Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Share
   ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Καλά όλα αυτά που γράφετε για τα δικαιώματά μας , την παράνομη επιφυλακή κτλ.
Γιατί δεν έχω δει κανέναν από το Σωματείο να κάνει μήνυση εναντίον είτε των Διοικητών
που παρανομούν, είτε του σεβαστού Α.Π.Σ. ;
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
 
 Αγαπητέ συνάδελφε κατ’ αρχήν ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσεις τι εννοείς κανέναν από το σωματείο; 
 Εννοείς την ΕΑΚΠ; Την Ομοσπονδία; Την Ένωση όπου ανήκεις ή γενικότερα όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που λειτουργούν στον κλάδο μας ;
 Όπως και να έχει όμως πρέπει να σου επισημάνουμε ότι εκφράζεις το ερώτημα σου έχοντας ως δεδομένο ότι δεν έχει γίνει τίποτε σχετικό με το θέμα αντιμετώπισης της επιφυλακής είτε σε επίπεδο διοικητικών ενεργειών ( δικαστηρίων ), είτε σε επίπεδο υπηρεσιακών ενεργειών κ.λ.π .
 Το εάν έχει γίνει κάποια ενέργεια σχετικά με τις επιφυλακές δεν νομίζουμε θα μπορούσες να το είχες υπόψη σου από την στιγμή μάλιστα που πολύ συστηματικά χρόνια ολόκληρα σου στερούν την δυνατότητα να ενημερώνεσαι για ότι εργασιακό ζήτημα σε αφορά τόσο η Ομοσπονδία όσο και τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία .
 Πρέπει να τονίσουμε ότι πριν φθάσει κάποιος στην μήνυση όπως λες θα πρέπει πρώτα να έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα που δίνουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζονται τέτοια ζητήματα είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε συνδικαλιστικό.
 Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω με τα έγγραφα που θα διαβάσεις υπάρχουν πολλά μέσα τα οποία όταν αξιοποιήθηκαν σωστά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα αυτό πολύ αποτελεσματικά.
 Φυσικά αυτό έγινε μόνο από την πλευρά της Ε.Α.Κ.Π. και από ελάχιστες Ενώσεις στις οποίες υπήρχαν στην διοίκηση τους στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. .
 Ακόμη και εκεί στην περιφέρεια σου και ειδικότερα στην περιοχή σου την Σάμο γνωρίζεις πολύ καλά ότι όταν ζήτησαν συνάδελφοι σου υποστήριξη από την Ε.Α.Κ.Π. για να αντιμετωπίσουν τις καταστρατηγήσεις του ωραρίου που γίνονταν είτε με επιφυλακές είτε με υποχρεωτικά πρόσθετα και όχι μόνο ( αλλά και τις παράνομες μετακινήσεις από νησί σε νησί με το Π.Δ. 145/02) με εμπεριστατωμένες αναφορές και με την πρέπουσα αντιμετώπιση από την πλευρά του εργαζόμενου μέσα στα πλαίσια του υφιστάμενων κανονιστικών διατάξεων λύθηκαν αρκετά τέτοια προβλήματα.
 Φυσικά εμείς δεν είμαστε της λογικής τέτοιου είδους ζητήματα να τα αντιμετωπίζει μόνος του ο υπάλληλος όταν όμως υπάρχει αδράνεια του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου ακόμη και ο υπάλληλος μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα του και να φέρει αντιμέτωπο με τις ευθύνες του αυτόν που καταστρατηγεί τα δικαιώματά του.
 Είναι υποχρέωση λοιπόν των συνδικαλιστικών οργάνων να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα και αυτό προσπάθησε να καθιερώσει με κάθε τρόπο η ΕΑΚΠ .
 Για την ιστορία θα σου θυμίσουμε ότι από το 2000 στο 2ο Συνέδριο στην βάση του ψηφίσματος που κατέθεσε η ΕΑΚΠ είχε παρθεί απόφαση για να αντιμετωπίζονται οι καταστρατηγήσεις του ωραρίου από την Ομοσπονδία αφού πρώτα κοινοποιηθούν από τις Ενώσεις σχετικές παραβιάσεις, όπως επίσης και να προσφύγει η Ομοσπονδία μέχρι και το Συμβούλιο Επικρατείας για να ακυρωθεί όλο το κανονιστικό πλαίσιο διαταγών και εγκυκλίων που έρχονταν σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία περί ωραρίου.
   Δυστυχώς όμως με ευθύνη όλων των διοικήσεων της Ομοσπονδίας η απόφαση έμεινε ανενεργή παρ ότι υπήρξαν αντιπυρικές περίοδοι όπως του 2000 – 2001 – 2002 κ.λ.π. που έγινε όργιο παραβιάσεων ωραρίου.
   Η Ομοσπονδία εξάντλησε όλης της την κινητικότητα σχετικά με την απόφαση που πάρθηκε στο 2οΣυνέδριο αφού το θέμα το επανέφερε η ΕΑΚΠ στο Δ.Σ. της Π..Ο.Ε.Υ.Π.Σ. τον Ιούλιο του 2000 μόνο με το να εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση που καλούσε τα μέλη να τις καταγγείλουν παραβιάσεις .
                                       ————————————————-
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΊΊΚΟΥ ΣΩΜΑΊΌΣ
                            Π.Ο.Ε. Υ.Π.Σ. – Μέλος της Α.Δ.Ε.Δ. Υ.
 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΓ ΑΡΙΘΜ 3656/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ_______
Αρ.Πρωτ.787                                                                                                      Αθήνα, 28/08/2001
                                                                                                  ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ.
Συνάδελφοι,
Έχουν εκφραστεί τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου πολλά παράπονα συναδέλφων για παρατυπίες ή και παρανομίες της Διοίκησης σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις.
Καλούνται οι Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων και τα μέλη τους να γνωστοποιήσουν στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μέχρι τις 20/9 όλες τις περιπτώσεις παραβίασης πενθημέρου, καταστρατήγησης διατάξεων περί ρεπό και επιφυλακής καθώς και οτιδήποτε άλλο συνιστά παράνομη επιβάρυνση των εργασιακών σχέσεων στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και υπέπεσε στην αντίληψη τους.
Τα παραπάνω να είναι σαφή και συγκεκριμένα κατά χρόνο και υπηρεσία και να συνοδεύονται στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό από τα σχετικά έγγραφα (Η.Δ., Δ.Υ. αναφορά υπαλλήλων, υπηρεσίες κ.λ.π.).
II συλλογή των πιο πάνω στοιχείων είναι αναγκαία για τη διεκδίκηση και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                                                ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑ
                                            ———————————————————-
 Φυσικά δεν έγινε μέχρι σήμερα ούτε μία φορά με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας είτε με την διοίκηση της Π.Α.Σ.Κ. Π. είτε με την διοίκηση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. καμία παρέμβαση για τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις παρ΄ ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της κοινοποίησε τεκμηριωμένη και καραμπινάτη υπόθεση καταστρατήγησης που μπορούσε να αποτελέσει απ αρχή για το κτύπημα της γάγγραινας των επιφυλακών σε πανελλαδική κλίμακα ( Βλέπε τα παρακάτω σχετικά έγγραφα Ομάδα εγγράφων 1 ) . Αλλά ακόμη και εάν δεν υπήρχαν αναφορές ήταν σε γνώση της και μπορούσε από μόνη της να επέμβει όταν ήταν σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές που οι πυροσβέστες εργάζονταν συνεχόμενα 3-4-5εώς και 6 24ωρα Π..Χ μεγάλη πυρκαγιά Σάμου 2000 κ.λ.π..
 Αυτή λοιπόν η απροθυμία της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό βέβαια και με την αδράνεια της πλειοψηφίας των πρωτοβάθμιων Ενώσεων για να αντιμετωπιστούν οι καταστρατηγήσεις του ωραρίου και οι παράνομες επιφυλακές άνοιξε τον δρόμο να καθιερωθεί πλέον πάγια ως μέσο κάλυψης των κενών η επιφυλακή.
 Αλλά αγαπητέ συνάδελφε για να απαντήσουμε και επί της ουσίας του ερωτήματος σου είτε αφορά το ερωτήματα σου την ΕΑΚΠ ή γενικότερα .
   Η ΕΑΚΠ δεν επαναπαύτηκε μόνο στο να γράφει τι ισχύει, να καταγγέλλει απλά και αφηρημένα ή να ενημερώνει μόνο ως παράταξη για τα εργασιακά δικαιώματα και να προτείνει λύσεις, όπου είχε την ευθύνη διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης άρα και την δυνατότητα να παρεμβαίνει βάση αποφάσεων συνδικαλιστικού οργάνου προς κάθε κατεύθυνση, εφάρμοσε στην πράξη ότι υποστηρίζει και για ότι αγωνίζεται .
   Παρακάτω μέσα από μία σειρά εγγράφων τα οποία αποτελούν ένα πολύ μικρό δείγμα και δεν είναι ο όγκος όλων όσων ενεργειών έγιναν στην κατεύθυνση προστασίας του ωραρίου θα διαπιστώσεις πως κινήθηκε η ΕΑΚΠ όταν στελέχη της συμμετείχαν στην διοίκηση πρωτοβάθμιου σωματείου όπως στην Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .
 Όταν λοιπόν η Ε.Α.Κ.Π. συμμετείχε στο προεδρείο ως πλειοψηφούσα παράταξη της παραπάνω Ένωσης είτε από την θέση του προεδρείου είτε από την θέση της Γενικής Γραμματείας προσπάθησε και κατάφερε να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που υπήρχε πριν .
 Από το πρώτο συμβούλιο και σε κάθε σχεδόν συμβούλιο έφερνε το θέμα της προστασίας του ωραρίου .
   Καλούσε τα μέλη της να μην διστάζουν να καταγγέλλουν προς το Δ.Σ. ζητήματα παραβιάσεων ωραρίου( βλέπε ομάδα εγγράφων 2 ) και κάθε φορά που υπήρχε αντίστοιχο περιστατικό το συζητούσε στο Δ.Σ. και στην συνέχεια έκανε παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση ( βλέπε ομάδα εγγράφων 3 ) .
   Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν σε όλη την περιφέρεια οι παράνομες επιφυλακές και η υποχρεωτική πρόσθετη υπηρεσία εκτός μεμονωμένων περιστατικών που και αυτά αντιμετωπίζονταν εν τη γένεση τους .
   Ενημέρωνε τα μέλη για το ζήτημα των επιφυλακών τι ισχύει για να γνωρίζουν πως θα χειρίζονται ανάλογες περιπτώσεις ( βλέπε έγγραφο 4 ) και παράλληλα έρχονταν σε επαφή με τις διοικήσεις προκειμένου να υπάρξει ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού σε τέτοια θέματα .
 Όπου υπήρχε αδιαλλαξία εξαντλούσε όλα τα μέσα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ( βλέπε ομάδα εγγράφων 5) .
 Όταν παρενέβη για να ζητήσει ανάκληση απόφασης για ορισμό σε πρόσθετη υπηρεσία οδηγού της Π.Υ. Λαμίας που δεν το επιθυμούσε χωρίς να υπάρχει συμβάν και αντιμετώπισε άρνηση από την διοίκηση ή οποία επικαλούνταν προφορική εντολή περιφερειάρχη αμέσως κίνησε διαδικασία εισαγγελικής παρέμβασης και πριν αυτή ολοκληρωθεί είχε ανακληθεί η παράνομη απόφαση .
 Δεν δίστασε να συγκρουστεί με την εκάστοτε Φυσική Ηγεσία και να την καταγγείλει εκτός των άλλων και για τα θέματα του ωραρίου ( βλέπε έγγραφο ΔΕΛΤΥΟ ΤΥΠΟΥ ομαδα 1  ) .
 Ο αγώνας όμως μία Ένωσης δεν αρκεί για να ανατρέψει ένα γενικευμένο κλίμα απάθειας και αδιαφορίας από την πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων Ενώσεων .
 Αυτήν την στιγμή αντίστοιχη μάχη δίνει και η Ε.Υ.Π.Σ. Δωδεκανήσου και Ρόδου και έχει να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα.
 Αλλά αγαπητέ συνάδελφε από εδώ και στο εξής με τον νέο Νόμο για την αναδιοργάνωση αυτά που μέχρι εχθές ήταν παράνομα θα γίνουν νόμιμα χάριν της αδιάφορης στάσης που έδειξαν τόσο τα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όσο και τα απλά μέλη και τότε ούτε με τα δικαστήρια θα βρίσκεις το δίκιο σου.
 Αυτά λοιπόν συνάδελφε συνέβησαν σε κάποια Ένωση μακριά από την περιοχή σου και γι αυτό πολύ πιθανόν να μην το αντιλήφθηκες . Τώρα σκέψου όμως ότι εάν με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσαν και οι άλλες Ενώσεις και ακόμη καλύτερα εάν στην διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε την πλειοψηφία η ΕΑΚΠ τι θα μπορούσε να γίνει και τι θα είχαμε αποφύγει από όλα αυτά που κάνουν την ζωή των εργαζομένων του Π..Σ μερικές φορές να θυμίζει κόλαση.
 Σκέψου λοιπόν ότι η λύση στα προβλήματα δεν θα έρθει μέσα από αποφάσεις δικαστηρίων, τα δικαστήρια δικάζουν πάνω στην βάση των Νόμων που ισχύουν αλλά όπως βλέπεις και αυτούς τους αλλάζουν κατά πως εξυπηρετεί το ξεζούμισμα μας με την ανοχή των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. .
 Η λύση θα έρθει μόνο όταν γίνει κατορθωτό να αναπτυχθεί ένα ισχυρό αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο μας και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει σε όλες τις περιφέρειες να δημιουργηθούν αγωνιστικές συνδικαλιστικές παρατάξεις όπου δεν υπάρχουν από συνάδέλφους που δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται πολιτικά αλλά απλά να αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων τους και να συμφωνούν στον τρόπο επίλυση τους .
 Σε ευχαριστούμε συνάδελφε για την επικοινωνία ελπίζουμε να καλύψαμε την ουσία της ερώτησή σου και θα είμαστε πάντα στην διάθεση σου.
Ομάδα εγγράφων 1 
 
          
       ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : ΛαμίαΚων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 –33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   132                                                       Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                          Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0977928257
 ΛΑΜΙΑ   20 Σεπτεμβρίου   2002
                                            ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ     ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ    6
                           ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ   13 Σεπτεμβρίου 2002
 
 
    Στην Λαμία σήμερα την 13 του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2002 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 16.00΄ το  Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Προέδρου Μιχαήλ Μιχαήλ .
 Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος της Ένωσης διαπίστωσε σε σύνολο 9 συμβούλων βρέθηκαν παρόντες οι :
      Παρόντες                                         Απόντες
 Αίσωπος Δημήτριος                            Κανένας
 Αργύρης Χρήστος
 Θεμελής Παναγιώτης
 Καμνής Γεώργιος
 Κουτσούκος Κων/νος
 Λιάσκος Σπύρος
 Μαλαβέτας Κων/νος
 Μιχαήλ Μιχαήλ
 Σκαργιώτης Σταύρος
     Επομένως υφίσταται νόμιμα απαρτία για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων:
 
 3ο ΘΕΜΑ Ημερήσιας Διάταξης : Εξέλιξη εκκρεμών ψηφισθέντων θεμάτων .
                                                             Ενέργειες – Αποτελέσματα .
                                                             ( Προστασία Ωραρίου – Ένσταση ……….. …………… – 
                                                              Επίδομα αντιπυρικής περιόδου – Οφειλές εκτός έδρας – 
                                                              Επάνδρωση Π.Κ. Δερβενοχωρίου – Τροπολογία 
                                                              κανονισμού μεταθέσεων με 145/ 2002   24ωρο – Συνάντηση
                                                              με Φυσική Ηγεσία ) .
 
