Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΉ

Share
Αγαπητέ συνάδελφε κατ΄ αρχήν σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία σου και για το γεγονός ότι έστειλες όλη την σχετική αλληλογραφία με την υπόθεση σου .
 Αυτό μας βοηθάει να έχουμε μία πλήρη και ασφαλή εικόνα του προβλήματος και έτσι να μπορούμε να σου απαντήσουμε υπεύθυνα .
 1ον  Τιμωρήθηκες αδίκως .
 2ον Κακώς που δεν υπέβαλες Δ.Υ. αναφορά παραπόνων για την επιβολή της ποινής με την οποία θα δήλωνες ότι δεν την αποδέχεσαι γιατί την θεωρείς άδικη και να ζητήσεις την διενέργεια Ε.Δ.Ε. προς εξακρίβωση των όσων ισχυρίστηκες στην απολογία σου .
 3ον  Στην κλήση προς απολογία έπρεπε να αναφέρεις τα γεγονότα όπως εσύ τα αντιλήφθηκες και έτσι φυσικά όπως έγιναν και να απαντάς θέτοντας τον σκεπτικό σου περί της νομιμότητας της επιφυλακής. ( Μέσα από το αρχείο της ΕΑΚΠ θα βρεις σχέδιο απολογίας. ) 
 Στην συνέχεια με ξεχωριστή αναφορά θα ζητούσες τα σχετικά έγγραφα .
4ον Στην κλήση προς απολογία αναφέρει ότι ήσουν ορισμένος ως προσωπικό επιφυλακής. Δεν υφίσταται τέτοια υπηρεσία
 Όπως έχουμε γράψει και στο άρθρο για τις επιφυλακές στο 2ο τεύχος της; Φωνής του πυροσβέστη αλλά και σε μία απάντηση που δόθηκε σε διοικητή της Π.Υ. Ιστιαίας από την Ένωση Στερεάς Ελλάδας η επιφυλακή δεν είναι διατεταγμένη υπηρεσία . Δεν υπάρχει υπηρεσία επιφυλακής . Γιατί απλούστατα δεν προβλέπεται τέτοια αποζημίωση που να σου δεσμεύει τον χρόνο εκτός υπηρεσίας .   
 Όποιος επικαλείται και μάλιστα εγγράφως κάτι τέτοιο παρανομεί γιατί δεν νομιμοποίητε για κάτι τέτοιο και ο υπάλληλος μπορεί να ζητήσει ευθύνες . 
 Δεν είσαι υποχρεωμένος να βρίσκεσαι δίπλα σε τηλέφωνο ούτε να κουβαλάς τηλέφωνο μαζί σου. Η υπηρεσία δεν σου έχει χορηγήσει τηλέφωνο για κάτι αντίστοιχο και δεν σε αποζημιώνει για να κάτι τέτοιο.
 Με την λήξη του ωραρίου σου είσαι ελεύθερος να ασκήσεις οποιαδήποτε δραστηριότητα στο βουνό, στην θάλασσα και όπου αλλού δεν θα μπορούσε να υπάρχει τηλέφωνο. Δεν είναι δική σου ευθύνη εάν δεν μπορούσαν να σε βρουν.   
 Η επιφυλακή είναι έκτακτο μέτρο και η διαταγή 20185 είναι σαφέστατη πως για να την καλέσει κάποιος πρέπει να υπάρχει συμβάν που χρίζει ενίσχυσης και όχι για προληπτικούς λόγους.
 Εάν δεν υπήρχε συμβάν που να χρειάζονταν επιπλέον δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί δεν υπήρχε λόγος για επιφυλακή .
