Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

6 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ – ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Share
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που υποβάλλουν ερωτήματα μέσω e-mail, προς τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. για εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν, πρωτίστως να μελετούν προσεκτικά τις συγκεκριμένες ενότητες:
«Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις»
«Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις»
«Αρχείο Ανακοινώσεων Ε.Α.Κ.Π.»
Και τις νομοθετικές διατάξεις που έχουν αναρτηθεί στην Αρχική Σελίδα
 Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα για τα στελέχη της ΕΑΚΠ και δεν είναι εύκολο να απαντηθούν έγκαιρα τα δεκάδες ερωτήματα που υποβάλλονται. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
 
 
 
1o ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ονομάζομαι ……….. …………….. και υπηρετώ στο Πολεμικό Αεροδρόμιο ……………….
Θα ήθελα να με ενημερώσετε στο παρακάτω θέμα:
Εάν βρίσκομαι σε Ρεπό (το πρώτο 8ωρο ρεπό) μπορεί η Υπηρεσία μου να με καλέσει να εργασθώ για προγραμματισμένη εκπαίδευση πάνω στα αεροσκάφη; Μπορώ να μην προσέλθω μιας και έχω ρεπό και έχω κανονίσει προ ημερών προγραμματισμένη οικογενειακή υποχρέωση;
Θα ήθελα την συμβουλή σας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
…………. ……………….  
 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1157/1981, τις υπουργικές αποφάσεις και τις διαταγές που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή του ωραρίου των πυροσβεστικών υπαλλήλων (ένας σημαντικός αριθμός των διαταγών είναι αναρτημένος στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας), απορρέει ότι ανάκληση της ημερήσιας ανάπαυσης (ρεπό) υπαλλήλου, πραγματοποιείται μόνο στην περίπτωση της γενικής επιφυλακής με απαραίτητη προϋπόθεση ειδική διαταγή του Α.Π.Σ. για την ανάκληση των ρεπό (υπ. αρίθμ. 20185 Φ. 105.9/ 4 – 6 -1999 «Επιφυλακή πυροσβεστικού προσωπικού και ρύθμιση συναφών θεμάτων »   και υπ΄ αριθμ. 25566 Φ. 105.6/25-5-2001 δ/γη Α.Π.Σ.. « Ετοιμότητα πυροσβεστικού προσωπικού).
Στην περίπτωσή σου θα πρέπει να υποβάλλεις ανάλογη αναφορά παραπόνων προς τη διοίκησή σου. Υποδείγματα αναφορών για παραβίαση των διατάξεων περί ωραρίου θα αναζητήσεις, αφού πρώτα μελετήσεις προσεκτικά την ενότητα «Απαντήσεις της Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις» που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του site της Ε.Α.Κ.Π.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία  
 
2ο ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΥΠΗΡΕΤΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (40 ΑΤΟΜΑ) ΣΕ
Π.Υ. Γ\’ ΤΑΞΗΣ ,ΟΙ 36 ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
1.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ(ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΟΥ
ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΤΟ 1998, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ)
2.ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ, Η ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΙΑ  ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ; ΠΟΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ
ΕΧΟΥΜΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ  ΜΕΤΑΤΙΘΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΚΟΜΗ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ(2009).
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.
ΓΙΑΤΙ;;;
 
 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητοί συνάδελφοι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αρθούν οι αδικίες στον κανονισμό μεταθέσεων, για να μετατεθούν επιτέλους οι αδικημένες σειρές που παραμένουν από 9 έως 14 χρόνια εκτός της πόλης συμφερόντων τους, αλλά και γενικότερα για να αποκτήσει ο κανονισμός μεταθέσεων πλήρη αξιοκρατική υπόσταση,. έχουν επισημανθεί ανελλιπώς από την Ε.Α.Κ.Π. σε κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν. Όποιος παρακολουθεί τη δράση μας και ενημερώνετε τακτικά από το site της παράταξής μας το γνωρίζει πολύ καλά. Για όποιον δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, αρκεί να ανατρέξει στην ενότητα «Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις» και την ενότητα «Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις» που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας προκειμένου να διαπιστώσει τα προαναφερθέντα.
Επειδή όμως το ερώτημά σας συμπίπτει χρονικά με την υποβολή της πρότασης της Ε.Α.Κ.Π. για τον κανονισμό μεταθέσεων υπό μορφή σχεδίου προεδρικού διατάγματος, προς όλους τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ανευθυνοϋπεύθυνους, σας παραπέμπουμε σε αυτή ώστε να λάβετε γνώση και να επικοινωνήσετε ξανά μαζί μας προκειμένου να μας αναπτύξετε και τις δικές σας επισημάνσεις. Στην πρόταση μας όπως θα διαπιστώσετε αποτελεί βασική προτεραιότητα η αποκατάσταση όλων των αδικημένων συναδέλφων. 
Κάντε κλικ εδώ ….
Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία και ελπίζουμε ότι συμβάλλαμε στην ενημέρωσή σας, αλλά και στην κατανόηση της αδήριτης ανάγκης ενίσχυσης της Ε.Α.Κ.Π. που θα έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση των προσδοκιών σας.          
 