    Έγινε εισήγηση από τον πρόεδρο για την εξέλιξη τω θεμάτων που έχουν ψηφιστεί από το 1ο τακτικό συμβούλιο της 1 /7/2002 :
   Για το θέμα της Ένστασης του ………….. ………… είπε πως το θέμα έκλεισε ικανοποιώντας τον Συνάδελφο   αναλύοντας τις ενέργειες που έγιναν.
   Έγινε σχετική ανάλυση στην απάντηση που δίνεται από τον Κύριο Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης σε αναφορά που κατατέθηκε στην βουλή από βουλευτές του Κ.Κ.Ε. πάνω στα θέματα που θίγονταν σε σχετικό έγγραφο της Ένωσης για τα οφειλόμενα εκτός έδρας και το επίδομα της αντιπυρικής περιόδου .
 Στην συνέχεια συζητήθηκε και η δεύτερη απάντηση του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης σε αντίστοιχη αναφορά που έγινε κατόπιν σχετικού εγγράφου της Ένωσης για την τροποποίηση που έγινε επί του Κανονισμού Μεταθέσεων με το Π.Δ. 145/2002.
 Σχετικά με την απάντηση που δόθηκε από το Α.Π.Σ. για την επάνδρωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δερβενοχωρίων τονίστηκε ότι δεν ικανοποιεί και δεν ανταποκρίνεται   στην ουσιαστική ερμηνεία του άρθρου 19 παρ. 6 που επικαλείται . Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασιστικέ το θέμα να μπει στην συνάντηση με τον Αρχηγό για να ζητηθούν περαιτέρω εξηγήσεις .
 Για την εφαρμογή 24ωρου σε όσα κλιμάκια το έχουν ζητήσει αποφασιστικέ να γίνει σχετικό έγγραφο και να ξαναμπεί ως θέμα στην συνάντηση με τον Αρχηγό .
 Σχετικά για την συνάντηση με τον Αρχηγό αποφασιστικέ να επιδιωχθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου.
 Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα εφαρμογής του ωραρίου και αναφέρθηκαν   οι ενέργειες που έγιναν για τις περιπτώσεις που καταγγέλθηκε από μέλη παραβίαση .
 Τονίστηκε ότι χάριν της έγκαιρης και ουσιαστικής Παρέμβασης του Διοικητικού Συμβουλίου και   με την επαρκή καθοδήγηση των θιγομένων μελών αντιμετωπίστηκαν ανάλογα ζητήματα με επιτυχία . Κατατέθηκε στα πρακτικά η σχετική αλληλογραφία που έγινε σχετικά με την υπόθεση παραβίασης ωραρίου στο Π.Κ. Αταλάντης σε βάρος του Γενικού Γραμματέα και αναλύθηκαν οι ενέργειες που έγιναν μέχρι την διευθέτηση του θέματος.
 Κατόπιν κατατέθηκε από τον πρόεδρο σχετική υπηρεσιακή αλληλογραφία για παραβίαση ωραρίου που έγινε σε βάρος του όταν διατάχθηκε επιφυλακή 3ου Σταδίου από τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας στις 16 / 8/ 2002 .
 ΄Όπως εξήγησε η επιφυλακή διατάχθηκε εσπευσμένα χωρίς να έχει γίνει ιδία εκτίμηση από τον διατάξαντα και όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια δεν βρέθηκε συμβάν. Η εντολή που δόθηκε για επιφυλακή 3ου Σταδίου χωρίς να έχει γίνει σχετική εκτίμηση και χωρίς να έχει γίνει επέμβαση δυνάμεων για να εκτιμηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και το εύρος της επιφυλακής είναι τυπικά και κατ΄ ουσία παράνομη .
 Το γεγονός αυτό καθ΄ αυτό αποτελεί ευθεία παραβίαση όλων των κανονιστικών διατάξεων περί εφαρμογής ωραρίου και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ότι σχετικό προβλέπει η το Π.Δ. 210/92 στο άρθρο 24 για τις επιφυλακές και η σχετική ερμηνευτική διαταγή του Α.Π.Σ 20185/ Φ. 105. 9 .
   Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασιστικέ κατά πλειοψηφία να γίνει παρέμβαση στο Αρχηγείο , να σταλεί σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , να κοινοποιηθεί προς το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ για περαιτέρω ενέργειες βάση των σχετικών αποφάσεων του 3ου Συνεδρίου και των αντίστοιχων Διοικητικών Συμβουλίων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. , και να παρακολουθηθεί η υπόθεση καθ΄ όλη την εξέλιξη της με αντίστοιχες ενέργειες .
 Υπέρ των παραπάνω ενεργειών ψήφισαν οι : Αργύρης Χρήστος , Αίσωπός Δημήτριος , Καμνής Γεώργιος , Λιάσκος Σπύρος , Μαλαβέτας Κων/νος , Μιχαήλ Μιχαήλ , Σκαργιώτης Στάυρος .
 Κατά οι; Κουτσούκος Κων/νος , Θεμελής Παναγιώτης . Εξηγώντας τους λόγους που ψηφίζουν κατά είπαν ότι πρέπει να ερχόμαστε όταν μας καλούν και ας μην χρειαζόμαστε.
 Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η συζήτηση του 3ου Θέματος.
   Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφθηκε ως ακολούθως :
           Ο    Πρόεδρος                        Ο γενικός   Γραμματέας                      τα μέλη
            Ακολουθούν υπογραφές
                                                        ΑΚΡΙΒΕΣ   ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο        ΠΡΟΕΔΡΟΣ
          Καμνής Γεώργιος                                                                    Μιχαήλ    Μιχαήλ
           
                                         
                                                      
 
Δ.Υ.                                                                                      ΛAMIA  12 Σεπτεμβρίου 2002             
                                                                       Ο
                 Πυρονόμος ( 7943 )   Μιχαήλ Μιχαήλ του Χρήστου 
                                                        Προς Την Διοίκηση
                                                                    του
                                                              ΕΝΤΑΥΘΑ
Θέμα :    « Έκφραση παραπόνων »


   Σας αναφέρω ότι αφού έλαβα γνώση του περιεχομένου της έγγραφης απάντησης η οποία μου κοινοποιήθηκε στις 5/9/2002 με το υπ’ αρίθμ. 6118 20 / 8/2002 έγγραφο σας θέλω να εκφράσω το παράπονο μου για τους παρακάτω λόγους :
   Στις 16/8/2002 και περί ώρα 00.25′ ευρισκόμενος σε ελευθερία από την υπηρεσία ειδοποιήθηκα από τον τηλεφωνητή υπηρεσίας ότι λόγω συμβάντος που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή της Στύρφακας έχει κηρυχθεί η υπηρεσία μας σε τρίτο στάδιο επιφυλακής και καλούμε να προσέλθω στην υπηρεσία.
   Κατά την άφιξη μου μετά από 00.10’λεπτά της ώρας περίπου αφότου ειδοποιήθηκα και αφού ήλθα στον χώρο της υπηρεσίας αμέσως προσπάθησα να ενημερωθώ σχετικά με το συμβάν και αν υπήρχαν σχετικές εντολές για δικές μου ενέργειες .
   Μετά από μία πρώτη πληροφόρηση που είχα από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους εντός υπηρεσίας αλλά και από την ροή των πληροφοριών που υπήρχε μέσο της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των πληρωμάτων και των επικεφαλής έγινε αντιληπτό ότι όλα τα οχήματα που έσπευσαν τόσο από την Π.Υ. Λαμίας όσο και από το Π.Κ. Αργυροχωρίου ήταν προς αναζήτηση του συμβάντος.
Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων και αφού πλέον δημιουργήθηκε σε επίπεδο διοίκησης και πληρωμάτων κοινή αντίληψη ότι δεν υφίσταται συμβάν προς αντιμετώπιση και αφού ετέθη σχετικό ερώτημα προς την διοίκηση , λόγω ότι είχε διαταχθεί τρίτο στάδιο επιφυλακής και συνεχιζόταν η κλήση προσωπικού που ήταν εκτός υπηρεσίας, δόθηκε λήξη της επιφυλακής .
  Οι λόγοι λοιπόν που με υποχρεώνουν να εκφράσω το παράπονο μου έγκειται στην εκτίμηση μου ότι ενώ ευρισκόμουνα σε ελευθερία κλήθηκα να εκτελέσω πρόσθετη υπηρεσία συνέπεια της επιφυλακής πέραν του υπόχρεου ωραρίου μου χωρίς να υφίστανται οι αντικειμενικοί λόγοι για τον λόγο αυτό όπως προκύπτει από την σχετική εξέλιξη .
  Η εκτίμηση μου αυτή απορρέει από τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 3 και της υπ’ αρίθμ. 20185 Φ. 105.9 σχετικής διευκρινιστικής διαταγής Α.Π.Σ. όπου ορίζουν και καθορίζουν την απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από συμβάντα για τα οποία υπάρχει σχετική αδυναμία να αντιμετωπιστούν από τις εν υπηρεσία υπάρχουσες δυνάμεις.
  Έχοντας λοιπόν υπόψη μου ότι την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που κλήθηκα σε επιφυλακή για αντιμετώπιση συμβάντος :
     Η υπηρεσία μου δεν έπραξε    καμία κατασταλτική ενέργεια    κατάσβεσης πυρκαγιάς με οποιοδήποτε μέσο .
    Δεν υπήρξε εμπλοκή των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε να υποχρεώνει η εξέλιξη του συμβάντος σε σχετική εκτίμηση ενίσχυσης από άλλες δυνάμεις .
θεωρώ ότι επ’ αφορμή της σχετικής επιφυλακής έγινε υπέρβαση του ωραρίου μου όπως αυτό προβλέπεται βάση της υπ’ αρίθμ. 9459 Φ. 105. 6 /16-3-1987 διαταγής Α.Π.Σ. Παρακαλώ αφού λάβετε γνώση των παραπάνω για τις δικές σας ενέργειες.



                                                                                                                                                           Μετά   τιμής


                                                                                                                                                        Μιχαήλ Μιχαήλ
                                                                                                                                                           Πυρονόμος
  Η  απάντηση που έδωσε ο τότε  Αρχηγός δόθηκε  υπό το βάρος της διαπιστωμένης πλέον  άρνησης της Ομοσπονδίας  από τον  Νοέμβριο  να  προχωρήσει  την  υπόθεση στα πλαίσια των αποφάσεων που είχαν παρθεί και στο Συνέδριο και στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
    Μετά πλέον από αυτήν την υπόθεση καμία απάντηση όπως αυτής της Φυσικής Ηγεσίας δεν διανωήθηκε να δώσει κανείς σε ανάλογες περιπτώσεις  αφού ήταν  δεδηλώμένη η πρόθεση της Ένωσης ότι θα ασκήσει κάθε  νόμιμη ενέργεια  προς πάσα κατεύθυνση .
————————————————————————————————————————————————————————-
   ΟΜΑΔΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2
Αναφορορές υπαλληλων  για παράνομες επιφυλακές  που κατατίθονταν και στην ένωση για δικές της ενέργειες .
                  Δ.Υ.                                                                           ΛΑΜΙΑ 26 – 10 – 2003
 
              
                                                                  Ο
 
                                ………….. ( …….. ) …………. …………. ………….. 
 
                                                             Προς
                                                  Την Διοίκηση του
                                                        ΕΝΤΑΥΘΑ
 
      ΘΕΜΑ : Κλήση σε επιφυλακή – Υπέρβαση Ωραρίου
 
 
     Σας αναφέρω ότι στις 26 Οκτωβρίου 2003 και περί ώρα 13.10΄ ευρισκόμενος σε ελευθερία από την υπηρεσία μεταξύ 2 8ωρων Γ και Β, κλήθηκα από τον τηλεφωνητή υπηρεσίας ……. ………….. ……….. σε επιφυλακή κατόπιν σχετικής εντολής όπως μου επισήμανε του Αναπληρωτή Διοικητή Αντιπύραρχου ………… …………..
   Κατά την άφιξη μου στην υπηρεσία περί ώρα 13.15 ΄ διαπίστωσα ότι υπήρχαν εντός αυτής 2 μάχιμοι και ένας οδηγός και πληροφορήθηκα επίσης ότι το Π.Σ.1055 όχημα της υπηρεσίας μου είχε αναχωρήσει για εξακρίβωση συμβάντος στην περιοχή Αντίνιτσας σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν μέσω διερχόμενου αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας .
 Πληροφορήθηκα   επίσης ότι τα 2 περιπολικά της υπηρεσίας Λ21 και Λ22 δεν είχαν εμπλακεί σε συμβάν όπως επίσης η 7η Ε.Μ.Α.Κ. που εδρεύει στην πόλη της Λαμίας καθώς και τα όμορα κλιμάκια .
 Σύμφωνα με την υπ .αριθμ. 32453 Φ. 105.9 /26/9/2003 διαταγή του Α.Π.Σ. η οποία κοινοποιήθηκε στην υπηρεσία μας με θέμα « Επιφυλακή πυροσβεστικού προσωπικού » τα θέματα επιφυλακής ρυθμίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 24 του Π.Δ. 210 /92 καθώς και τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 20185 Φ. 105.9 4/9/1999 σχετικής διευκρινιστικής διαταγής του Α.Π.Σ.
 Έχοντας λοιπόν υπόψη   τις διατάξεις των παραπάνω σχετικών οι οποίες ορίζουν ότι απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου υφίσταται σε επίπεδο επιφυλακής μόνο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από υφιστάμενα συμβάντα και για τα οποία υπάρχει σχετική αδυναμία να αντιμετωπιστούν από τις εν υπηρεσία υπάρχουσες δυνάμεις όταν αυτές εμπλακούν σε συμβάν .  
 Εκτιμώ ότι η κλήση μου σε επιφυλακή έγινε χωρίς να υφίστανται οι σχετικοί παράγοντες που ορίζουν οι παραπάνω κανονιστικές διατάξεις , με συνέπεια να υπάρξει διακοπή της ελευθερίας μου με υπέρβαση του τακτικού μου ωραρίου .
 Για τον λόγο αυτό παρακαλώ όπως μου κοινοποιήσετε εγγράφως τους λόγους για τους οποίους κλήθηκα να εργαστώ πέραν του τακτικού μου ωραρίου και βάση ποιας σχετικής εντολής .
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
 
 
 
 
                                                                                               ………… …………..
                                                                                                       ………….
 
