μέρες πριν από τις εκλογές στο σωματείο μας;

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, θέλουν να διαστρεβλώσουν πλήρως τα όσα έγιναν στη Συνέλευση και κυρίως τις θέσεις και τις τοποθετήσεις της Ε.Α.Κ.Π. εν όψει και της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν πρόκειται να επικυρώσουμε τα συγκεκριμένα πρακτικά, γιατί δεν καταγράφηκαν όπως προβλέπεται.

Θα πραγματοποιήσουμε όλες τις ενέργειες για να διασφαλιστεί συνολικά η προβλεπόμενη καταστατική λειτουργία του σωματείου και η διαδικασία των εκλογών.

Αυτή είναι η απάντηση της Ε.Α.Κ.Π. στις λασπολογίες και τις συκοφαντίες των « Ενωμένων Πυροσβεστών ». Ο γκαιμπελισμός δεν θα περάσει, δεν θα μείνει τίποτε από τη λάσπη που εκτοξεύουν.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ήπειρο:

  • Να διακρίνουν την ολοκάθαρη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα 2 ψηφοδέλτια. Ποιοι μιλάνε με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα και επιβεβαιώνονται πλήρως από τις εξελίξεις και ποιοι λασπολογούν ασύστολα και καθησυχάζουν τους πυροσβέστες, με ψεύτικες υποσχέσεις.
  • Να δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους, την δική τους απάντηση, στις εκλογές τη Δευτέρα 25 του Μάη και να βάλουν στο περιθώριο όλους αυτούς που με τη στάση και τις πρακτικές τους, βοηθούν τις κυβερνήσεις να μας καταστρέφουν τη ζωή και να υποβαθμίζουν συνεχώς την υπηρεσία μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΊΟΥ ΤΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (Ε.Α.Κ.Π.)

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                       ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

                                                       ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                       ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

                                                       ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

                                                           ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

                                                       ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                       ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

                                                       ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                          ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

                                                         ΜΑΣΤΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

                                                            ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

                                                         ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                         ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

                                                         ΚΟΡΤΣΙΝΟΓΛΟΥ ΑΑΡΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

                                                         ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

                                                         ΜΑΣΤΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

                                                           ΝΙΤΣΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

                                                        ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

                                                        ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

                                                        ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 

Δείτε εδώ την κοινή πρόταση της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου και της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας

Δείτε εδώ την σχετική γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/