 Ο Διοικητής στην απάντηση που σου δίνει εκτός του ότι δεν απαντάει επί της ουσίας της δικής σου υπόθεσης επικαλούμενος μονάχα το τι ισχύει γενικά για τις επιφυλακές αντιφάσκει μέσα στην ίδια του την απάντηση όταν στην παρ. 1 επικαλείται ότι ο διοικητής μπορεί να θέτει σε επιφυλακή το προσωπικό για να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες που μπορούν να δημιουργηθούν από συμβάντα για τα οποία ( αυτό είναι το σωστό βάση της 20185 ) ……. Ενώ στην παρ. 3 επικαλείται ότι κληθήκατε σε επιφυλακή για συμβάντα που μπορούσαν να δημιουργηθούν …..( αυτό δεν προβλέπεται από καμία διάταξη παρά μόνο όταν υπάρξουν εκλογές, πόλεμος , μεγάλες και εκτεταμένες φυσικές καταστροφές κ.λ.π. και όλα αυτά με διαταγή Αρχηγού ή Υπουργού )
 Η απάντηση αυτή έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί από την πλευρά σου ανάλογα . Δηλαδή έπρεπε να απαντήσεις με αναφορά όπου θα επισήμανες χωρίς χαρακτηρισμούς τις παραπάνω αντιφάσεις ( που σημειωτέον αποτελούν και αιτία πειθαρχικής διερεύνησης η άγνοια και η παραποίηση κανονιστικών διατάξεων από τον υπογράφοντα ) αλλά και ότι δεν καλύφθηκες από την απάντηση ως προς το σκέλος της ερωτημάτων που έθεσες .  
 Η διαταγή 20185 έχει θεσπιστεί ώστε να υπάρχει κάποια τάξη στην κλήση των επιφυλακών δεν στοιχειοθετεί ορισμό σε υπηρεσίας επιφυλακής για κανέναν λόγο.
 Στην ουσία η υπηρεσία σου δεν σου απαντάει με σαφήνεια . Χρησιμοποιεί αόριστες και ασαφείς δικαιολογίες παρακάμπτοντας σκόπιμα και αδίκως και το πνεύμα της 20185 αλλά και τις δικές σου αιτιάσεις .  
 Φυσικά αν το Δ.Σ. της Ένωση σου ήταν στο πλευρό σου θα μπορούσε να ήταν τα πράγματα αλλιώς αλλά δυστυχώς ατύχησες στο θέμα αυτό. Έχει βλέπεις ιδία αντίληψη και η ΕΑΚΠ για την « αγωνιστικότητα » της Ένωση σου από την εκκωφαντική αδράνεια της .
 Με λίγα λόγια είναι άδικη η ποινή σου και θα έπρεπε να επιμείνεις με το να καταθέσεις κατ αρχήν αναφορά παραπόνων για την επιβολή της ποινής, να ζητάς την άρση της και την διενέργεια Ε.Δ.Ε. όπως προαναφέραμε και στην συνέχεια εάν δεν δικαιωνόσουνα γιατί συνήθως έτσι γίνεται όταν αντιλαμβάνονται ότι ο υπάλληλος είναι μόνος του και δεν τον υπερασπίζεται η Ένωση θα μπορούσες να προσφύγεις σε διοικητικό δικαστήριο για την ακύρωση της ποινής σου. 
 Η παρουσία συνηγόρου που θα αναλάμβανε να ζητήσει από τη υπηρεσία τα σχετικά έγγραφα για λογαριασμό σου και να καταθέσει την προσφυγή δρα αποτελεσματικά και προληπτικά για το μέλλον, να είσαι σίγουρος γι αυτό.
 Όσο αντιμετωπίζεις την κάθε υπόθεση σε βάρος σου μέσα στα στενά υπηρεσιακά πλαίσια συναντάς τις περισσότερες φορές φαινόμενα συγκάλυψης και αλαζονείας. Όταν όμως αποταθείς στην τακτική δικαιοσύνη εκεί τα πράγματα αλλάζουν και ο χειρισμός της υπόθεσης ξεφεύγει από τον σφιχτό υπηρεσιακό έλεγχο και το κλίμα αυθαιρεσίας , άρα ελπίζεις και σε απονομή δικαιοσύνης.
 Όπως και να έχει αγαπητέ συνάδελφε το θέμα δεν είναι να είμαστε συνεχώς κάτω από διαρκή καταπίεση και υπό καθεστώς καταστρατηγήσεων και αυθαιρεσίας. Ούτε είναι η μόνη και αποτελεσματική διέξοδος τα δικαστήρια.