 
 
3o ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Υπηρετω στην Π.Υ …… και ειμαι οδηγος και η υπηρεσια με εστειλε με φυλλο πορειας στην Αθηνα να παραδωσω στο συνεργειο του Π.Σ ενα αυτοκινητο για επισκευει.Την συγκεκριμενη ημερα ημουν υπηρεσια 24ωρο.Το ερωτημα μου ειναι εάν επιστρεφοντας απο την Αθηνα και ενω ημουν σε Φ.Π επρεπε να συνεχισω την βαρδια μου οπως και εκανα? Εαν ναι σε ποια διαταγη αναφερει οτι μετα το Φ.Π εισαι υποχρεωμενος να εκτελεσεις κανονικα την βαρδια σου και εαν
αυτο αναφερεται?Επισης εαν το Φ.Π ειναι εντος της Περιφερειας υπαρχει καποια
διαφορα?Ευχαριστω πολυ καλη συνεχεια και ευτυχως που ειστε  και εσεις και μαθαινουμε καποια πραγματα..Καλη συνεχεια.
 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε την απάντηση στο ερώτημά σου δίνει η υπ. αριθμ. 52444 Φ. 101.3/14-12-1999 με θέμα «Παροχή διευκρινήσεων» της οποίας μπορείς να αιτηθείς να λάβεις γνώση από τη διοίκησή σου, όπου αναφέρονται τα εξής:
Οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε φύλο πορείας για εκτέλεση υπηρεσίας, εργάζονται σύμφωνα με το κανονικό ωράριο απασχόλησης του προσωπικού, ενώ για την πέραν του πενθημέρου εργασία καταβάλλεται η θεσμοθετημένη χρηματική αποζημίωση. Κατά συνέπεια τηρείται κανονικά το ωράριο, με τους ανάλογους χρόνους ελευθερίας του υπαλλήλου από την υπηρεσία και όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις του έναντι αυτής.
Πιστεύουμε ότι η ανάλυση της συγκεκριμένης διαταγής καλύπτει το ερώτημά σου.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
 
 
4Ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
ΣΘΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. .ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΜΕΤΑΘΕΣΩΝ  ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ, Η ΟΚΤΑΕΤΙΑ
ΙΣΧΥΕΙ? Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ 1260 ΔΟΚ.ΠΥΡΣΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 73.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται στην ενότητα «Απαντήσεις της Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις», σε αρκετές απαντήσεις που δόθηκαν σε ανάλογα ερωτήματα συναδέλφων. Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείς να μελετήσεις τις διατάξεις του κανονισμού μεταθέσεων που έχει συνταχθεί σε ενιαίο κείμενο από την παράταξή μας και έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του site της Ε.Α.Κ.Π. 
Επίσης καλό θα ήταν να ανατρέξεις στην ενότητα «Δείτε όλες τις ανακοινώσεις» προκειμένου να λάβεις γνώση όλων των ενεργειών μας.
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
 
 
5Ο ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Καλησπερα σας! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά εμένα προσωπικά κ αρκετούς συναδέλφους της 71ης σειράς πυροσβεστών που βγήκαμε πρόσφατα απο τη σχολή αρχιπυροσβεστών.
Γιατί χάσαμε τη σειρά μας στις τακτικές μεταθέσεις του περασμένου Ιουνίου κ επιστρέψαμε στους σταθμούς όπου υπηρετούσαμε, αφού εξήλθαμε από τη σχολή αρχιπυροσβεστών πριν την υλοποίησή τους? (εξήλθαμε 1/10.2009, οι μεταθέσεις υλοποιήθηκαν στις 25/10/2009)

Ευχαριστώ.

 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε για να πάρεις την απάντηση στο ερώτημά σου, θα πρέπει να μελετήσεις τις διατάξεις του κανονισμού μεταθέσεων και συγκεκριμένα τα άρθρα 11Α,17 και την παράγραφο 5 του άρθρου 19.
Ο κανονισμός μεταθέσεων έχει συνταχθεί σε ενιαίο κείμενο από την παράταξή μας και έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του site, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνει κατανοητός από όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται. 
Σε περίπτωση που εξακολουθήσεις να έχεις απορίες επικοινώνησε ξανά μαζί μας.
Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.                    
 