 
           ————————————————————————————————————————————————————————
A I T H Σ Η
 
Του 
Μέλους της Ε.Υ.Π.Σ.                                                                  ΠΡΟΣ 
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας                                  Το   Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ.
….…….   .…….. του …………..                                   Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
 
Λαμία   27/10/2003                                
                                                             ΘΕΜΑ : Καταστρατήγηση ωραρίου με παράνομη επιφυλακή.
 
 
                                                               Συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου σας καταθέτω
                                                        σχετική αναφορά για παραβίαση ωραρίου που έγινε με εντολή
                                                        της   Διοίκησης μου μέσω παράνομης επιφυλακής αφού δεν
                                                        υπήρχαν οι αντικειμενικοί λόγοι όπως ορίζουν οι σχετικές
                                                        διατάξεις .
                                                             Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος με σκοπό την
                                                        προάσπιση του ωραρίου .
 
 
 
 
                                                                                             Ο   ΑΙΤΩΝ  
 
 
                                                          
                                                                                         ….……..  …..……..
 
  —————————————————————————————————————————————————————————–
     Δ.Υ.                                                                                                ΛΑΜΙΑ 12 – 11 – 2003
 
              
                                                                  Ο
 
                            …………. ( …….. ) ……………. …………….. ………..  
 
                                                             Προς
                                                    Την Διοίκηση του
                                                          ΕΝΤΑΥΘΑ
 
 
         ΘΕΜΑ :   Μη κοινοποίηση   απάντησης    σε Δ.Υ. αναφορά  
 
     Σχετ. : Η από 27/10/2003 Δ.Υ. αναφορά με Θέμα «Κλήση σε επιφυλακή – Υπέρβαση Ωραρίου»
 
   Σας αναφέρω ότι   είχα υποβάλει από τις 27/10/2003 την παραπάνω σχετική Δ.Υ. αναφορά μου .
   Παρ’ ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 16 ημερών και έχω ζητήσει με την ανωτέρω σχετική να μου δοθεί έγγραφη απάντηση προκειμένου να ενημερωθώ για τους λόγους τους οποίους έγινε η υπέρβαση του ωραρίου μου , μέχρι στιγμής δεν μου έχει κοινοποιηθεί καμία έγγραφη απάντηση ούτε μέσω της Ημερήσιας Διαταγής .
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω όπως μου κοινοποιηθεί   σχετική απάντηση . 
 
 
 
 
 
                                                                                               
                                                                                                                 ……………. …………. 
                                                                                                                             …………….
 
 
 Ήταν πλεόν εμφανής η δυσκολία να δοθεί απάντηση που να δικιαολογεί την παράνομη επιφυλακή .
 ——————————————————————————————————————————————————————————-
                 Δ.Υ.                                                                                    ΛΑΜΙΑ    26/10/2003
  
                                                   
                                                                      Ο  
 
                            …………. ( …….. ) ………..   …………. ……………..
 
                                                                   Προς
 
                                                        Την Διοίκηση του
                                                            ΕΝΤΑΥΘΑ
 
     
 ΘΕΜΑ : Κλήση σε επιφυλακή 
 
 
   Σας αναφέρω ότι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2003 ήμουν ορισμένος να εκτελέσω τακτικό 8ωρο στην Β΄ φυλακή . Στις 13.10΄ σε τηλεφωνική κλήση που δέχθηκα από τον τηλεφωνητή υπηρεσίας ……..   ……….    …………. μου διαβίβασε ότι καλούμε σε επιφυλακή κατόπιν εντολής του Αναπληρωτή Διοικητή Αντιπύραρχου ………… ……….. .
 Ερχόμενος στην υπηρεσία διαπίστωσα ότι υπήρχαν εντός αυτής 
 1ον Ένας ορισμένος οδηγός του Α΄ 8ωρου.
 2ον Ένας εθελοντής οδηγός .
 3ον Ένας υπάλληλος του γραφείου κίνησης με καθήκοντα οδηγού που εκτελούσε πρόσθετη
        υπηρεσία .
 Ενημερώθηκα επίσης ότι η υπηρεσία μας δεν είχε εμπλακεί σε κανένα συμβάν παρά μόνο ότι είχε σταλεί ένα όχημα για εξακρίβωση συμβάντος στην περιοχή Αντίνιτσας. Όπως επίσης δεν αντιμετώπιζε κανένα συμβάν η 7η Ε.Μ.Α.Κ. και τα όμορα κλιμάκια. 
ü      Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει η υπηρεσία μου έκτακτες ανάγκες από συμβάντα που ήταν σε εξέλιξη και να έχει εκτιμηθεί ότι χρήζουν ενισχύσεως λόγω μη επάρκειας των εν υπηρεσία ορισμένων δυνάμεων της .
ü      Το γεγονός ότι υπήρχαν οδηγοί για να καλύψουν τις οποιαδήποτε άλλες παρεμβάσεις της υπηρεσίας είτε από τους υπάρχοντες εντός αυτής είτε από τους υπάρχοντες σε όμορες υπηρεσίες και κλιμάκια .
ü      Με δεδομένο ότι για τις τακτικές ανάγκες της υπηρεσίας η διοίκηση είχε ορίσει η ίδια των συγκεκριμένο αριθμό σε υπηρεσία οδηγών και τον αντίστοιχο αριθμό σε ημερήσια ανάπαυση ( μόνιμων και εποχικών ) όπως αυτό προκύπτει από την κατάσταση υπηρεσίας της 26/10/2003 .
Πιστεύω ότι έγινε υπέρβαση του ωραρίου μου με κλήση σε επιφυλακή χωρίς να υφίστανται οι λόγοι που ορίζουν οι αντίστοιχες κανονιστικές διατάξεις του άρθρου 24 του Π.Δ. 210/92 και της σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ. υπ. Αρίθμ. 20185 Φ. 105.9 4/9/1999 .
 Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ όπως μου κοινοποιήσετε εγγράφως τον σκοπό για τον οποίο   κλήθηκα σε πρόσθετη υπηρεσία μέσω επιφυλακής πέραν του κανονικού μου ωραρίου και βάση ποιας σχετικής εντολής .
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
                 
                                                                                               
 
                       
                                                                                                     …………. …………..
                                                                                                              ……………
     —————————————————————————————————————————————————————————-
 Δ.Υ.                                                                                                    ΛΑΜΙΑ   23/ 1/2004
 
 
 
 
                                                                Ο
 
                    Αρχ/στης ( …….. )    …………..   ……………..   ………………….
 
                                                            Προς
 
                                                 Την Διοίκησή του
                                                      ΕΝΤΑΥΘΑ 
 
 
 
ΘΕΜΑ : « Κοινοποίηση προς Διοίκηση Π.Υ.  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αναφοράς παραπόνων
                 μου »
   
       Σχετ: 1ον   Η από 26/10/2003    Δ.Υ. αναφορά μου με θέμα « Κλήση σε επιφυλακή »
                 2ον   Η από 28 / 11/2003 Δ.Υ. αναφορά μου με Θέμα « Κοινοποίηση απάντησης σε Δ.Υ.
                        αναφορά με θέμα κλήση σε επιφυλακή – Υπέρβαση ωραρίου.
                3ον    Η υπ. αρίθμ. 7913 Φ. 216.10 / 16-12-2003 Απάντηση της Διοίκησης μου με θέμα
                         «Επιφυλακή πυρ/κου προσωπικού » 
                4ον   Η από 6/1/2004 Δ.Υ. αναφορά   παραπόνων μου
                5ον   Η υπ. αρίθμ. 102 Φ.Α. 4872 /14 – 1-2004 απάντηση της Διοίκησης μου
 
 
   Παρακαλώ όπως κοινοποιήσετε τις παραπάνω σχετικές αναφορές μου προς την Περιφερειακή Διοίκηση Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας .
   Με την κατάθεση της αναφοράς παραπόνων μου εξέφραζα τους λόγους που για μένα καθιστούν παράτυπη την κλήση μου σε επιφυλακή και   στοιχειοθετούσα σε σχέση με την απάντηση της Διοίκησης μου την άποψη μου .
 Είναι μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μου που απορρέουν από τον κανονισμό και τις σχετικές κανονιστικές διατάξεις να εκφράζω τις την άποψη μου και να ζητώ διευκρινίσεις ή αποκατάσταση των εργασιακών μου δικαιωμάτων όταν αυτά εκτιμώ ότι θίγονται .
 Ο λόγος που κατέθεσα την Δ.Υ. αναφορά παραπόνων μου για εμένα είναι ουσιαστικός και εξηγώ με σαφήνεια γιατί .
 Εκτιμώ ότι η υπ΄ αρίθμ. 102 Φ.Α. 4872 /14-1-2004 απάντηση της Διοίκησής μου δεν καλύπτει τους λόγους που κατατεθεί η αναφορά παραπόνων μου και δεν συνάδει με το πνεύμα των παρ. 11 και 12 του άρθρου 80 του Π.Δ. 210 /92 .
 Επίσης η αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε υπό την σκιά της άσκησης πειθαρχικού ελέγχου αλλά στα πλαίσια του πνεύματος που πολύ ορθά ορίζει στις παρ. 2 και 3 το άρθρο 60 του Π.Δ. 210/92 .
 Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες .
 
 
                                                                                               
 
 
                                                                                         …………   …………..
                                                                                                  Αρχ/στης 
  
 
 
——————————————————————————————————————————————————————————
     Δ.Υ.                                                                                            Χαλκίδα 22 Αυγούστου 2001
 
 
                                                                       Ο
                         ………… ( ……….. )   …………… ……….. …………..
                                             
                                                                   Προς
                                                      Την Διοίκησή του
                                                              ΕΝΤΑΥΘΑ
 
 
 
ΘΕΜΑ:    Ορισμός σε πρόσθετη υπηρεσία – Μη χορήγηση ημερήσιας ανάπαυσης
                  
 
 
      Σας αναφέρω ότι στις 15 Αυγούστου 2001 κατόπιν προφορικής εντολής σας ειδοποιήθηκα περί ώρα 19.00΄ ότι στις 16 Αυγούστου 2001 θα εκτελούσα υπηρεσία στην β΄ φυλακή . Στις 16 /8/01 έβγαινα σε τακτική ημερήσια ανάπαυση βάση της κυλιόμενης υπηρεσίας των τριών φυλακών .
     Κατόπιν αυτού εκτέλεσα την συγκεκριμένη υπηρεσία της Β΄ φυλακής και την επομένη 17/8/2001 ακολούθησα τον προγραμματισμό της βάρδιας μου με συνεχή προσφορά υπηρεσίας από 13/8/2001 έως και 19/ 8/ 2001.
    Παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε εγγράφως τους λόγους για τους οποίους ορίστηκα σε πρόσθετη υπηρεσία και δεν μου χορηγήθηκε η ημερήσια ανάπαυση της 16ης Αυγούστου 2001.
 
 
 
 
 
                                                                                                        ……….. ……….
                                                                                                             ………….
   
  
     
 
 
 

