Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Share
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 
 
1ον ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ 550 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΚΡΟΥΠ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 
2ον ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ’ Η ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009 ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ;
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
 
3ον Τις ημερήσιες αναπαύσεις το μηνά που δικαιούμαστε μπορεί να τις βάζει ο διοικητής σε οποίες ημερομηνίες θέλει αυτός.
 
4ον Σχετικά με τις μεταθέσεις και το μπάχαλο που γίνεται: συνάδελφος που έκανε αναφορά σύμφωνα με την υπόδειξη σας του απάντησαν ότι η 72η σειρά τοποθετήθηκε ως εξερχόμενοι από την ακαδημία με την διαταγή 54760 φ 2026/2-10-08 Α.Π.Σ . Άρα κατά το σεβαστό αρχηγείο όλα είναι νόμιμα . Από δω και πέρα τι πρέπει να πράξει ? Επίσης θα θελα να εκφράσω ένα παράπονο πάει πολύς καιρός που έχω να δω συνδικαλιστή να περνά από σταθμό το μόνο που γίνεται είναι οι ανακοινώσεις που έρχονται . Συνάδελφοι νομίζω ότι πρέπει να ενεργοποιηθείτε περισσότερο. Βγείτε στους σταθμούς ξυπνήστε τον κόσμο τα χειρότερα έρχονται. ( σε λίγο θα βγει η δεύτερη σειρά νέων , να μην μιλήσω για το τι θα γίνει με την αρχιπυροσβεστων ,ακούγονται φήμες για 12ωρο , νέος κανονισμός μεταθέσεων κλπ.). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
 
1ον & 2ο Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε ακόμη, ανεπίσημα υπάρχει ενδεχόμενο το 2ο γκρούπ να εισαχθεί στην σχολή τον Ιανουάριο και μαζί με αυτό και όλοι οι επιτυχόντες του διαγωνισμού περί τους διακόσιους. Αυτό προς το παρόν αν σας βοηθάει σε κάτι. 
 
3ον Συνάδελφε για τα ζητήματα του ωραρίου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και αν διαβάσεις προγενέστερες απαντήσεις, τα σχετικά άρθρα στην φωνή του πυροσβέστη και αναζητήσεις τις σχετικές διατάξεις που αναφέρονται εκεί από την γραμματεία της υπηρεσίας σου θα αποκτήσεις μία ποιό ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα του ωραρίου και έτσι θα μπορείς να αντιμετωπίζεις αντίστοιχα προβλήματα. Με αφορμή αγαπητέ συνάδελφε το ερώτημα σου θέλουμε να δώσουμε να καταλάβουν και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα ότι σαν εργαζόμενοι πρέπει να μελετάμε , να ψάχνουμε και να εμπεδώνουμε ότι αφορά τα δικαιώματα μας για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε και μόνοι μας τέτοιου είδους προβλήματα, αφού τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία ασκούν παραγοντίστικο και μόνο συνδικαλισμό. Όπου συνάδελφοι πυροσβέστες δεν αδράνησαν και δεν δίστασαν αλλά έδειξαν ενδιαφέρον ενημερώθηκαν και πάλεψαν παρόμοια θέματα στα πλαίσια όσων ισχύουν και των δικαιωμάτων τους βρήκαν την λύση και δικαιώθηκαν. 
 Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε να σου πούμε το εξής:
 Εάν μελετήσεις την  υπ. αρίθμ. 9459 Φ. 105 .6/ 16-3-87 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία κωδικοποιήθηκαν οι σχετικές διαταγές του Υ.Δ.Τ. και του Α.Π.Σ. για την εφαρμογή της πενθημέρου εργασίας θα διαπιστώσεις ότι ο χρόνος εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού δύναται να κατανέμεται σε 8ωρη και σε 24ωρη εναλλαγή βάρδιας. Η 8ωρη εναλλαγή γίνεται είτε σε επίπεδο τριημέρου με την τέταρτη μέρα σε ανάπαυση είτε εξαημέρου με την έβδομη και όγδοη σε ανάπαυση αντίστοιχα. Με την εναλλαγή όμως του 24ωρου ο χρόνος ανάπαυσης που δικαιούται ο υπάλληλος δεν μπορεί να κατανεμηθεί ισομερώς σε τακτά χρονικά διαστήματα με την συμπλήρωση δηλαδή του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας αλλά γίνεται σύμφωνα με προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεννόησης που θα προκύπτει μεταξύ των υπαλλήλων της βάρδιας και με γνώμονα πάντα τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. Ο διοικητής μίας υπηρεσίας είναι υποχρεωμένος να τηρεί το ωράριο των υπαλλήλων και να ρυθμίζει την λειτουργία της υπηρεσίας σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα της δύναμης που έχει στην διάθεση του ( κατανομή δύναμης στις βάρδιες κ.λ.π. ) Η ρύθμιση του χρόνου χορήγησης της ημερήσιας ανάπαυσης του υπαλλήλου από τον διοικητή είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και είναι αναγκαίο να γίνει όταν υπάρχει πρόβλημα ανισομερούς κατανομής του χρόνου ανάπαυσης μεταξύ των υπαλλήλων ή ο προγραμματισμός από τους ίδιους τους υπαλλήλους της βάρδιας έχει γίνει κατά τρόπο που δημιουργεί πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας στην υπηρεσία. 
Για οποιαδήποτε αναιτιολόγητη και επαναλαμβανόμενη ρύθμιση του χρόνου χορήγησης της ημερήσιας ανάπαυσης από τον διοικητή κατά τρόπο που έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του υπαλλήλου και δεν δικαιολογείται από τις υπηρεσιακές ανάγκες και που πιθανότατα υποκρύπτει μεροληπτική αντιμετώπιση σε βάρος του υπαλλήλου έχει το δικαίωμα ο εργαζόμενος να υποβάλει αναφορά παραπόνων.
 