 Για να αποκτήσει ο εργαζόμενος στο Π.Σ. την θέση που του αξίζει και τις αντίστοιχες αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει και αγωνιστικές Ενώσεις που θα παλέψουν για όλα αυτά και τότες θα δεις αν θα τολμούν να δίνουν τέτοιες απαντήσεις ή εάν θα τρομοκρατούν τον υπάλληλο συνεχώς για να τον έχουν να δουλεύει μέρα νύχτα για τις υπηρεσιακές ανάγκες .
 Άμεση προτεραιότητα λοιπόν να δημιουργήσετε στην περιφέρεια σας ισχυρό αγωνιστικό σωματείο, πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί δημιουργώντας έναν αγωνιστικό πόλο που αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει.
 Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσουν οι συνάδελφοι που συνεχώς βιώνουν το ίδιο καθεστώς με σένα την ήρα από το στάρι. 
  Οπωσδήποτε θα αντιδράσεται σε μία άλλη παράνομη επιφυλακή. Δεν αποτελεί δεδικασμένο αυτή η υπόθεση γιατί απλουστατα δεν συνάδει με τα ισχύοντα. Απλά θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Γισ τον λόγο αυτό σε πολές απαντήσεις η ΕΑΚΠ έχει βάλει συννημμένα αντίστοιχα έγγραφα ( αναφορές κ.λ.π) .
 Πάντως όταν θα αντιμετωπίζεται ανάλογα προβλήματα καλό θα είναι να ενημερωνόμαστε αμέσως για να γίνονται από την αρχή οι σωστές κινήσεις βήμα προς βήμα .
 
 Συνάδελφε πιστεύουμε να σε καλύψαμε και σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία . 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  4  ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΑΝΑΦΟΡΩΝ ………


1ον     ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΚΛΗΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ 
 
Δ.Υ.                                                                                                    ………    ….. / …. /2006
                                                                     Ο
                            ………….. ( ……. ) …………… ……….. του …………
                                                                  ΠΡΟΣ
                                                        Την Διοίκηση του
                                                               ΕΝΤΑΥΘΑ
   ΘΕΜΑ :    « Απολογία »
   Σχετική : Υπ. αρίθμ. ….. Φ.Α. …….. …./…../2006 κλήση σε απολογία .
   Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής απολογίας που μου εδόθη και βάση των κατηγοριών που μου αποδίδονται έχω να απολογηθώ τα εξής :
   Μέσω της κλήσης μου σε απολογία διαπιστώνω με έκπληξή μου ότι καλούμε να απολογηθώ για πράξεις που δεν με αφορούν και τις οποίες αρνούμαι κατηγορηματικά ότι διέπραξα για τους παρακάτω λόγους :
   α)……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 β…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
…………………………………………. ……………………………………………………………………….
 Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες και προς εξυπηρέτηση της αντικειμενικότητας ζητώ την διενέργεια Ε.Δ.Ε. με σκοπό να διερευνηθεί κάθε παράμετρος της συγκεκριμένης υπόθεσης δηλώνοντας ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος του με σκοπό την υπεράσπιση μου .
 Επιστρέφοντας την κλήση σε απολογία αναφέρω τα παραπάνω και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
                                                                                                ………….   ………….
                                                                                                          …………..
 ————————————————————————————————————————-
 
2ον   ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
 
    Δ.Υ.                                                                                                        ………….   …../……/……
                                                                      Ο
                            ………… ( ………. )   ……..   ……….   του ……………
                                                                   Προς
                                                         Την Διοίκηση του
                                                               ΕΝΤΑΥΘΑ
ΘΕΜΑ :   Έκφραση παράπονων
 Αφού έλαβα γνώση της από ……/…/…… …… Φ. ….. .,.. απάντηση της Διοίκησής μου σε σχέση με την κλήση μου σε επιφυλακή την …./…./…./ έχω να εκφράσω το παράπονό μου για τους παρακάτω λόγους :
1ον Παρ΄ ότι είχα καταθέσει την αναφορά μου στις ……….. με την οποία ζητούσα διευκρινίσεις για την κλήση μου σε επιφυλακή καταγράφοντας τις επιφυλάξεις μου για την αναγκαιότητα της , πήρα την σχετική απάντηση μετά το πέρας 50 ημερών περίπου και αφού επανήλθα με 2η Δ.Υ. αναφορά μου στις ………… για το ίδιο ζήτημα και κατόπιν προφορικής παρέμβασης κατά την διάρκεια της μηνιαίας συγκεντρώσεως του Νοεμβρίου .