——————————————————————————————————————————————————————————-

              Δ.Υ.                                                                                       ……………   21/ 9 /2006
                                                                    Ο
                        ………… ( ……. ) …………….   ……………..   …………….
                                                               Προς
                                                   Την Διοίκηση του
                                                           Ενταύθα
    Θέμα:     « Κατάσταση υπηρεσίας – Ορισμός σε ομάδα επιφυλακής »
 Σας αναφέρω ότι έχοντας υπόψη μου:
1ον Τις κοινές υπουργικές αποφάσεις υπ. αρ.ιθμ. 14867 Φ. 012.5/57/27-11-1981 και 14868 Φ. 012.5/58/27-11-1981 με τις οποίες επεκτάθηκαν προς εφαρμογή του πενθημέρου και στο Π.Σ .οι διατάξεις του Νόμου 1157/81 .
2ον Την υπ. αρίθμ. 9459 Φ. 105 .6/ 16-3-87 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία κωδικοποιήθηκαν οι σχετικές διαταγές του Υ.Δ.Τ. και του Α.Π.Σ. για την εφαρμογή της πενθημέρου εργασίας .
3ον Τις παρ. 3 & 4  του άρθρου 24 του Π.Δ. 210/92 .
4ον Την υπ. αρίθμ. 20185 Φ. 105. 9   4/ 6/1999 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία ρυθμίζονται τα   περί
επιφυλακής ζητήματα, εκθέτω τους προβληματισμούς μου σχετικά με την πάγια πλέον αναγραφή στην κατάσταση υπηρεσίας του Π.Κ. ……………. και καθορισμού μέσω αυτής ομάδας επιφυλακής:
Από ότι γνωρίζω στα πλαίσια εφαρμογής των 1 & 2 προαναφερόμενων σχετικών διατεταγμένη υπηρεσία είναι αυτή που υποχρεούται ο υπάλληλος να προσφέρει βάση του κυλιόμενου ωραρίου του και για την οποία αμείβεται σε σταθερή βάση .
 Ως τακτική και προγραμματισμένη υπηρεσία λογίζεται λοιπόν βάση των 1 & 2 προαναφερόμενων σχετικών ο ορισμός του υπαλλήλου σε 8ωρη – 24ωρη υπηρεσία ή πρόσθετη υπηρεσία υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις υπ. αρίθμ. α) 9459 Φ. 105. 6 / 16 –3- 87 β) 19304 Φ. 105.6. 11/6/1987 γ) 3855 Φ. 105. 6 31/1/1989 δ) 18748 Φ. 105.6 4/9/1990 διαταγές του Α.Π.Σ.
 Η επιφυλακή προβλέπεται από το άρθρο 24 του Π.Δ.210/92 και ο τρόπος εφαρμογής της καθορίζεται προκειμένου να υπάρχει κάποιος ορθολογισμός με την υπ. αρίθμ. 20185 Φ.105. 9 4/ 6/1999 διαταγή του Α.Π.Σ.
   Το άρθρο 24 του Π.Δ. 210/92 και η προαναφερόμενη διαταγή δεν θεσμοθετούν υπηρεσία επιφυλακής αλλά καθορίζουν τον τρόπο που αυτή θα γίνει όταν κριθεί απαραίτητο από την ύπαρξη εκτάκτων και πραγματικών αναγκών συνέπεια συμβάντων που δεν δίνατε να αντιμετωπίσει από μόνη της η υπάρχουσα εν υπηρεσία δύναμη.
   Η προαναφερόμενη διαταγή είναι υπόψη των υπαλλήλων και είναι μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους να γνωρίζουν και να ενεργούν βάση αυτής όταν και όποτε χρειαστεί και η μέχρι πρότινος εφαρμογή της από την ημέρα εκδόσεως της γίνονταν χωρίς ιδιαίτερη αναφορά ή υπογράμμιση στο φύλλο υπηρεσίας.
Η επιφυλακή λοιπόν και βάση όλων των σχετικών κανονιστικών διατάξεων που έχω υπόψη μου
δεν υφίσταται ως διατεταγμένη υπηρεσία αλλά ως έκτακτη υπηρεσιακή ενέργεια .
 Εάν η πολιτεία είχε θεσπίσει υπηρεσία επιφυλακής θα έπρεπε να είχε καθιερώσει και αντίστοιχη αμοιβή διότι η αναγραφή στην κατάσταση υπηρεσίας ως ομάδα επιφυλακής της βάρδιας που αναχωρεί μετά από εκτέλεση 24ωρου υπηρεσίας κατά συνέπεια είναι ορισμός σε υπηρεσία παρά την θέληση του υπαλλήλων και σε αντίθεση με ότι οι σχετικές προαναφερόμενες κανονιστικές διατάξεις προβλέπουν. Δεσμεύει τον ελεύθερο χρόνο των υπαλλήλων της βάρδιας αυτής και τους υποχρεώνει να βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας περιορίζοντας τους την δυνατότητα προσωπικών δραστηριοτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Από καμία σχετική διάταξη όμως που έχω υπόψη μου δεν προβλέπεται για τους υπαλλήλους του Π.Σ. σχετική αμοιβή για κάτι αντίστοιχο και από καμία σχετική διάταξη δεν επιτρέπεται να δεσμεύεται ο ελεύθερος χρόνος των υπαλλήλων χωρίς αμοιβή, διότι αυτό σε περίπτωση που υφίσταται δημιουργεί βάσιμες οικονομικές αξιώσεις του θιγόμενου έναντι της υπηρεσίας .
 Ο υπάλληλος λαμβάνει αποζημίωση μόνο όταν κληθεί σε επιφυλακή για έκτακτο γεγονός και αποζημιώνεται για όσο χρόνο διαρκέσει η επιφυλακή όπως προβλέπει η υπ. αρίθμ. 51240. Φ. 105.6 15/12/1999 διαταγή του Α.Π.Σ.
  Κατ΄ εξαίρεση μόνο ορίζονται σε προγραμματισμένη κατ΄ οίκον επιφυλακή και αποζημιώνονται για τον σκοπό αυτό βάση του εδαφ. ε της παρ. 3 της υπ. αρίθμ. 164564 Φ. 501. 34 17/4/2001 διαταγής του Α.Π.Σ. όσοι υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες του Α.Π.Σ. των Περιφ/κων Διοικήσεων , Διοικήσεων πόλεων , Πυρ/κη Ακαδημία , Γ.Α.Υ.Π.Σ., Τ.Α.Υ.Π.Σ. ,Ε.Τ.Υ.Π.Σ. , Διαχείριση χρηματικού , Δ.Α.Ε.Ε , οι οδηγοί των υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του σώματος των διοικητών Περ/κων Διοικήσεων ,του Δ/ντη Α.Π.Σ. , των Δ/των πόλεων Αθηνών ,Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής , Θεσ/νίκης των Ε.Μ.Α.Κ. και ορίζονται με ειδική διαταγή του Α.Π.Σ όπως η παρ. 1 της υπ. αριθμ. 25566 Φ. 105.6 . 25/5/2001 προβλέπει .
 Εκθέτοντας τους παραπάνω προβληματισμούς μου παρακαλώ όπως :
 α) Μου απαντήσετε εγγράφως εάν υπάρχουν σχετικές κανονιστικές διατάξεις που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου και ρυθμίζουν σχετικώς τα συγκεκριμένα ζητήματα.
 β) Σε περίπτωση που δεν υφίσταται καμία αλλαγή των σχετικών κανονιστικών διατάξεων να μην ορίζομαι μέσω της κατάστασης υπηρεσίας σε ομάδα επιφυλακής.
 γ) Μου χορηγηθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις( πρόσθετες και νυχτερινές ) για όσες φορές μέχρι σήμερα ορίστηκα σε 24ωρη επιφυλακή με πρωτοβουλία σας κατά τον προαναφερόμενο τρόπο.
 Παρακαλώ αφού λάβετε γνώση των παραπάνω για τις δικές σας ενέργειες.
                                                                                                             ……………… …………..
                                                                                                                             ……………
 ΟΜΑΔΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ  3
 ——————————————————————————————————————————————————————————-
Κάποιες από τις ημερήσιες  διατάξεις   Διοικητικών Συμβουλίων  στις οποίες υπάρχουν  θέματα σχετικά με καταστρατηγήσεις ωραρίου.  
       ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ :Λαμία Κων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ.35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 –33636
.                                                                                                                                                               . ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 7                                                                                             Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0977928257
Προς Όλά τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.
Στερεάς Ελλάδας                                                                                       Λαμία   27 Ιουνίου 2002
 
                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
  Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε την Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο 1οΤακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας για την νέα περίοδο και που θα γίνει την 1 Ιουλίου 2002 ημέρα Δευτέρα και Ώρα 10.30΄στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας.
   Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταθέσουν άποψη ή στοιχεία επί των θεμάτων αυτών μπορούν να το κάνουν γραπτώς ή με κατ΄ ιδίαν παράδοση ή με αποστολή εγγράφου στο FΑΧ της Ένωσης πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου . Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Δ.Σ. χωρίς δικαίωμα παρέμβασης .
   Μετά το πέρας του Συμβουλίου θα ακολουθήσει σχετική αναλυτική Ανακοίνωση για τις αποφάσεις που θα παρθούν και τις Ενέργειες που θα γίνουν .
     1ο ΘΕΜΑ :   α)Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης.
                            Β)Οικονομικά θέματα Ένωσης .
                            γ) Ενημέρωση του Δ.Σ. για την συνάντηση του Διοικητικού
                                 Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ με τον Αρχηγό.
    2ο   ΘΕΜΑ :   Ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης για      
                            την αντιμετώπιση υπερβάσεων του Ωραρίου με παράτυπες
                            επιφυλακές και πρόσθετη υπηρεσία.
   3ο   ΘΕΜΑ:    Θέση και ενέργειες του Δ.Σ. για τις πρόσφατες τροποποιήσεις επί
                           του Κανονισμού Μεταθέσεων με το Π.Δ. 145/02 και ειδικότερα
                           για το εδάφ γ΄ της παρ. 1 του   άρθρου 2 άλλες διατάξεις.
                         ( Κοινοποιείτε συνημμένα το Σχετικό Π.Δ δύο σελίδες)
   4ο ΘΕΜΑ:     Διενέργεια εκλογών για την Ανάδειξη Τοπικών Επιτροπών βάση
                           του Εσωτερικού Κανονισμού της Ένωσης.
   5ο ΘΕΜΑ:      α)Θέσεις και ενέργειες του Δ.Σ για την μη χορήγηση οφειλόμενων
                           ρεπό – εκτός έδρας κ.λ.π.
                           β) Θέσεις και ενέργειες της Ένωσης για την χορήγηση του
                           Επιδόματος Δασών .
 6ο   ΘΕΜΑ :    Καταγραφή προβλημάτων και επιπτώσεων στις εργασιακές
                           συνθήκες από τον εφαρμογή του φετινού αντιπυρικού
                           σχεδιασμού σε επίπεδο περιφέρειας.
 7ο   ΘΕΜΑ :    α)Συνάντηση εργασίας με Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας
                           β)Καθορισμός του πλαισίου των προβλημάτων και των προτάσεων που
                              θα συζητηθούν στην Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή .
                  Ο   Γενικός Γραμματέας                             Ο   Πρόεδρος
                                    Καμνής Γεώργιος                                         Μιχαήλ Μιχαήλ
—————————————————————————————————————————————————————————–

      ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                              .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : ΛαμίαΚων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 110                                                                        Τηλ. Προέδρου :    0974141197 
                                                              Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0977928257
ΛΑΜΙΑ 9   Σεπτεμβρίου 2002
                                                                                             Προς όλα τα μέλη του
                                                                                                                            Διοικητικού Συμβουλίου
 
                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
         Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου 2002 ημέρα Παρασκευή και Ώρα 16.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
        1ο    ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης
                                α) Οργανωτικές ενέργειες – Τοπικές Επιτροπές .
                                Β) Οικονομικά Θέματα.
                                Γ) Εισερχόμενη αλληλογραφία .
       2ο     ΘΕΜΑ:   Πορεία ενεργειών Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τις αποφάσεις του
                                Δ.Σ. τις 31/7/2002 .
      3ο     ΘΕΜΑ :   Εξέλιξη εκκρεμών ψηφισθέντων θεμάτων .
                                Ενέργειες – Αποτελέσματα .
                                ( Προστασία Ωραρίου – Ένσταση Μόσχου Απόστολού – Επίδομα
                                  αντιπυρικής περιόδου – Οφειλές εκτός έδρας – Επάνδρωση Π.Κ.
                                  Δερβενοχωρίου – Τροπολογία κανονισμού μεταθέσεων με 145/ 2002
                                  24ωρο – Συνάντηση με Φυσική Ηγεσία .
       4ο     ΘΕΜΑ:    Θέσεις και ενέργειες Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την
                                  θέση σε 2μηνη διαθεσιμότητα συναδέλφου και την ανάκλησή της .
                                  Περαιτέρω ενέργειες .
       5Ο     ΘΕΜΑ :   Επεξεργασία προτάσεων σχετικά με τον Κανονισμό μεταθέσεων –
                                 Αναδιοργάνωση – Μισθολόγιο – Πολιτική Προστασία .
                                 Προετοιμασία για Πανελλαδική Συνδιάσκεψη .
      6ο      ΘΕΜΑ :   Προγραμματισμός περιοδείας Διοικητικού Συμβουλίου σε Π.Υ. και Π.Κ.
                                 για ενημέρωση – καταγραφή προτάσεων και τοπικών προβλημάτων-
                                 παρεμβάσεις σε Διοικητές , Προϊσταμένους και τοπικούς φορείς .
                                                                       Ο
                                                                 Πρόεδρος
                                                           Μιχαήλ Μιχαήλ
 
                                         
          ——————————————————————————————————————————————————–                                            
      ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                .
                                            Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
    ΕΔΡΑ :Λαμία Κων/νου Καραμανλή άνευ αριθμού Π.Υ.Λαμίας Τ.Κ.35100 ΤΗΛ & FAX. 02310 -33636
.                                                                                                                                                               .
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.                                                                            Τηλ. Προέδρου : 0974141197 
                                                             Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0977928257
Προς Όλά τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.
Στερεάς Ελλάδας                                                                            Λαμία 15 Οκτωβρίου 2002
 
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 21/10/2002
 
    Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε την Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο 4οΤακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας και που θα γίνει την 21 Οκτωβρίου 2002 ημέρα Δευτέρα και Ώρα 16.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας.
   Παρακαλούνται οι Τοπικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί εάν έχουν να καταθέσουν άποψη ή στοιχεία επί των θεμάτων αυτών καθώς και ότι άλλο απασχολεί την υπηρεσία ή το κλιμάκιο που εκπροσωπούν μπορούν να το κάνουν γραπτώς με κατ΄ ιδίαν παράδοση ή με αποστολή εγγράφου στο FΑΧ της Ένωσης πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβουλίου .
 Σε όσες υπηρεσίες δεν έχουν συσταθεί οι Τοπικές Επιτροπές παρακαλούνται οι συνάδελφοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες εκλογής ή ορισμού τους. Η κατάθεση θεμάτων προς το Δ.Σ. της Ένωσης για συλλογικά προβλήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες και τα κλιμάκια   θα γίνετε πλέον μόνο δια μέσου αυτών.
  
    1ο    ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης
                                α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης.
                                Β) Οικονομικά Θέματα.
                               Γ) Τοπικές Επιτροπές
       2ο     ΘΕΜΑ:   Ενημέρωση για εισερχόμενη αλληλογραφία και αποφάσεις
                                του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της 8/10/2002 ( Κανονισμό
                                Μεταθέσεων).
       3ο     ΘΕΜΑ:   Εκτίμηση αποτελεσμάτων από την συνάντηση του Δ.Σ. με τον Αρχηγό του
                                 Π.Σ που έγινε στις 9/10/2002 .
       4ο     ΘΕΜΑ : α)   Πορεία ενεργειών Διοικητικού Συμβουλίου   βάση των εκρεμών
                                      ψηφισθέντων αποφάσεων ( Πειθαρχικές διώξεις – Παραβίαση
                                      Ωραρίου –Μετακινήσεις βάση του Π.Δ. 145/ 2002 ).
                                 Β) Θέση ενέργειες του Δ.Σ για περιεχόμενο σχετικής διαταγής περί
                                      εφαρμογής επιφυλακής .
 