 
4ον      Αγαπητέ συνάδελφε κατ ΄ αρχήν ζητάμε συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά και το δικό σου ιμαιλ το χτύπησε η ασθένεια των ημερών, δηλαδή αλλού να τοποθετείς κάτι και αλλού να το βρίσκεις, όπως και οι φάκελοι ψηφοφορίας της Π.Υ. Πολυγύρου που παραδόθηκαν στην Διεύθυνση προσωπικού και βρέθηκαν μετά το πέρας της ψηφοφορίας στην διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας!!! Έτσι λοιπόν και το δικό σου ιμαιλ σε άλλο αρχείο τοποθετήθηκε και σε άλλο βρέθηκε μετά από μέρες.
 Όσον αφορά το πρώτο σκέλος  για την μετάθεση του συναδέλφου. Μετά από κάθε αρνητική απάντηση για αίτημα που έχουμε υποβάλει και θεωρούμαι ότι έχουμε αδικηθεί από πράξεις της υπηρεσίας δεν υπάρχει άλλος δρόμος ( με δεδομένη την απουσία συνδικαλιστικής παρέμβασης από το πρωτοβάθμιο σωματείο όπου είμαστε μέλη ) παρά το διοικητικό δικαστήριο αρκεί να είμαστε μέσα στα χρονικά περιθώρια που θέτει ο νόμος ότι έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε. Ο συνάδελφος εάν επιθυμεί να βρει το δίκιο του έχοντας στα χέρια του την απόφαση του Α.Π.Σ. για τις μεταθέσεις , την δική του αναφορά και την απάντηση του Α.Π.Σ. να επισκεφτεί έναν νομικό για τα περαιτέρω.  Μπορεί επίσης να παραπέμψει τον δικηγόρο του στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ για να βρει τον κανονισμό μεταθέσεων κωδικοποιημένο με όλες τις μέχρι τώρα τροποποιήσεις.
 
Για το άλλο θέμα συνάδελφε που θίγεις επέτρεψε μας με αφορμή τις διαπιστώσεις σου να υπενθυμίσουμε τα εξής :
Με δεδομένο ότι :
·                    Η Ε.Α.Κ.Π. είναι παράταξη και όχι πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο .
·                    Δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν παρά μόνο από τα στελέχη της.  
Ενώ όμως :
·                    Υπάρχουν 22 περίπου πρωτοβάθμιες Ενώσεις και μία δευτεροβάθμια η Ομοσπονδία που αποτελούνται από δεκάδες εκλεγμένους συνδικαλιστές και διαθέτουν ιδίους οικονομικούς πόρους από τις συνδρομές των μελών τους που φθάνουν συνολικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
·                    Επίσης υπάρχουν άλλες δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις η Π.Α.Σ.Κ. Π . και η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.
·                    Δεν γίνονται παρά ελαχίστων εξαιρέσεων από πρωτοβάθμια σωματεία όπως της Δωδεκανήσου και Ρόδου , του Βορείου Αιγαίου και Χανίων ουσιαστικές παρεμβάσεις για εργασιακά θέματα.
·                    Δεν παρέχουν κανενός είδους ενημέρωση στα μέλη τους και στους εργαζόμενους γενικότερα όπως μέσω ιντερνετ , φαξ , εφημερίδα κ.λ.π. εκτός της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου που δημιούργησε ιστοσελίδα.
·                    Έχουν να δραστηριοποιηθούν ουσιαστικά πάνω από τέσσερα χρόνια σε επίπεδο κινητοποιήσεων .
·                     Με εξαίρεση τις τρείς προαναφερόμενες Ενώσεις δεν πραγματοποιούν περιοδείες στις Π.Υ. και τα Π.Κ. για την ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων εκτός κάποιων εθιμοτυπικών για χρόνια πολλλα , προεκλογικές κ.λ.π. .    
 
