ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Μυτιλήνη 15 Δεκεμβρίου 2025
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η Ενωτική Κίνηση Πυροσβεστών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των εργαζομένων και της ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος στην Λέσβο.
Δηλώνουμε απερίφραστα την στήριξή μας στον πρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικου Κέντρου, τον Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Λέσβου και τους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Μυτιλήνη που διώκονται γιατί τόλμησαν να εναντιωθούν στην κατασκευή της κλειστής ελεγχόμενης δομής – φυλακής στην περιοχή Βαστριά στη Λέσβο.
Στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου ενάντια στις απαράδεκτες και τρομοκρατικές διώξεις στους διωκόμενους συνδικαλιστές και διαδηλωτές
Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ενάντια σε έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό και απαιτούμε μαζί με όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα
• αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες,
• επαναφορά 13ου και 14ου μισθού,
• αφορολόγητο στα 12.000 €, αναδρομική απόδοση μισθολογικών κλιμακίων ’16–’17, κατάργηση εισφοράς Αλληλεγγύης,
• υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στο Δημόσιο,
• ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια,
• ουσιαστικά μέτρα για ακρίβεια, Ενέργεια, λαϊκή κατοικία,
• 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών,
• κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματά μας
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και στην Περιφέρεια μας και πανελλαδικά που δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη ενάντια στην ίδια πολιτική που έχει εδώ και χρόνια ξεκληρίσει τους μικρούς αγρότες και παραγωγούς.
Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπορευόμαστε με όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία του κεφαλαίου.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