      5Ο     ΘΕΜΑ : Διεύρυνση της Τράπεζας αίματος της τοπικής επιτροπής της Π.Υ. Λαμίας σε
                                Περιφερειακό Επίπεδο ( Έγκριση τροποποιημένου Καταστατικού –
                               Έναρξη Λειτουργίας).
      6ο      ΘΕΜΑ :   Θέση και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για πραγματοποίηση
                                 ψυχαγωγικής βραδιάς με σκοπό  την συγκέντρωση χρημάτων για την
                                 σύσταση και έναρξη Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
     7ο      ΘΕΜΑ :    Έναρξη περιοδειών – χρονοδιάγραμμα .
 
                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                           ΚΑΜΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                         ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ
 ———————————————————————————————————————————————————————–
        ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία . Κων/νου Καραμανλή 3  Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.    241                                                       Τηλ. Προέδρου :                    0974141197 
                                                                                            Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0973436510
 
 ΛΑΜΙΑ   17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002
                                                                                             Προς όλα τα μέλη του
                                                                                                                            Διοικητικού Συμβουλίου
 
                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
        Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή   22 Νοεμβρίου 2002 και Ώρα 10.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
        1ο    ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης
                            α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                            Β) Οικονομικά Θέματα. ( Έσοδα –Έξοδα –Έρανος Μακρή )
                            Γ) Τοπικές Επιτροπές : Σύσταση Νέων Τοπικών Επιτροπών – Προτάσεις Τοπικών
                                 Επιτροπών ( Καρύστου –Σ.Π.Ε.Κ). Ενέργειες Οργάνωσης Τοπικών Επιτροπών)
                                 Εγγραφές νέων μελών .
       2ο     ΘΕΜΑ:   Κριτική και Θέσεις της Ένωσης για την λειτουργία της Ομοσπονδίας
                                σχετικά με :
                                α) Την μη υλοποίηση των αποφάσεων του 4ου Συνεδρίου.
                                β) Την μη υλοποίηση των ντοκουμέντων της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.
                                Γ) Την μη ολοκλήρωση του Δ.Σ. της 8/10/2002 με Θέμα Προγραμματισμό
                                     δράσης . Την άρνηση του Προεδρείου για προγραμματισμό δράσης .
                                δ) Την μη υλοποίηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της
                                     1/11/2002 με ΘΕΜΑ : Οικονομικές Διεκδικήσεις 2003 .
                                ε) Την άρνηση του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για παρέμβαση και
                                    καταγγελία των παραβιάσεων σχετικά με το Ωράριο. Την μη καταγγελία
                                    των μετακινήσεων με το Π.Δ. 145/2002 . Την παθητική στάση σχετικά με την
                                    προσπάθεια αλλαγής του Ωραρίου .
       3ο     ΘΕΜΑ: Εξέλιξη Θεμάτων και περαιτέρω ενέργειες της Ένωσης σχετικά με τις
                                 καταγγελλόμενες υπηρεσιακές ενέργειες όπως :
                                  α) Αντί υπηρεσιακή συμπεριφορά ανωτέρου έναντι υπαλλήλων ( Μόνιμων
                                       και Εποχικών).
                                Β) Παραβίασης του Ωραρίου και της απάντησης του Α.Π.Σ. σε σχέση με
                                       αυτή .
                                  
          4ο ΘΕΜΑ : Θέσεις και ενέργειες της Ένωσης σχετικά με :
                            α) Παράτυπη και επικίνδυνη από πλευράς οδικής ασφάλειας και υπηρεσιακής
                                 τακτικής μεταφοράς υπαλλήλων σε συμβάν κατόπιν σχετικής διαταγής στο
                                (Δήλεσι Βοιωτίας)
–     2 –
                            β) Αποφάσεων του Α.Π.Σ. για :
1)      Μετακίνηση υπαλλήλου από την Π.Υ. Λαμίας στην 7η   Ε.Μ.Α.Κ
                             2) Μετακινήσεων βάση του Π.Δ. 145/2002 .
                        Γ)   Μη κοινοποίησης και γνωστοποίησης στους υπαλλήλους υπηρεσιακής
                               αλληλογραφίας για την εκλογική διαδικασία σχετικά με τα υπηρεσιακά
                               συμβούλια μεταθέσεων σε Πυρ/κα Κλιμάκια ευθύνης της Π.Υ Χαλκίδας.
                        Δ) Την παρουσία του Δ.Σ. στο Πλημμελειοδικείο Λαμίας για συμπαράσταση
                               σε υπαλλήλους της Π.Υ. Λαμίας σχετικά με εκδίκαση υπόθεσης που αφορά
                               καταγγελλόμενη προσβλητική συμπεριφορά πολίτη εις βάρος τους κατά την
                               διάρκεια συμβάντος .
            5Ο     ΘΕΜΑ: Ενημέρωση και κριτική σχετικά με τα αποτελέσματα των
                               3ων πραγματοποιημένων περιοδειών στις Π.Υ. και τα Π.Κ.
                               α) Π.Υ. Χαλκίδας – Π.Κ. Αλιβερίου .   ( 30/10/2002 )
                               β) Π.Υ. Ιστιαίας – Π.Κ . Λίμνης – Π.Κ. Μαντουδίου. ( 5/11/2002 )
                               γ) Π.Υ. Μακρακώμης – Π.Υ. Καρπενησίου . (15 /11/2002 ).
                                Χρονοδιάγραμμα των επόμενων περιοδειών .
 
 
    
                                                              Ο
                                                        Πρόεδρος
 
 
     
                                                  Μιχαήλ   Μιχαήλ
 
                                         
                                                     
 —————————————————————————————————————————————————
       ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία . Κων/νου Καραμανλή 3  Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.    345                                                       Τηλ. Προέδρου :     0974141197 
                                                     Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   0973436510
 ΛΑΜΙΑ   13   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2003
                                                                                             Προς όλα τα μέλη του
                                                                                             Διοικητικού Συμβουλίου
 
                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
        Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή   17 Ιανουαρίου   2003 και Ώρα 10.30΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
        1ο    ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
                            α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                            Β) Οικονομικά Θέματα. ( Έκθεση διαχειριστικού ελέγχου εξελεγκτικής
                                 επιτροπής για το έτος 2002 – Έσοδα –Έξοδα –Απόδοση χρημάτων εράνου
                                 Μακρή Γεώργιου .)
                            Γ) Τοπικές Επιτροπές : Σύσταση Νέων Τοπικών Επιτροπών.
                                 Εγγραφές νέων μελών .
                            Δ) Κοινοποίηση συμφωνίας για τον αποκριάτικο χορό της Ένωσης .
                            Ε) Πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας Ε.Μ.Α.Κ. – Περαιτέρω ενέργειες
                                 Ένωσης .
       2ο     ΘΕΜΑ: Κριτική και θέση του Δ.Σ της Ένωσης για την στάση και τις
                               ενέργειες των συμβούλων της συνδικαλιστικής παράταξης της Ένωσης
                               Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. (   έγγραφης καταγγελίας   , δηλώσεις σε Μ.Μ.Ε. ) . Σε σχέση
                               με την στάση της Ένωσης με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχηγού στα
                               Μ.Μ.Ε. της περιφέρειας .
       3ο     ΘΕΜΑ: Εξέλιξη Θεμάτων και περαιτέρω ενέργειες της Ένωσης σχετικά με τις
                                 καταγγελλόμενες υπηρεσιακές ενέργειες όπως :
                                  α) Επέμβαση της Π.Υ Λαμίας σε τροχαία συμβάντα και ενέργειες Περ/κης
                                        Διοίκησης και Α.Π.Σ. σε σχέση με αυτό και τον διασωστικό εξοπλισμό
                                        της – Σχετική Αλληλογραφία και αποτελέσματα παρέμβασης .
                                  Β) Μεταφορά υπαλλήλων στο Δήλεσι – Απάντηση Π.Υ. Λαμίας
                                  Γ) Απάντηση Α.Π.Σ. σε αναφορά υπαλλήλου για αντί υπηρεσιακή
                                        ενέργεια σε βάρος του .
                                  δ) Απάντηση Α.Π.Σ. σε αναφορά υπαλλήλου σχετικά με παράτυπη
                                       μετακίνηση στην Ε.Μ.Α.Κ.
                                  ε) Καταστρατήγηση Ωραρίου με πρόσθετη υπηρεσία στο Π.Κ. Αλιβερίου
        4ο   ΘΕΜΑ :    Συζήτηση θεμάτων και αιτημάτων Τοπικών Επιτροπών – Μελών .
                                  α) Αίτημα Τοπικής Επιτροπή Θήβας σχετικά με περιπολίες εθνικής οδού .
                                  β) Αίτημα Τοπικής Επιτροπής Λιβαδειάς σε σχέση με τον διασωστικό της
                                       εξοπλισμό και την αντιμετώπιση τροχαίων συμβάντων στην περιοχή
                                       ευθύνης.
                                  γ) Αίτημα μέλους της Τοπικής Επιτροπής Θήβας για ενέργειες Ένωσης
                                       σχετικά με επιβληθείσα σε βάρος του ποινή συνέπεια πειθαρχικού
                                       ελέγχου για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.
       5ο ΘΕΜΑ :   Σχολιασμός και θέσεις Ένωσης σχετικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων
                              κινητοποιήσεων περαιτέρω ενέργειες .
      6ο    ΘΕΜΑ :   Ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου περιοδειών το 3ο δεκαήμερο
                               Ιανουαρίου σε :
                               Π.Κ.   Κύμης – Π.Κ. Σκύρου – Π.Κ. Καρύστου .
                               Π.Κ. Αταλάντης – Π.Κ. Αγίου Κων/νου .
                               Π.Κ. Φουρνάς – Π.Κ. Αργυροχωρίου.
                               Π.Κ.   Δομοκού – Π.Κ. Στυλίδας
                               Π.Υ.   Λαμίας – Ε.Μ.Α.Κ.- Σ.Π.Ε.Κ. – Περ/κή Διοίκηση .
                               Π.Κ. Δερβενοχωρίων.
                               
                                                              Ο
                                                        Πρόεδρος
 
 
     
                                                  Μιχαήλ   Μιχαήλ
 
                                         
                                                     
 ————————————————————————————————————————————————
           ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Π΄ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία . Κων/νου Καραμανλή 3  Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.    223                                                       Τηλ. Προέδρου :                        6974141197 
                                                                   Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   6973436510
 
 ΛΑΜΙΑ    18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ    2003
                                                                      Προς όλα τα μέλη του
                                                                                             Διοικητικού Συμβουλίου
 
                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
        Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Δευτέρα 21 Απριλίου 2003 και Ώρα 10.30΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
     1ο   ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
                            α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                            Β) Οικονομικά Θέματα.
                            Γ) Τοπικές Επιτροπές : Σύσταση Νέων Τοπικών Επιτροπών.
                                 Εγγραφές νέων μελών .
                            Δ) Έκδοση κάρτας μέλους Ένωσης – Έκδοση προσωπικού ενημερωτικού οδηγού
                                 Τσέπης για κάθε μέλος ,με το Καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό της
                                 Ένωσης , το καταστατικό τράπεζας αίματος και τον κανονισμό λειτουργίας του
                                  ειδικού λογαριασμού Αλληλοβοηθείας .
                            Ε) Διερεύνηση της αγοράς για παροχή στα μέλη εκπτωτικού ποσοστού αγορών
                                  από διάφορες επιχειρήσεις.
           2ο   ΘΕΜΑ: Θέση και παρέμβαση Ένωσης προς κάθε κατεύθυνση για την χορήγηση:
                                 α) Των καθυστερούμενων εκτός έδρας.
                                 Β) Των οδοιπορικών εξόδων των Αρχ/στων.
                                  Ενέργειες Ένωσης με σκοπό την ανάκληση σχετικής απόφασης για
                                  εφαρμογή πλαφόν στην χορήγηση των νυχτερινών αποζημιώσεων κατά
                                  μήνα με χορήγηση μέχρι 6 νυχτερινών αποζημιώσεων.
         3ο    ΘΕΜΑΘέση και ενέργειες Ένωσης για την διατήρηση σε ισχύ σχετικής διαταγής 
                                 περί επιφυλακών της Π.Υ. Λαμίας σε αντίθεση με τα ισχύοντα.
 
         4ο    ΘΕΜΑ : Αξιολόγηση σχετικών προτάσεων για Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης –
                                Απόφαση επιλογής του .
         5ο   ΘΕΜΑ  : Ενέργειες για επέτειο μνήμης των Τριών πεσόντων συναδέλφων στο
                                 ατύχημα των Καμένων Βούρλων.
         6ο   ΘΕΜΑ : Διεύρυνση του αθλητικού   τμήματος της Τοπικής Επιτροπής της Π.Υ.
                               Λαμίας σε επίπεδο Περιφέρειας- Στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων –
                               Ανανέωση αθλητικού εξοπλισμού – Ορισμός υπεύθυνων χειρισμού
                                αθλητικών δραστηριοτήτων .
                                                                   Ο Πρόεδρος
                                                                Μιχαήλ Μιχαήλ
                
     ————————————————————————————————————————————        
                     
   ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                            ΣΩΜΑΤΟΣ
        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                              
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310-33636
                                                 ΤΑΧ. ΘΥΡ . 114      email : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 419                                                           Τηλ. Προέδρου :         6973436510 
                                                       Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
 
 ΛΑΜΙΑ 19 IOYΛIOY 2003                                                                                                                              
                                                                                               ΠΡΟΣ : Τοπικές Επιτροπές – Μέλη
 
                                                                                                            
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 22/ 7/2003
 
 
 Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε την Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στο 12ο Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας και που θα γίνει την 22 IOYΛIOY 2003 ημέρα  Τρίτη και Ώρα 15.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας.
   Παρακαλούνται οι Τοπικές Επιτροπές που έχουν συσταθεί εάν έχουν να καταθέσουν άποψη ή στοιχεία επί των θεμάτων αυτών καθώς και ότι άλλο απασχολεί την υπηρεσία ή το κλιμάκιο που εκπροσωπούν μπορούν να το κάνουν γραπτώς με κατ΄ ιδίαν παράδοση ή με αποστολή εγγράφου στο FΑΧ της Ένωσης πριν την έναρξη του Διοικητικού Συμβούλιο.
 