Αντιθέτως η Ε.Α.Κ.Π. με όλες τις αδυναμίες και κυρίως τις οικονομικές :
·                  Έχει πραγματοποιήσει με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιβάρυνση των στελεχών της σε όλα τα επίπεδα (εκλεγμένων και μη, που σημειωτέων υπηρετούν όλα σε μάχιμες υπηρεσίες,) εκατοντάδες περιοδείες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με εξαίρεση προς το παρόν αυτές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Πελοποννήσου πλην των νομών Αχαΐας , Ηλείας και Λακωνίας.
 Σε όσες περιφέρειες υπάρχουν ενεργά στελέχη της εκλεγμένα και μη ( Στερεά Ελλάδα – Ήπειρο- Κεντρική Μακεδονία – Αττική –   Δωδεκάνησο και Ρόδο – Βόρειο Αιγαίο – Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο ) πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων.  
·                    Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής τρία πολυσέλιδα τεύχη σε χιλιάδες αντίτυπα της εφημερίδας η « Φωνή του Πυροσβέστη» με εργασιακά ζητήματα που διακινήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και ετοιμάζει την τέταρτη.
·                    Έχει ενεργή ιστοσελίδα . 
·                    Πραγματοποιεί μέσο όρο 3.000 αποστολές φαξ κάθε δίμηνο σε 310 υπηρεσίες και κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα για διάφορα ζητήματα που έχουν να  κάνουν είτε με ενημέρωση για εργασιακά θέματα είτε με παρεμβάσεις της κ.λ.π 
·                    Με δεδομένη την αδράνεια και απροθυμία των υπολοίπων πραγματοποιεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια μόνη της αγωνιστικές παρεμβάσεις στην βουλή και τα αρμόδια υπουργεία ( Διήμερη κινητοποίηση έξω από την βουλή για τον Νόμο 3511/06 και 3 παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης) .
·                    Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους κλάδους εργαζομένων παραστάσεις διαμαρτυρίας – ημερίδες και συνεντεύξεις τύπου όπως και φέτος.
·                    Παρεμβαίνει προς κάθε κατεύθυνση για εκατοντάδες εργασιακά ζητήματα που απασχολούν εργαζόμενους .   
 
   Αν πάρεις συνάδελφε ως δεδομένο τους προαναφερόμενους παράγοντες και τις δυσκολίες, τι άλλο μένει λοιπόν που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε η ΕΑΚΠ ακριβώς για να επιτύχει αυτό που επισημαίνεις να αφυπνίσει τους εργαζόμενους.  
 Πίστεψε μας πολύ θα θέλαμε να υπήρχε η δυνατότητα να είμαστε ποιο συχνά κοντά στον συνάδελφο, εκ των πραγμάτων όμως δεν μπορεί να γίνει με τις υπάρχουσες αντικειμενικέ δυσκολίες.
 Εκτιμούμε ότι ήρθε η ώρα ο ίδιος ο εργαζόμενος αν πραγματικά επιθυμεί κάτι καλύτερο για τον εαυτό του και την οικογένεια του να απεγκλωβιστεί από τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που τον κρατούν στην αδράνεια και το σκοτάδι και να έρθει ποιο κοντά στην Ε.Α.Κ.Π. και από κοινού να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα .
 Η ΕΑΚΠ έχει με πολλούς τρόπους αποδείξει ότι δεν είναι μόνο λόγια αλλά έργα. Αν μπορούσαν οι εργαζόμενοι στο Π.Σ. να διαλογιστούν πόσα θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει και περισώσει, εάν της έδιναν  μεγαλύτερη δύναμη στα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία τότε είναι σίγουρο ότι τα πράγματα δεν θα ήταν ίδια . Ας συγκρίνουν την δράση και τα έργα των Ενώσεων όπου τα στελέχη της συμμετέχουν στα προεδρεία τους όπως της Δωδεκανήσου και Ρόδου του Βορείου Αιγαίου, παλαιότερα της Στερεάς Ελλάδας τότε θα καταλάβουν τι θα μπορούσε να γίνει για όλους μας μέσα από την Ομοσπονδία.
 Αγαπητέ συνάδελφε το αποτέλεσμα των εκλογών  για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων αναγκάζει την Ε.Α.Κ.Π. να ανεβάσει τον πήχη ακόμη ποιο ψηλά και θα το κάνει με όποιες δυσκολίες προκειμένου ο κλάδος να βγει από αυτό το τέλμα.
 
 Για τα προβλήματα που αναφέρεις ( κανονισμό μεταθέσεων , 12ωρο κ.λ.π. ) η ΕΑΚΠ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και τα έχει αναδείξει πολλές φορές μέχρι και πρόσφατα. Διάβασε σχετικά ντοκουμέντα στις «Ανακοινώσεις της Ε.Α.Κ.Π. ».   
 
 
 
Σας ευχαριστούμε όλους για την επικοινωνία και σας ευχόμαστε καλές γιορτές .
 

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/