   Είναι εκτίμηση μου και για τον λόγο αυτό εκφράζω το παράπονο μου για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι   στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας ακόμη και μέσα από αμφισβητούμενες υπηρεσιακές ενέργειες θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα μέσα από την ειλικρινή προσέγγιση του όποιου ζητήματος να αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη τόσο προς τους θεσμικούς κανόνες όσο και προς τα πρόσωπα που εντέλλονται να τους εφαρμόζουν.
 2ον Εκτιμώ ότι οι λόγοι που αναφέρονται στην απάντηση της Διοίκησής μου για την κλήση μου σε επιφυλακή δεν συνάδουν με το πνεύμα των σχετικών κανονιστικών διατάξεων περί εφαρμογής ωραρίου και επιφυλακών.
 Η κλήση σε επιφυλακή όπως ρητά ορίζεται στην παρ. 3 του άρθρου 24 του Π.Δ. 210/92 και στην διευκρινιστική διαταγή του Α.Π.Σ. 20185. Φ. 105.9 4/6/1999 γίνεται όταν είναι για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από συμβάντα τα οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι υπάρχουσες δυνάμεις .
 Γίνεται για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που έχουν εμπλακεί σε συμβάν .
 Διατάσσεται αφού πρώτα έχει προηγηθεί η εκτίμηση του επικεφαλής για την αδυναμία αντιμετώπισης του συμβάντος .
 Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε συμβάν , απλά   στάλθηκαν δυνάμεις για εξακρίβωση .
 Η έξοδος δυνάμεων από τον σταθμό χωρίς να υπάρχει εμπλοκή και δέσμευση των δυνάμεων αυτών σε συμβάν δεν επιφέρει καμία ουσιαστικά αλλαγή στην διαθέσιμη δύναμη της υπηρεσίας , διότι και οι δυνάμεις που στέλνονται για εξακρίβωση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες για να σταλούν προς αντιμετώπιση του υπαρκτού συμβάντος που τυχόν θα προκύψει .
 Η κλήση σε επιφυλακή σύμφωνα με τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις δεν γίνεται για την συμπλήρωση του κενού της παραμένουσας δύναμης στην υπηρεσία και για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης του πιθανού συμβάντος που θα μπορούσε να προκύψει αλλά για την επάνδρωση των οχημάτων που χρειάζονται να επέμβουν στο συμβάν για ενίσχυση .
 Είναι ευνόητο ότι εάν η υπηρεσία είχε σαν πάγια τακτική να καλύπτει πάντα το κενό που αφήνει η κάθε έξοδος με αντίστοιχο αριθμό ανδρών τότε θα δεν θα υφίσταται ωράριο για τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.
 Πέραν όμως του γεγονότος ότι δεν υπήρξε συμβάν άρα και ανάγκη ενίσχυσής του , ο παραμένων αριθμός ανδρών στην υπηρεσία κάλυπτε τυχόν επέμβαση σε έτερο συμβάν.
 Άλλωστε ο αριθμός των 3 ανδρών ανά βάρδια λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι αποδεκτός ως βάση λειτουργίας μεγάλου αριθμού κλιμακίων τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν πάσης φύσεως συμβάντα .
 Όσο αφορά την συγκεκριμένη ημέρα όμως υπήρχαν στην διάθεση της υπηρεσίας ικανοποιητικές δυνάμεις οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν εξαντλήθηκαν για να χρίζουν ενίσχυσης ώστε να καθίσταται αναπόφευκτη αναγκαιότητα η κλήση μου σε επιφυλακή όπως :
 Οι (6) έξη ορισμένοι άνδρες σε Α΄8ωρο της Π.Υ. ……… εκ των οποίων οι δύο οδηγοί.