     1ο   ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
                            α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                            Β) Οικονομικά Θέματα.
     2ο   ΘΕΜΑ :  Ενέργειες της Ένωσης σε σχέση με την οργάνωση για την συμμετοχή στην
                             κοινή Πανελλαδική Κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφάλειας στις 24/7/2003.
     3ο   ΘΕΜΑ:   Πορεία ενεργειών σε σχέση με αποφάσεις και παρεμβάσεις της Ένωσης .( Εκτός
                            έδρας – Επιφυλακές – Περιπολικά -Διαβίωση Κλιμακίων, Υπηρεσιών –
                            Καταγραφή τηλεφωνικών Συνδιαλέξεων Κλιμακίου Κύμης –Συνάντηση με
                            Περιφερειακό Διοικητή – Απάντηση υπουργείου Μεταφορών σχετικά με τα
                            Κ.Τ.Ε.Ο.
    4ο    ΘΕΜΑ : Ενέργειες του Δ.Σ. για καταγγελλόμενες ενέργειες   σε βάρος του
                           Αντιπροέδρου της Ένωσης Λιάσκου Σπύρου από την Διοίκηση της Π.Υ.
                           Χαλκίδας .
    
              Ο    Γενικός   Γραμματέας                                                    Ο    Πρόεδρος  
            
                     Μιχαήλ   Μιχαήλ                                                           Καμνής Γεώργιος    
 
 —————————————————————————————————————————————————–
 ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                            ΣΩΜΑΤΟΣ
      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310-33636
                                                 ΤΑΧ. ΘΥΡ . 114      email : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 449                                                           Τηλ. Προέδρου :                    6973436510 
                                                    Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6974141197
 
 ΛΑΜΙ1A  23  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003                                                                                                                                       
                                                                     Προς όλα τα μέλη του
                                                                                             Διοικητικού Συμβουλίου
 
                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003 και Ώρα 14.00΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
      1ο   ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
                              α)   Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης .
                              β)   Οικονομικά Θέματα.
      2ο   ΘΕΜΑ : Ενέργειες Ένωσης σχετικά με:
                             α)   Την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων αυταρχισμούσε επίπεδο
                                   περιφέρειας .
                             β)   Την μη αντιμετώπιση από Α.Π.Σ. και Περιφερειακή Διοίκηση των κατά
                                   διαστήματα καταγγελλόμενων υπηρεσιακών ενεργειών Διοικήσεων Π.Υ και
                                   γενικότερων πειθαρχικών παραπτωμάτων.
                             γ)   Αντιμετώπιση των αντιυπηρεσιακών και αντιεπαγγελματικών ενεργειών
                                   κατά την διάρκεια επέμβασης σε συμβάντα .
      3ο   ΘΕΜΑ: Πορεία ενεργειών σε σχέση με αποφάσεις και παρεμβάσεις της Ένωσης.
                             Εκτός έδρας – Επιφυλακές – Περιπολικά – Απάντηση Υπουργείου   Δημόσιας
                             Τάξης σχετικά με τα Κ.Τ.Ε.Ο περαιτέρω ενέργειες-Διαβίωση υπαλλήλων κ.λ.π. .
                                                                  Ο
                                                            Πρόεδρος
                                                       Καμνής Γεώργιος
 —————————————————————————————————————————————————————————-
     ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                               ΣΩΜΑΤΟΣ
        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310-33636
                                                 ΤΑΧ. ΘΥΡ . 114      email : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 453                                                          Τηλ. Προέδρου :  6973771299 
                                                   Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   6974141197
 
 ΛΑΜΙΑ    26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004                       ΠΡΟΣ :  Όλα τα μέλη του
                                         Διοικητικού Συμβουλίου  
                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Καλείστε στην Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2004 και ώρα 10.30΄ στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαμίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
                                                                             
1ο   ΘΕΜΑ :   Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης :
                           α)   Οικονομικά Θέματα .
                           β)   Συγκρότηση νέων Τοπικών Επιτροπών.
2ο    ΘΕΜΑ :    Πορεία ενεργειών σύμφωνα με αποφάσεις και παρεμβάσεις της Ένωσης σε
                          σχέση με :
                          α) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ Πρωτοβάθμιων Ενώσεων –
                              ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ   8ης Οκτωβρίου .
                              Προετοιμασία Ένωσης για την συμμετοχή της .
                          β) Θέματα Κανονισμού Μεταθέσεων ( Έκδοση Π.Δ. , Τοποθετήσεις Αρχ/στων ).
                          γ) Θέματα χορήγησης αναδρομικών –εκτός έδρας – αδειών κ.λ.π. ).
                          δ) Αποτελέσματα ενεργειών Ένωσης σχετικά με τη απόλυση εποχικού πυροσβέστη.
                          ε) Ενέργειες Ένωσης για την συστηματική παραβίαση των αρμοδιοτήτων επέμβασης
                              του Π.Σ. εξαιτίας παράνομων διαταγών Διοικητών- Προϊστάμενων Κλιμακίων
                              για εμπλοκή μελών μας σε ανάλογες επεμβάσεις . Αντιμετώπιση σχετικής
                             πειθαρχικής Δίωξης .
                        στ) Καταστρατηγήσεις ωραρίου.
3ο     ΘΕΜΑ:    Επεξεργασία και κατάθεση πλαισίου προτάσεων Ένωσης για την 
                          Αναδιοργάνωση του Π.Σ. και του Νέου Θεσμικού πλαισίου Κρίσεων και
                          προαγωγών των Αξιωματικών .
 
4ο    ΘΕΜΑ :    Υπ. αρίθμ. 1786/2004 Απόφαση Γ΄ Τμήματος Συμβουλίου Επικρατείας 
                          σχετικά με την ανάρτηση των Πανό ( Κινητοποιήσεις Ιουνίου 2001 ) .
                          Επεξεργασία – Επισημάνσεις εν αναμονή παραπομπής του για νέα εκδίκαση στην
                          7μελη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας .
5ο    ΘΕΜΑ : Προτάσεις Τοπικών Επιτροπών – Αιτήματα μελών .
                         α) Τοπικής Επιτροπής Π.Κ. Καρύστου .
                         β) Οικονομική ενίσχυση Οικογένειας αποθανόντα μέλους Π.Κ. Φουρνάς Αρχ/στη
                              Τσιώλη Βασίλειου από Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας .
                                                                   Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 ———————————————————————————————————————————————————–
 ΕΓΓΡΑΦΟ  4
Μέσω της κηνοποίησης των αποφάσεων του Δ.Σ.  γίνεται και ενημέρωση στα μέλη  για το θέμα των επιφυλακών .
          ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                     ΣΩΜΑΤΟΣ
              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                  .                                  
Ε.Υ.ΠΣ.ΠΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π. Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ &ΡΑΧ. 22310 -33636
 ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail:eypsster @hol.gr
.                                                                                                                                                                .
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 337                                                          Τηλ. Προέδρου :                   6973771299
             Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   6974141197
Λαμία   19 Ιουνίου 2004                                                           ΠΡΟΣ : ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΜΕΛΗ
 
\———-      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ        ——–
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ   17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2004
Συνάδελφοι
Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε στην 1η Τακτική του Συνεδρίαση στις 17 Ιουνίου 2004 μετά την συγκρότηση του σε σώμα και βάσει των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης συζήτησε και αποφάσισε τα εξής :
Έναρξη Διοικητικού Συμβουλίου : 10.45′ –     Λήξη : 14.00′
ΠΑΡΟΝΤΕΣ :Αργύρης Χρήστος – Θάνος Δημήτριος – Καμνής Γεώργιος – Καρακούσης
Δημήτριος – Κουτσούκος Κων/νος (ήρθε στο 2° Θέμα) -Λιάσκος Σπύρος -Μιχαήλ Μιχαήλ — Σκαργίωτης Σταύρος .
ΑΠΟΝΤΕΣ   :   Τζουβάρας Αχιλλέας
1°   ΘΕΜΑ : Οργανωτικά και λειτουργικά θέματα Ένωσης:
α) Πορεία ενεργειών για την οργανωτική υποδομή της Ένωσης ( Ίντερνετ —
Ιστοσελίδα ).
  Β) Οικονομικά Θέματα
1)Παράδοση – Παραλαβή Ταμία
2) Νέες Εγγραφές Μελών -Διαγραφές
3) Εκπτωτικές προσφορές εταιριών .
γ) Διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων Τοπικών Επιτροπών .
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ :
Α)   _Για την σωστότερη ενημέρωση , την συλλογή πληροφοριών και την δυνατότητα Ουσιαστικότερης επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς
σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αποφασίσθηκε να γίνει διερεύνηση της αγοράς με σκοπό να γίνει
σύνδεση με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ καινά δημιουργηθεί ιστοσελίδα της Ένωσης .
Β) 1 -Έγινε παράδοση και παραλαβή ταμείου : Παρέδωσε ο πρώην Ταμίας Σκαργιώτης Σταύρος
στον Νέο Ταμία Θάνο Δημήτρη .
                                                                 1
2-    Εγκρίθηκαν 1 εγγραφή νέου μέλους και δύο διαγραφές Αξιωματικών λόγω εγγραφής τους
στην Ε.Α.Π.Σ.
3-Έγινε αποδεκτή προσφορά του φροντιστηρίου Δομή ( που έχει έδρα την Λαμία με την οποία
παρέχετε   έκπτωση στα παιδία των μελών 40% για τις τάξεις Β’& Γ’ Λυκείου   στα καλοκαιρινά
τμήματα και 20% για όλες τις τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου για όλο τον χρόνο .
Γ) Θα ανακηρυχθούν εκλογές βάση του Εσωτερικού Κανονισμού της Ένωσης για την ανάδειξη των Νέων Τοπικών Επιτροπών . Η εκλογές θα γίνουν μέχρι το 1° 15νθήμερο του Ιουλίου.
2°   ΘΕΜΑ :    α)Ενημέρωση για τις εξελίξεις σε σχέση με τις διεκδικήσεις του Κλάδου. ( Γενικό Συμβούλιο Ομοσπονδιών Σ.Α. 10/6/2004 ) Ολυμπιακό Επίδομα -Επικίνδυνο Ανθυγιεινό κ,λ.π.).
β) Εκτίμηση , επεξεργασία και αξιολόγηση των εργασιών του 6ΟΌ Συνεδρίου.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Α) Έγινε ενημέρωση του Δ.Σ. από τον Μιχαήλ Μιχαήλ και τον Κουτσούκο Κων/νο ως μέλη του
Δ.Σ της Ομοσπονδίας σχετικά με τις   εξελίξεις   και τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου των
Ομοσπονδιών    των Σωμάτων Ασφάλειας που έγινε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα στις
10/6/2004 .
(Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με το Δελτίο Τύπου των Ομοσπονδιών με το υπ’ αρίθμ. 4/313
10/6/2004 στις 14/10/2004 ).
Β) Έγινε διαλογική συζήτηση σχετικά με τις εργασίες του 6ου Συνεδρίου με κοινή εκτίμηση ότι στα
Συνέδρια της Ομοσπονδίας δεν παράγεται ουσιαστικό συνδικαλιστικό έργο αντάξιο του ρόλου
που διαδραματίζει το συνέδριο ως ανώτερο όργανο .
3ο   ΘΕΜΑ:   Προγραμματισμός συναντήσεων εργασίας με:
α) Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
β) Νέο Αρχηγό Π.Σ. & Νέους Υπαρχηγούς .
γ) Πολιτική Ηγεσία Υπουργείου Δημόσιας Τάξης .
Επεξεργασία προτάσεων σε σχέση με αιτήματα του κλάδου – Προβλήματα Περιφέρειας – Διορθωτικές παρεμβάσεις επί του Αντιπυρικού Σχεδιασμού . Επεξεργασία εναλλακτικής πρότασης της Ένωσης για την διεξαγωγή ωραρίου την θερινή περίοδο ενόψει εφαρμογής 56ωρου λόγω Ολυμπιακών Αγώνων (24ωρο).
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ :
Α) Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή την επόμενη εβδομάδα για να τεθούν ζητήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού , διαβίωσης , υλικοτεχνικής υποδομής , οργάνωσης ,εφαρμογής ωραρίου ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων – Επιφυλακών – και να ζητηθούν διευκρινήσεις για την μέχρι τώρα πορεία των ενεργειών της Περιφερειακής Διοίκησης σε σχέση με θέματα που έχουν επισημανθεί στις προηγούμενες συναντήσεις .
Β) Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Αρχηγό πριν την έναρξη των μέτρων για την Ολυμπιάδα προκειμένου να τεθούν τα προβλήματα που απασχολούν την Περιφέρεια αλλά και να επισημανθούν οι θέσεις της Ένωσης για τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Για το καυτό θέμα της εφαρμογής του νέου Ωραρίου ( 56ωρου ) επισημάνθηκε ότι η Ένωσης μας από την αρχή ήταν η μόνη Ένωση που πάλεψε να μην περάσει αυτή η ρύθμιση αλλά να εφαρμοστεί η υπερεργασία και για τα Σ. Α. .
Δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό αφού δεν αντιμετωπίστηκε το ίδιο από τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των τριών Σωμάτων και πλέον εκ των πραγμάτων δεν μπορεί χρονικά να γίνει αναστολή με νομοθετική ρύθμιση την στιγμή μάλιστα που δεν παλεύετε στην βάση αυτή από τις Ομοσπονδίες.
 