 
6ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητοί συνάδελφοι ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής ερωτήματα:
1.Για να πάω στην Υπηρεσία μου Π.Κ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,παιρνάω πορθμίο.(που δεν είναι αστική συγκινωνία)Επίσης το νησί εξυπηρετείται από ιδιωτικά ΚΤΕΛ.(ούτε αυτά είναι αστική συγκηνωνία)Το αυτοκίνητο στο Ferry κοστίζει 5.50€ να πάω και άλλα τόσα να γυρίσω,δηλαδή 11€.Αν αυτό το πολλαπλάσιάσουμε επι 24 8άωρα που κάνω εκεί,βγαίνει ένα τρελό ποσό που πρέπει να καταβάλω μηνιαίως προκειμένου να μεταβώ στην υπηρεσία μου.Το σπίτι μου απο την υπηρεσία απέχει πάνω απο 15 χλμ.Μπορώ να διεκδικήσω αυτά τα χρήματα,και με πιον τρόπο?

2.Τα πρόσθετα 8ώρα (έως 5)που βγαίνουν κάθε μήνα, μπορώ να τα δουλέψω όποτε εγω επιθυμώ μέσα στο μήνα? ή τις μέρες που επιθυμεί η υπηρεσία? Και σε περιπτωση που η υπηρεσία μου χρωστάει 25 8ωρα μπορεί να μου αφαιρεί απο εκεί τα πρόσθετα που είναι να κάνω κάθε μήνα? Πρέπει να κάνω Δ.Υ για αυτό ή εξυπακούεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε σου γνωρίζουμε ότι οι εκτός έδρας αποζημιώσεις που προβλέπουν οι διατάξεις: Π.Δ. 200/1993 Φ.Ε.Κ. 75 τεύχος Α΄ «Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ»
Ν. 2685/1999 Φ.Ε.Κ. 35 τεύχος Α΄ «Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικρατείας και άλλες διατάξεις»
Κ.Υ.Α. 2/66739/0022/15-11-2000 Φ.Ε.Κ. 1394 τεύχος Β΄ «Οδοιπορικά έξοδα και λοιπά έξοδα του Πυροσβεστικού Προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος»
Εγκύκλιος Δ\γη Α.Π.Σ. 56 αριθμ. Πρωτ.: 405 Φ. 507.1/19-1-2001 «Οδοιπορικά έξοδα πυροσβεστικών υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος» αφορούν τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται εν ώρα υπηρεσίας και για την εκτέλεση αυτής. Δεν προβλέπεται αποζημίωση για τις μετακινήσεις από την οικία του υπαλλήλου προς την υπηρεσία που υπηρετεί.
Στο δεύτερο ερώτημα που θέτεις η απάντηση δίνεται από την παράγραφο 1 της υπ. αριθμ. 3855 Φ. 105.6/31-1-1989 Δ\γη Α.Π.Σ. με θέμα: «Χρηματικές αποζημιώσεις προσωπικού για προσφορά εργασίας πέραν του πενθημέρου» όπου μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:
Αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση του προσωπικού στα πλαίσια του δυνατού, συμπληρώνονται οι υπ. αριθμ. 9459 Φ. 105.6/16-3-1987 και 19304 Φ. 105.6/11-6-1987 διαταγές Α.Π.Σ. ως εξής:
Οι υπάλληλοι που εναλλάσσονται στην υπηρεσία ανά 8ωρο μπορούν εάν επιθυμούν, να ζητούν από τη Διοίκησή τους να ορίζονται σε υπηρεσία τόσα 8ωρα όσα απαιτούνται για τη συμπλήρωση 4 ή 5 το μήνα, με αντίστοιχες χρηματικές αποζημιώσεις. Οι Διοικητές προγραμματίζουν και θέτουν σε υπηρεσία τους παραπάνω υπαλλήλους όλες τις ημέρες της εβδομάδας ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Από το πνεύμα της συγκεκριμένης διαταγής απορρέει ότι οι πρόσθετες υπηρεσίες που επιθυμεί να εκτελέσει ο υπάλληλος, δηλώνονται έγκαιρα με Δ.Υ. αναφορά και προγραμματίζονται από το Διοικητή τις ημέρες που εξυπηρετείται ο υπάλληλος, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν. Σε αντίθετη περίπτωση ο υπάλληλος ορίζεται σε πρόσθετη υπηρεσία σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Σε ότι αφορά το τρίτο ερώτημα που θέτεις σε καμία διαταγή δεν αναφέρεται ότι δύναται να αφαιρούνται οφειλόμενες αναπαύσεις, προκειμένου να συμπληρωθούν οι υπολειπόμενες χρηματικές αποζημιώσεις πέραν του πενθημέρου. Η υπ. αριθμ. 9459 Φ. 105.6/16-3-1987 αναφέρει, ότι αυτές χορηγούνται όταν οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν εκτός των αναπαύσεων αργίας, που χορηγούνται υποχρεωτικά το ανώτερο σε 3 μήνες.
Πιστεύουμε να καλύψαμε τα ερωτήματά σου.
Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/