 Τα δύο περιπολικά Λ21 και Λ22 της Π.Υ. …….. τα οποία δεν είχαν εμπλακεί σε κανένα συμβάν και ήταν στην διάθεση της υπηρεσίας με συνολικό αριθμό ανδρών 6 εκ των οποίων οι δύο οδηγοί . Η αποστολή του Λ21 για εξακρίβωση δεν αποτελεί δέσμευση δυνάμεων.
 Εκείνη την ημέρα υπήρχε ένας επιπλέον ορισμένος υπάλληλος του γραφείου κίνησης σε πρόσθετη υπηρεσία ο οποίος εκτός του ότι κάνει χρέη αναπληρωτή προϊσταμένου κίνησης είναι οδηγός.
 Τι σημαίνει 24ωρη κατ οίκον υπηρεσία και πως εκτελείται ;
 Ο συγκεκριμένος υπάλληλος για την ημέρα εκείνη που ορίστηκε σε πρόσθετη υπηρεσία αποζημιώθηκε με την αντίστοιχη πέραν του πενθημέρου αποζημίωση. Αποζημιώθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τομέα που εμπλέκεται αλλά παράλληλα και όταν το επιβάλουν οι ανάγκες της υπηρεσίας όπου χρειαστεί . Δεν απαλλάσσεται των κύριων καθηκόντων του όταν οι έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας το επιβάλουν.
 Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μην αξιοποιείτε υπάλληλος που είναι ορισμένος σε υπηρεσία και αποζημιώνεται για αυτό όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη και να καλείται σε επιφυλακή υπάλληλος που δεν είναι σε υπηρεσία παρά την θέληση του .
 Εντός της Υπηρεσίας υπήρχαν τρεις ( 3 ) εθελοντές εκ των οποίων ο ένας οδηγός εκπαιδευμένος και εγκεκριμένος από την υπηρεσία για να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού όταν χρειάζεται και ορισμένος σε 2 οχήματα της υπηρεσίας.
 Από ποιες διατάξεις απορρέει και πως εννοείται η έσχατη ανάγκη που θα πρέπει να υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί ο εθελοντής πυροσβέστης; Δεν είναι έσχατη ανάγκη όταν υποθέσουμε ότι έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνάμεις σε συμβάν για να συνεπικουρήσουν και οι ορισμένοι σε υπηρεσία εθελοντές πριν καλέσει η υπηρεσία εφεδρικές δυνάμεις σε επιφυλακή ;
 Πότε δόθηκε αντίστοιχη εντολή για χρήση των εθελοντών σε έσχατη ανάγκη , αφού σε κάθε φυλακή όσοι είναι ορισμένοι για εθελοντική υπηρεσία αξιοποιούνται από τους αξιωματικούς υπηρεσίας ανάλογα στέλνοντας τους ως πλήρωμα σε όλα τα συμβάντα της υπηρεσίας .
 Αρκετές φορές δεν έχουν αξιοποιηθεί ως αναπόσπαστη δύναμη των κατασβεστικών δυνάμεων σε διάφορα συμβάντα ,ακόμα και ως τακτικά πληρώματα περιπολικών ;
 Η 7ης Ε.Μ.Α.Κ. είναι για όλη την Περιφέρεια όπως άλλωστε είναι και όλες οι δυνάμεις όλων των υπηρεσιών και των κλιμακίων αφού στέλνονται σε καθημερινή βάση για ενίσχυση όπου χρειαστεί .
 Ως υπηρεσία επεμβαίνει σε εξειδικευμένα συμβάντα διάσωσης και όχι μόνο αλλά και σε κάθε είδους συμβάντα αρμοδιότητας του Π.Σ. και συνεπικουρεί τις υπηρεσίες της περιφέρειας προς ενίσχυση τους . Την συγκεκριμένη ημέρα δεν είχε εμπλακεί σε κανένα συμβάν και είχε στην διάθεση της τουλάχιστον 2 οδηγούς σε σύνολο 4 ανδρών .