Με δεδομένο λοιπόν τις νέες ρυθμίσεις η Ένωση θα προτείνει στον Αρχηγό να δοθεί η δυνατότητα σε όσες υπηρεσίες το επιθυμούν οι υπάλληλοι να εφαρμοστεί το 24ωρο προκειμένου να προκύπτει κάποιος χρόνος ξεκούρασης γιατί είναι σίγουρο η καθημερινή καταπόνηση θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των πυροσβεστών .
Έτσι και αλλιώς οι βάρδιες αριθμητικά είτε με το ένα σύστημα του κυλιόμενου ωραρίου είτε με το 24ωρο είναι το ίδιο .
Γ) Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια αλλά και για να θέματα που απασχολούν τον κλάδο γενικότερα .
Σημείωση : Η συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή θα γίνει την Πέμπτη στις 09.00′
4°    ΘΕΜΑ :   Προτάσεις Τοπικών Επιτροπών – Αιτήματα μελών .
α) Τοπικής Επιτροπής Σκύρου (Αποδυνάμωση Κλιμακίου — Αλλαγή διεξαγωγής
Ωραρίου.
Β) Τοπικής Επιτροπής Αταλάντης ( Απολύμανση Κλιμακίου – Ενίσχυση από
ταμείο αλληλοβοήθειας οικογένειας θανόντα συναδέλφου).
γ) Τοπικής Επιτροπής Στυλίδας ( Ενίσχυση από ταμείο αλληλοβοήθειας
Συναδέλφου ) .
 δ) Τοπικής Επιτροπής Κύμης ( Προτάσεις επί του αντιπυρικού σχεδιασμού –
Επανακαθορισμός δύναμης εποχικών – Αξιοποίηση του εποχικού προσωπικού στην Γ’ Φυλακή ).
ε)   Εξέταση Ενστάσεων μελών για τις αποσπάσεις στην Αττική λόγω
Ολυμπιακών Αγώνων.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ :
Α) Το αίτημα της Τοπικής Επιτροπής Σκύρου κρίθηκε απόλυτα δίκαιο και πάρθηκε απόφαση για άμεση παρέμβαση προς την Περιφερειακή Διοίκηση προκειμένου να μην αποδυναμώνετε με αποσπάσεις η ήδη ελλειμματική δύναμη του κλιμακίου και να προταθεί κατά προτεραιότητα η διεξαγωγή του ωραρίου να γίνει σε 24ωρη βάση .
Β) Το αίτημα της Τοπικής Επιτροπής Αταλάντης για άμεση απολύμανση του κλιμακίου κρίθηκε λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την υγεία των υπαλλήλων επείγουσας αντιμετώπισης .
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατ’ επανάληψη είχαν γίνει παρεμβάσεις προς την περιφερειακή διοίκηση για το θέμα αυτό και ενώ γινότανε αποδεκτό μέχρι σήμερα καμία συγκροτημένη ενέργεια δεν έγινε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συνολικότερα .
Αφορμή του γεγονότος της Αταλάντης αποφασίσθηκε ότι εάν δεν γίνουν άμεσες ενέργειες το Διοικητικό Συμβούλιο θα ζητήσει έλεγχο από τις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες για όλα τα κλιμάκια και τις υπηρεσίες για επιβολή μέτρων όπου κριθεί απαραίτητο και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν .
Επίσης αποφασίσθηκε να δοθεί ως 2η Δόση από το ταμείο Αλληλοβοήθειας το ποσό των 1.500 εύρω για την οικογένεια του πρόσφατα αποθανόντα συναδέλφου από σοβαρή ασθένεια Μπατσούλα Ανδρέα .
γ) Κατόπιν σχετικής πρότασης της Τοπικής Επιτροπής του Π.Κ. Στυλίδας εγκρίθηκε να δοθεί από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας το ποσό των 1.200 εύρω για ενίσχυση συναδέλφου λόγω της μακρόχρονης καταπόνησης από την σοβαρή ασθένεια της συζύγου του που κατέληξε σε θάνατο.
δ) Αναγνωρίσθηκαν ως δίκαιες και βάσιμες οι προτάσεις της Τοπικής Επιτροπής Κύμης για επανακαθορισμό της δύναμης των εποχικών του κλιμακίου γιατί ενώ έχει στατιστικά τα περισσότερα αγροτοδασικά συμβάντα στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Χαλκίδας έχει την μικρότερη δύναμη εποχικών ( 6 ) έχοντας μία βάρδια ακάλυπτη .
                                                                               3
Το αίτημα της για να ορίζονται οι εποχικοί σε εργασία τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες υιοθετήθηκε ως ζήτημα που απασχολεί γενικότερα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αφού μειώνεται η δύναμη αισθητά από την απουσία του εποχικού προσωπικού και αποφασίστηκε να ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την υπερεργασία των εποχικών ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του αντιπυρικού σχεδιασμού .
Επίσης ότι χρίζει επανεξέτασης η θέση των περιπολικών του κλιμακίου και κυρίως το γεγονός ότι απομακρύνονται με το περιπολικό οι μόνιμοι υπάλληλοι σε μεγάλη απόσταση (15 χιλ) με ότι αυτό εγκυμονεί για την πόλη της Κύμης .
Στο σημείο αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το γεγονός ότι σε αρκετά κλιμάκια βγαίνουν περιπολικά έστω και εάν η δύναμη επαρκεί μόνο για ένα όχημα με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες οι πόλεις υποβαθμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το βασικότερο αντικείμενο του Π.Σ. και κατά συνέπεια την ασφάλεια των πολιτών που διαμένουν σε αυτές.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν θα ζητηθεί να παραμένει στον χώρο των κλιμακίων τόση δύναμη ώστε να καλύπτει μία έξοδο για οποιοδήποτε συμβάν και εάν κρίνεται απαραίτητο να βγαίνει περιπολικό με μόνιμους αυτό να γίνεται σε ώρες και μέρες που εγκυμονούν υψηλοί κίνδυνοι.
Συζητήθηκαν επίσης και έγιναν αποδεκτά για άμεσες παρεμβάσεις αιτήματα του Π.Κ. Αγ. Κων/νου για θέματα διαβίωσης ( Απολύμανση , κλιματιστικά , βάψιμο κ.λ.π. ) .
Όπως επίσης και το αίτημα της Π. Υ. Ιστιαίας για στήριξη και παρεμβατικές ενέργειες από το Διοικητικό Συμβούλιο για την μεταστέγαση της Υπηρεσίας λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου όπου στεγάζεται.
ε) Για τις ενστάσεις που κατατέθηκαν σε σχέση με τις αποσπάσεις των ολυμπιακών αγώνων αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στα αρμόδια όργανα για επανεξέταση στην βάση των σχετικών διατάξεων του κανονισμού μεταθέσεων .
Στο σημείο αυτό ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα να καταγγελθεί η τακτική επάνδρωσης του πεζοπόρου τμήματος με το Π.Δ. 145/2002 έστω και τώρα ( όταν έγιναν οι μετακινήσεις μεσολάβησαν οι εκλογές και δεν υπήρχε Δ.Σ. ) . Ο λόγος είναι ότι το π.δ. έχει ισχύ για τις μετακινήσεις από τις υπηρεσίες προς τα κλιμάκια και αντίστροφα με πρόταση του Διοικητή που ανήκουν.
Ενώ το πεζοπόρο τμήμα δεν είναι αυτοτελή υπηρεσία και δεν ανήκει διοικητικά σε κάποια υπηρεσία. Είναι τμήμα που επανδρώνεται στα πλαίσια της περιφέρειας με απόφαση του Περιφερειακού Διοικητή . Αποφασίσθηκε ομόφωνα να καταγγελθεί και να ζητηθεί στο μέλλον να ισχύουν μόνο οι αποσπάσεις βάση του άρθρου 20 .
5°   ΘΕΜΑ :     Ενέργειες και πορεία ενεργειών σε σχέση με αποφάσεις και παρεμβάσεις της Ένωσης.
α ) Ενέργειες του Δ.Σ για την αντιμετώπιση υπερβάσεων του Ωραρίου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου με παράτυπες επιφυλακές και πρόσθετη υπηρεσία – Εξέταση καταγγελλομένων περιστατικών .
 β) Απάντηση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε αναφορά βουλευτών βάσει
σχετικού εγγράφου Ένωσης για την υποχρεωτική κράτηση εισφορών υπέρ
ειδικού λογαριασμού,
 γ) Χορήγηση εκτός έδρας περιπολικού Χαλκίδας 4 – Τελεσίδικη άρνηση
Διοίκησης Π. Υ. Χαλκίδας – Ενεργοποίηση απόφασης Δ.Σ. για περαιτέρω
ενέργειες.
 δ) Άμεση παρέμβαση προς την Πολιτική Ηγεσία για τους λόγους της
καθυστέρησης έκδοσης του νέου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις
τροποποιήσεις επί του Κανονισμού Μεταθέσεων.
 