   Πως είναι δυνατόν λοιπόν να στέλνεται μακριά από την έδρα της για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε συμβάντων και να μην υπολογίζεται ως δύναμη παρέμβασης εάν χρειαστεί για συμβάν που μπορεί να εκδηλωθεί στην πόλη όπου εδρεύει από την στιγμή που δεν έχει εμπλακεί σε άλλο συμβάν ;
 Πάνω σε ποία λογική δεν αξιοποιούνται δυνάμεις που είναι ορισμένες σε υπηρεσία όταν υπάρχει ανάγκη επέμβασης και αντί αυτού καλούνται υπάλληλοι από την ελευθερία τους σε υποχρεωτική υπηρεσία .
 Είναι εύλογο το ερώτημα που προκύπτει πως είναι δυνατό να καλούμαι σε επιφυλακή χωρίς να υπάρχει κανένα συμβάν σε εξέλιξη όταν στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. …….. υπάρχουν στην διάθεση της υπηρεσίας συνολικές δυνάμεις 19   ανδρών περίπου εκ των οποίων οι 8 να είναι οδηγοί χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των εθελοντών της Ε.Μ.Α.Κ. και των ανδρών του πεζοπόρου τμήματος .
 Το γεγονός ότι μου χορηγήθηκε πρόσθετη αποζημίωση δεν αναιρεί την υποχρεωτική μου θέση σε πρόσθετη εργασία κατ υπέρβαση του ωραρίου μου με εντολή της Διοίκησης μου   χωρίς να υφίστανται οι ανάλογοι λόγοι .
 Είμαι υποχρεωμένος να τονίσω ότι επί ….. έτη θητείας μου στο Π.Σ.   προσφέρω ανελλιπώς τις υπηρεσίες μου ως οδηγός και πάντα προστρέχω σε ενίσχυση της υπηρεσίας μου όταν και όπου χρειαστεί και όταν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.
 Εκτιμώ όμως ότι βάσει των όσων αναφέρω παραπάνω έγινε υπέρβαση του ωραρίου μου κατά παρέκκλιση των αντίστοιχων κανονιστικών διατάξεων.
 Παρακαλώ αφού λάβετε γνώση των παραπάνω για τις δικές σας ενέργειες .
                                                                                                           ……….. ………..
                                                                                                                    ……….
—————————————————————————————————————————
 3ον  ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ
         Δ.Υ.                                                                                                      …………   …. / …. / 200..
                                                                        Ο
                                 ……….. ( ………. ) ………… …………… του ……….
                                                                     ΠΡΟΣ
                                                            Την Διοίκηση του
                                                                  ΕΝΤΑΥΘΑ 
   ΘΕΜΑ :     « Έκφραση παραπόνων »
   Σχετική : To από της …../…/….. απόσπασμα της ημερήσιας διαταγής της Π.Υ. ………….
                    παρ. Ι – VIII παρ. ΙΧ   πειθαρχική ποινή …/10 Β.Μ. σε βάρος μου .
   Λαμβάνοντας υπόψη την επιβληθείσα σε βάρος μου ποινή προστίμου …/10 του Β.Μ. επιθυμώ να εκφράσω το παράπονο μου γιατί την θεωρώ άδικη για τους παρακάτω λόγους :
 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
 Στην βάση των όσων ανέφερα παραπάνω και στην απολογία μου δεν αποδέχομαι την ποινή , την θεωρώ άδικη και μεροληπτική και ζητώ την άρση της . Ζητώ επίσης την διενέργεια Ε.Δ.Ε με σκοπό να   διερευνηθεί πλήρως κάθε παράμετρος που έχει σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση δηλώνοντας ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος με σκοπό την υπεράσπιση μου και την αποκατάσταση της πραγματικής διάστασης των γεγονότων .
   Αναφέρω τα παραπάνω και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
 .
                                                                                                       ………..    ………….
                                                                                                              ……………

4ον   ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ  ΑΝΑΦΟΡΑΣ  ΓΙΑ  ΟΡΙΣΜΟ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ
              Δ.Υ.                                                                                    ………….   …./ 9 /2006
                                                                    Ο
                         ………… ( ……. ) ………..   ………… του …………….
                                                               Προς
                                                   Την Διοίκηση του
                                                           Ενταύθα
    Θέμα:     « Κατάσταση υπηρεσίας – Ορισμός σε ομάδα επιφυλακής »
 Σας αναφέρω ότι έχοντας υπόψη μου:
1ον Τις κοινές υπουργικές αποφάσεις υπ. αρ.ιθμ. 14867 Φ. 012.5/57/27-11-1981 και 14868 Φ. 012.5/58/27-11-1981 με τις οποίες επεκτάθηκαν προς εφαρμογή του πενθημέρου και στο Π.Σ .οι διατάξεις του Νόμου 1157/81 .
2ον Την υπ. αρίθμ. 9459 Φ. 105 .6/ 16-3-87 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία κωδικοποιήθηκαν οι σχετικές διαταγές του Υ.Δ.Τ. και του Α.Π.Σ. για την εφαρμογή της πενθημέρου εργασίας .
3ον Τις παρ. 3 & 4 του άρθρου 24 του Π.Δ. 210/92 .
4ον Την υπ. αρίθμ. 20185 Φ. 105. 9   4/ 6/1999 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία ρυθμίζονται τα   περί
επιφυλακής ζητήματα, εκθέτω τους προβληματισμούς μου σχετικά με την πάγια πλέον αναγραφή στην κατάσταση υπηρεσίας του Π.K. ……………. και καθορισμού μέσω αυτής ομάδας επιφυλακής:
Από ότι γνωρίζω στα πλαίσια εφαρμογής των 1 & 2 προαναφερόμενων σχετικών διατεταγμένη υπηρεσία είναι αυτή που υποχρεούται ο υπάλληλος να προσφέρει βάση του κυλιόμενου ωραρίου του και για την οποία αμείβεται σε σταθερή βάση .
 Ως τακτική και προγραμματισμένη υπηρεσία λογίζεται λοιπόν βάση των 1 & 2 προαναφερόμενων σχετικών ο ορισμός του υπαλλήλου σε 8ωρη – 24ωρη υπηρεσία ή πρόσθετη υπηρεσία υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις υπ. αρίθμ. α) 9459 Φ. 105. 6 / 16 –3- 87 β) 19304 Φ. 105.6. 11/6/1987 γ) 3855 Φ. 105. 6 31/1/1989 δ) 18748 Φ. 105.6 4/9/1990 διαταγές του Α.Π.Σ.
 Η επιφυλακή προβλέπεται από το άρθρο 24 του Π.Δ.210/92 και ο τρόπος εφαρμογής της καθορίζεται προκειμένου να υπάρχει κάποιος ορθολογισμός με την υπ. αρίθμ. 20185 Φ.105. 9 4/ 6/1999 διαταγή του Α.Π.Σ.
   Το άρθρο 24 του Π.Δ. 210/92 και η προαναφερόμενη διαταγή δεν θεσμοθετούν υπηρεσία επιφυλακής αλλά καθορίζουν τον τρόπο που αυτή θα γίνει όταν κριθεί απαραίτητο από την ύπαρξη εκτάκτων και πραγματικών αναγκών συνέπεια συμβάντων που δεν δίνατε να αντιμετωπίσει από μόνη της η υπάρχουσα εν υπηρεσία δύναμη.
   Η προαναφερόμενη διαταγή είναι υπόψη των υπαλλήλων και είναι μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους να γνωρίζουν και να ενεργούν βάση αυτής όταν και όποτε χρειαστεί και η μέχρι πρότινος εφαρμογή της από την ημέρα εκδόσεως της γίνονταν χωρίς ιδιαίτερη αναφορά ή υπογράμμιση στο φύλλο υπηρεσίας.
Η επιφυλακή λοιπόν και βάση όλων των σχετικών κανονιστικών διατάξεων που έχω υπόψη μου
δεν υφίσταται ως διατεταγμένη υπηρεσία αλλά ως έκτακτη υπηρεσιακή ενέργεια .
 Εάν η πολιτεία είχε θεσπίσει υπηρεσία επιφυλακής θα έπρεπε να είχε καθιερώσει και αντίστοιχη αμοιβή διότι η αναγραφή στην κατάσταση υπηρεσίας ως ομάδα επιφυλακής της βάρδιας που αναχωρεί μετά από εκτέλεση 24ωρου υπηρεσίας κατά συνέπεια είναι ορισμός σε υπηρεσία παρά την θέληση του υπαλλήλων και σε αντίθεση με ότι οι σχετικές προαναφερόμενες κανονιστικές διατάξεις προβλέπουν. Δεσμεύει τον ελεύθερο χρόνο των υπαλλήλων της βάρδιας αυτής και τους υποχρεώνει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας περιορίζοντας τους την δυνατότητα προσωπικών δραστηριοτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Από καμία σχετική διάταξη όμως που έχω υπόψη μου δεν προβλέπεται για τους υπαλλήλους του Π.Σ. σχετική αμοιβή για κάτι αντίστοιχο και από καμία σχετική διάταξη δεν επιτρέπεται να δεσμεύεται ο ελεύθερος χρόνος των υπαλλήλων χωρίς αμοιβή, διότι αυτό σε περίπτωση που υφίσταται δημιουργεί βάσιμες οικονομικές αξιώσεις του θιγόμενου έναντι της υπηρεσίας .
 Ο υπάλληλος λαμβάνει αποζημίωση μόνο όταν κληθεί σε επιφυλακή για έκτακτο γεγονός και αποζημιώνεται για όσο χρόνο διαρκέσει η επιφυλακή όπως προβλέπει η υπ. αρίθμ. 51240. Φ. 105.6 15/12/1999 διαταγή του Α.Π.Σ.
 Κατ΄ εξαίρεση μόνο ορίζονται σε προγραμματισμένη κατ΄ οίκον επιφυλακή και αποζημιώνονται για τον σκοπό αυτό βάση του εδαφ. ε της παρ. 3 της υπ. αρίθμ. 164564 Φ. 501. 34 17/4/2001 διαταγής του Α.Π.Σ. όσοι υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες του Α.Π.Σ. των Περιφ/κων Διοικήσεων , Διοικήσεων πόλεων , Πυρ/κη Ακαδημία , Γ.Α.Υ.Π.Σ., Τ.Α.Υ.Π.Σ. ,Ε.Τ.Υ.Π.Σ. , Διαχείριση χρηματικού , Δ.Α.Ε.Ε , οι οδηγοί των υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του σώματος των διοικητών Περ/κων Διοικήσεων ,του Δ/ντη Α.Π.Σ. , των Δ/των πόλεων Αθηνών ,Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής , Θεσ/νίκης των Ε.Μ.Α.Κ. και ορίζονται με ειδική διαταγή του Α.Π.Σ όπως η παρ. 1 της υπ. αριθμ. 25566 Φ. 105.6 . 25/5/2001 προβλέπει .
 Εκθέτοντας τους παραπάνω προβληματισμούς μου παρακαλώ όπως :
 α) Μου απαντήσετε εγγράφως εάν υπάρχουν σχετικές κανονιστικές διατάξεις που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου και ρυθμίζουν σχετικώς τα συγκεκριμένα ζητήματα.
 β) Σε περίπτωση που δεν υφίσταται καμία αλλαγή των σχετικών κανονιστικών διατάξεων να μην ορίζομαι μέσω της κατάστασης υπηρεσίας σε ομάδα επιφυλακής.
    γ) Μου χορηγηθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις( πρόσθετες και νυχτερινές ) για όσες φορές μέχρι σήμερα ορίστηκα σε 24ωρη επιφυλακή με πρωτοβουλία σας κατά τον προαναφερόμενο τρόπο.
 Παρακαλώ αφού λάβετε γνώση των παραπάνω για τις δικές σας ενέργειες.
                                                                                                             …………….. ……………..
                                                                                                                             ……………

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/