 
     ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ :
α) Από την έναρξη της νέας χρονιάς παρατηρήθηκαν ευτυχώς λίγα περιστατικά καταστρατήγησης ωραρίου με παράνομες επιφυλακές για τα οποία έγιναν παρεμβάσεις .
Είναι διαπιστωμένο όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πλήρη καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων περί επιφυλακής και πρόσθετης υπηρεσίας .
Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εμφανές ότι υπάρχει άγνοια των σχετικών διατάξεων από τον τρόπο χειρισμού των επιφυλακών . Αν και δεν δικαιολογείτε πλέον άγνοια σε ένα τόσο σοβαρό κεφάλαιο και κυρίως από όσους ασκούν Διοίκηση .
Λόγω ότι η κλήση σε επιφυλακή δεν είναι μία απλή υπόθεση γιατί τίθεται ο υπάλληλος σε υποχρεωτική εργασία πέραν του ωραρίου του που είναι υποχρεωμένος βάσει της σχετικής νομοθεσίας να εργασθεί, αυτός που διατάσει επιφυλακή αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες .
Η επιφυλακή δεν είναι συμπλήρωμα του ωραρίου , είναι ένα έκτακτο μέτρο που παίρνετε σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν οι υπάρχουσες δυνάμεις εν υπηρεσία δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των συμβάντων που είναι σε εξέλιξη .
Η επιφυλακή δεν γίνεται για να συμπληρώνεται ο αριθμός της βάρδιας για τυχόν ενδεχόμενο συμβάν.
Δεν καλύπτουμε τα κενά της υπηρεσίας με την επιφυλακή .
Το πότε καλείται επιφυλακή είναι ξεκάθαρο και από το άρθρο 24 του Π.Δ. 210/92 και από την ερμηνευτική διαταγή του Α.Π.Σ. την υπ. αρίθμ. 20185 Φ. 105.9 4/6/1999 με ΘΕΜΑ : « Επιφυλακή πυροσβεστικού προσωπικού και ρύθμιση συναφών θεμάτων ».
Καλείται επιφυλακή μόνο όταν έχουμε υπαρκτό συμβάν και χρειάζεται ενίσχυση .
Καλείται επιφυλακή για να επανδρωθούν τα οχήματα που είναι για να ενισχύσουν το συμβάν .
Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουμε τα κενά της υπηρεσίας για το πιθανόν συμβάν .
Μόνο σε μεγάλα συμβάντα 2ΟΌ και 3ου σταδίου που προκύπτουν ανάγκες ενίσχυσης άλλων υπηρεσιών λόγω απόστασης κ,λ.π. και αλλαγής του προσωπικού για ξεκούραση μπορεί να κληθεί μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων απ’ ότι χρειάζεται για τα οχήματα που θα επέμβουν .
Το 2° στάδιο επιφυλακής διατάσσεται από τον Διοικητή Νομού ή τον Περιφερειακό Διοικητή όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις όπως αυτές ορίζονται στο κεφάλαιο Α της υπ. αρίθμ. 20185 Φ. 105.9 4/6/1999 διαταγής του Α.Π.Σ.
Ο όγκος των περισσότερων συμβάντων που προϋποθέτουν κλήση σε επιφυλακή εμπίπτουν στο 1° στάδιο
Το 1° στάδιο επιφυλακής διατάσσεται από τον Διοικητή της υπηρεσίας όχι από τους προϊσταμένους κλιμακίων ή τους Αξιωματικούς υπηρεσίας ή τους τηλεφωνητές .
Κανείς από τους ανωτέρω δεν πρέπει να παίρνει τέτοια πρωτοβουλία χωρίς να έχει ενημερώσει τον Διοικητή και να έχει πάρει σχετική εντολή .
Τα διάφορα υπηρεσιακά σημειώματα που κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως σε ορισμένα κλιμάκια είναι παράνομα και καταχρηστικά αφού αλλοιώνουν το πνεύμα των σχετικών διατάξεων .
Δεν είναι δυνατόν να τίθενται υπάλληλοι εκ των προτέρων σε επιφυλακή με την αναγγελία και μόνο του συμβάντος πριν γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια εξακρίβωσης -εκτίμησης κ,λ.π.
Εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους όταν κάποιος θέτει υπάλληλο σε υπηρεσία πέραν του ωραρίου του σε περίπτωση οποιαδήποτε προβλήματος προκύψει στον κληθέντα υπάλληλο κατά την διάρκεια άφιξης του στην υπηρεσία ή μέσα σ’ αυτήν από τραυματισμό ( τροχαίο κ.λ,π. ) μέχρι θάνατο ή σε περίπτωση που ο υπάλληλος προσφύγει για παράβαση ωραρίου στην δικαιοσύνη.
Οι ανάγκες είναι γνωστές στην υπηρεσία και εάν ήθελε να έχει πλήρη κάλυψη θα έκανε τις ανάλογες προσλήψεις για την πλήρωση των κενών θέσεων ή την ανάλογη κατανομή προσωπικού .
Αν ίσχυε το να καλύπτονται τα κενά σε μόνιμη βάση από τους υπαλλήλους με επιφυλακή τότε δεν θα είχε λόγω ύπαρξης και εφαρμογής ο Νόμος 1157/81 περί πενθημέρου εργασίας ο οποίος επεκτάθηκε και για τους πυροσβέστες με τις υπ. αρίθμ, 14867 Φ. 012.5/57/27-11-1981 και 14868 Φ. 012.5/58/27-11-1981 κοινές υπουργικές αποφάσεις .
Σε κάθε περίπτωση όταν ο υπάλληλος κληθεί σε επιφυλακή θα ρωτάει ποιος την διατάσει και ποίο στάδιο επιφυλακής έχει διαταχθεί . Αφού θα εκτελεί εάν έχει αμφιβολία για την Νομιμότητα της επιφυλακής θα καταθέτει έγγραφη αναφορά για να ζητά έγγραφη απάντηση από την διοίκηση για τους λόγους που κλήθηκε . Στην συνέχεια θα καταθέτει την απάντηση με το αντίγραφο της αναφοράς στο Σωματείο για περαιτέρω ενέργειες .
Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε ακόμη μία φορά την πάγια απόφαση του ότι οποιαδήποτε καταστρατήγηση θα αντιμετωπίζεται εκτός των υπηρεσιακών ενεργειών και με διοικητικές ενέργειες και πως θα σταλεί ενημερωτικό έγγραφο περί επιφυλακών προς όλους τους εμπλεκόμενους.
Β) Όσον αφορά την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε σχετικό ερώτημα που κατατέθηκε στην Βουλή βάση του θέματος που ανέδειξε η Ένωση με το υπ. αρίθμ. 203/3-4-04 έγγραφο της για την υποχρεωτική παρακράτηση εισφοράς υπέρ ειδικού λογαριασμού αρωγής ορφανών τέκνων των Σωμάτων Ασφαλείας που λειτουργεί στα πλαίσια του ιδρύματος εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας , το διοικητικό συμβούλιο επαναδιατυπώνει την άποψη και θέση του ότι είναι υποχρέωση του κράτους η άσκηση κοινωνικής πολιτικής . Αποφάσισε να σταλεί σχετικό έγγραφο .
γ) Για την γνωστή υπόθεση των εκτός έδρας του περιπολικού Χαλκίδα 4 αποφάσισε ότι μετά και την τελική αρνητική απάντηση της Διοίκησης της Π.Υ. Χαλκίδας για να τα χορηγήσει παρ’ ότι υπάρχουν από το αρμόδιο τμήμα του Α.Π.Σ. και την αρμόδια υπηρεσία του δασαρχείου θετικές απαντήσεις υπέρ των υπαλλήλων θα κάνει μία τελευταία παρέμβαση στον νέο Αρχηγό σε περίπτωση μη επίλυσης θα προχωρήσει σε διοικητικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου .
δ) Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος ( πέραν των 5 μηνών ) για τις τροποποιήσεις στον κανονισμό, να κάνει έγγραφη παρέμβαση προς την πολιτική Ηγεσία για επιτάχυνση των διαδικασιών .
Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί ευλόγα ερωτηματικά και δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας κυρίως λόγω ότι παραμένει σε ισχύ το Π.Δ. 145/2002 και καθυστερεί το δικαίωμα για αλλαγή τόπου συμφερόντων στις τρεις τελευταίες σειρές .
ΓΙΑ   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ
Ο      ΠΡΟΕΔΡΟΣ
        —————————————————————————————————————————————-
 ΟΜΑΔΑ  ΕΓΓΡΑΦΩΝ  5             
 ΕΓΓΡΑΦΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ  ΠΟΥ  ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ   ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ  ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Π.Υ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΥΡ/ΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΑΜΙΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ   Π.Υ.ΛΑΜΙΑΣ
ΤΗΣ   2-10-2002 ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: XXI
1.-   Επανακοινοποιώ την υπ’αριθμ: 20185 Φ.105.9/4-9-99/ Διαταγή Α.Π.Σ. σχετικά με επιφυλακή Πυροσβεστικού Προσωπικού και ρύθμιση συναφών θεμάτων και παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή από τα όργανα της Υπηρεσίας.
-·    -.                        ·                                         .                               .            .                        – –                                 ‘-                        ^                      -,”,.”-
2.- Επίσης λόγω της μειωμένης δύναμης της Υπηρεσίας, όταν αναχωρήσει όχημα από την Υπηρεσία για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος, θα ενημερώνεται πάντοτε ο Διοικητής ή ο Νόμιμος Αναπληρωτής αυτού και θα καλείται αμέσως ανάλογο προσωπικό για την επάνδρωση των οχημάτων με ευθύνη του Αξιωματικού Υπηρεσίας και του Τηλεφωνητή , θα τηρείται δε βιβλίο προσέλευσης και αναχώρησης των καλουμένων σε επιφυλακή.
3.- Της παρούσης να λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι Υπάλληλοι της Υπηρεσίας μας καθώς και αυτοί των Πυροσβεστικών Κλιμακίων της αρμοδιότητας .μας.-
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΥΘΗΜΕΡΟΝ
Ο    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
[Τ.Σ.Υ.]
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ ΠΥΡΑΡΧΟΣ
Και η  άμεση  παρέμβαση  της  Ένωσης 
————————————————————————————————————————————————————————–
ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                          ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
                                                          email : eypsster @ hol . gr
.                                                                                                                                                               .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 315                                                          Τηλ. Προέδρου :     6974141197
                                                   Τηλ. Γενικού Γραμματέα:    6973436510
    ΛΑΜΙΑ   18 Μαΐου 2003
                                                                     ΠΡΟΣ : Κύριο Διοικητή   Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
                                                          ΚΟΙΝ/ΣΗ : 1ον Προϊσταμένους Π.Κ. ευθύνης Π.Υ. Λαμίας
                                                                                2ονΤοπικές Επιτροπές – Μέλη.
                                                                                3ον Νομικό Σύμβουλο Ένωσης
             ΘΕΜΑ :    Ημερήσια Διαταγή Π.Υ. Λαμίας της 2/10/2002 . Ειδικές
                                Διαταγές : ΧΧΙ
    Κύριε Διοικητά 
   Με αφορμή την κατ΄ επανάληψη αναφορά των αξιωματικών υπηρεσίας της Π.Υ. Λαμίας , στην εκδοθείσα από εσάς ημερήσια διαταγή της 2/10/2002 όταν προβαίνουν σε κλήση επιφυλακής των υπαλλήλων της υπηρεσίας σας, το διοικητικό συμβούλιο κατόπιν σχετικής του απόφασης αφού έλαβε υπόψη και εξέτασε όλα τα δεδομένα επισημαίνει τα εξής :
 Στην εκδοθείσα από εσάς Ημερήσια διαταγή της 2/10/2002 Ειδικές Διαταγές ΧΧΙ και ενώ στην 1η παράγραφο κάνετε μνεία στην υπ΄ αρίθμ. . 20185 Φ. 105.9/4-9-1999 Διαταγή Α.Π.Σ. και ζητάτε πιστή εφαρμογή από τα όργανα υπηρεσίας, στην συνέχεια στην παρ. 2 δίνεται εντολή όταν αναχωρήσει όχημα για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε συμβάντος αφού θα ενημερώνεται ο Διοικητής ή ο νόμιμος αναπληρωτής του θα καλείται αμέσως ανάλογο προσωπικό για την επάνδρωση των οχημάτων με ευθύνη του Αξιωματικού υπηρεσίας .
 Κύριε διοικητά  οι οδηγίες σας προς τα όργανα σύμφωνα με το πνεύμα της 2ης παραγράφου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και το περιεχόμενο της σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ. που επικαλείστε στην 1η παράγραφο για τους παρακάτω λόγους :
 Στο κεφάλαιο Α της σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ
 και ειδικότερα στην 1η  Παρ . ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ καθώς και στην 2η παρ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ που είναι   αρμοδιότητα σας ως προς την κήρυξη της επιφυλακής η αναφορά ως προς το πότε καλείτε επιφυλακή είναι ξεκάθαρη .
 Επιφυλακή καλείτε για την αντιμετώπιση του συμβάντος που υφίσταται . Καλείτε για να επανδρωθούν οχήματα που θα ενισχύσουν το συμβάν με πρόσθετες δυνάμεις αφού πρώτα έχει εκτιμηθεί ότι αυτό απαιτείται.
 Χωρίς να έχει γίνει επέμβαση στο συμβάν και εκτίμηση από τον επικεφαλής δεν συντρέχουν οι λόγοι της αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών.
 Δεν καλείτε επιφυλακή για την κάλυψη ενδεχόμενου συμβάντος που ήθελε προκύψει σε ανύποπτο χρόνο . Δεν ενισχύεται και ειδικά στο 1ο στάδιο η παραμένουσα δύναμη στην υπηρεσία αλλά η δύναμη που επεμβαίνει στο συμβάν .
 Αλώστε αυτό είναι και το πνεύμα της επιφυλακής που απορρέει και από άρθρο 24 του Π.Δ. 210/92.
                                                                    –   2 –
 Καλείτε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των έκτακτων γεγονότων που προκύπτουν και που είναι πέραν της δυνατότητας της υπηρεσίας με τις υπάρχουσες δυνάμεις να τα αντιμετωπίσει.
 Η έλλειψη δύναμης είναι υπαρκτή πραγματικότητα που είναι σε γνώση της πολιτείας και αποκλειστική της αρμοδιότητα να δώσει ουσιαστική λύση με ανάλογες προσλήψεις .
 Άρα δεν μπορεί να καλύπτονται μόνιμες ελλείψεις με την επίκληση επιφυλακής.
 Κύριε Διοικητά   η συγκεκριμένη διαταγή που έχετε εκδώσει με τον τρόπο που έχει διατυπωθεί    δηλ .« για την αντιμετώπιση οποιαδήποτε συμβάντος θα καλείται αμέσως ανάλογο προσωπικό» αναιρεί και υπερκεράζει το πνεύμα όλων των σχετικών κανονιστικών διατάξεων περί επιφυλακής .
 Παραβιάζει την αρχή της περί πενθημέρου εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα όπως έχει θεσπιστεί με μία σειρά νομοθετικές πράξεις της πολιτείας .
 Εγκυμονεί κινδύνους για τον οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα που προβαίνει στην εφαρμογή της από την στιγμή που προκύψει σε βάρος του καλούντα σε επιφυλακή οποιοδήποτε ατύχημα και τους εκθέτει έναντι του νόμου όταν προσφύγει θιγόμενος περί της επιφυλακής σε οποιαδήποτε διοικητική ενέργεια .
 Κύριε διοικητά προς αποφυγή των παραπάνω κινδύνων αλλά και για λόγους αρχής ως συνδικαλιστικός φορέας που καλείτε να προστατέψει τα συμφέροντα των μελών του σας ζητάμε να επανακαθορίσετε την σχετική ημερήσια διαταγή στο πνεύμα της σχετικής διαταγής του Α.Π.Σ. που επικαλείστε στην 1η παρ .
 Κύριε Διοικητά έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα από την έκδοση της διαταγής και παρά τις συνεχείς προφορικές παρεμβάσεις μας αλλά και τις συνεχείς επισημάνσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας σας οι οποίοι έχουν δείξει πέραν του δέοντος φιλότιμη υπομονή δεν έχει ακόμη γίνει από εσάς η ανάλογη διορθωτική κίνηση ;
 Σας ζητάμε να συμβάλετε στην διατήρηση και εδραίωση ενός εργασιακού κλίματος που θα σέβεται και θα διαφυλάττει τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων όπως είναι και το ωράριο και παράλληλα θα εξασφαλίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα στηρίζετε στις αρχές του αλληλοσεβασμού της προσωπικής και υπηρεσιακής οντότητας όλων μας και της αλληλοκατανόησης .
 Είμαστε υποχρεωμένοι να σας επισημάνουμε παράλληλα ότι εάν διατηρηθεί αναλλοίωτο το περιεχόμενο της σχετικής διαταγής θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια με σκοπό την εναρμόνιση της στα ισχύοντα .
                                                        Με κάθε εκτίμηση
                                       ΓΙΑ ΤΟ   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                  Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       ΚΑΜΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                           ΜΙΧΑΗΛ   ΜΙΧΑΗΛ
 Η απάντηση του Α.Π.Σ.
 ——————————————————————————————————————————————————


Αθήνα 26 Σεπτεμβρίου 2003


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ IV ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΜΕΛΕΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ 2ο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ &
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
Ταχ. Δ/νση Μουρούζη 4
101 72 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 7295563 – Ρβχ. 7257 820


ΠΡΟΣ: ΠΎ. Λαμίας


Αριθ. Ποωτ. 32453   Φ. 125.9
ΘΕΜΑ: «Επιφυλακή πυροσβεστικού προσωπικού».
Τα θέματα επιφυλακής ρυθμίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 24 του Π.Δ. 210/1992 (Κ.Ε.Υ.Π.Σ.) και την 20185 Φ. 105.9/4-6-1999 Διαταγή Α.Π.Σ. τις οποίες να εφαρμόσετε απαρέγκλιτα.



Ακριβές Αντίγραφον Τμηματάρχης Γραμματεία;.


Με εντολή Αρχηγού ΟΔ/ντήςΑ.Π.Σ.
Χρήστος Μητροπέτρος Υποστράτηγος ΠΣ
Η απάντηση  που δόθηκε από το Α.Π.Σ. σύστηνε στον Διοικητή να εφαρμόζει ότι ισχύει με τις σχετικές διατάξεις και όχι ότι  αυτός  προσπάθησε να  εφαρμόσει .
——————————————————————————————————————————————————————————
——————————————————————————————————————————————————
Η  άμεση παρέμβαση της Ένωσης 
       ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
                                         ΣΩΜΑΤΟΣ
                   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                               .
                           Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ : Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310 -33636
                                              ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114         e-mail : eypsster @ hol . gr           
.                                                                                                                                                                .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 352                                                            Τηλ. Προέδρου :   6973771299 
                                                                          Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   6974141197
 ΛΑΜΙΑ    18 Σεπτεμβρίου 2005
                                                                 
                                                                 ΠΡΟΣ : Κύριο Διοικητή Π.Υ. Ιστιαίας 
                                                                                Πυραγό Δημακογιάννη Θεοδόσιο
 
                                                              Κοιν/ση : 1ον Κύριο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                     Σμέτη Χρήστο
                                                                               2ον Α΄& Β΄ Υπαρχηγούς Π.Σ.
                                                                               3ον  Διοικητή Π.Υ. Περ/ρειας Στερεάς
                                                                                      Ελλάδας .
                                                                               4ον Προϊσταμένους Π.Κ. Λίμνης – Μαντουδίου
                                                                               5ον Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Νομικό Σύμβουλο
                                                                               6ον Τοπικές Επιτροπές –Μέλη 
ΘΕΜΑ : Ημερήσια Διαταγή Π.Υ. Ιστιαίας της 20/7/2005 .    Γενικές Διαταγές : XXI
 Κύριε Διοικητά
 To διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης μας αφού ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του αποσπάσματος της από 20/7/2005 ημερήσιας διαταγής σας σχετικής με τις επιφυλακές , θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διαταγή καταστρατηγεί το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την σχέση απασχόλησης του πυροσβεστικού προσωπικού και αντίκειται στο πνεύμα των κανονιστικών διατάξεων περί επιφυλακών με συνέπεια να καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα των μελών μας  για τους παρακάτω λόγους :
ü      Στην εκδοθείσα από εσάς Ημερήσια διαταγή της 20 / 7 / 2005 Γενικές Διαταγές XXIκαι ειδικότερα στις παραγράφους 1, 2 , 3 και 4    τονίζεται ότι :
Παρ. 1 
« Η υπηρεσία επιφυλακής είναι διατεταγμένη υπηρεσία και θεωρείται ως παροχή πραγματικής υπηρεσίας πυρκαγιάς – διάσωσης για όλες τις νόμιμες συνέπειες » 
 Και στο εδάφ. Α της παρ. αυτής αναφέρεται ότι :
 « Η μη προσέλευση στην υπηρεσία υπαλλήλου που είναι ορισμένος σε ομάδα υπηρεσίας επιφυλακής …… »  
 Παρ. 2
« Το πυρ/κο προσωπικό της ομάδας υπηρεσίας επιφυλακής υποχρεούται να έχει ανοικτό το υπηρεσιακό κινητό του τηλ. …… » .
 Παρ. 3
 « Ο τηλεφωνητής ….. να καλεί το προσωπικό της ομάδας επιφυλακής ….»
 Παρ. 4 
 « Από το προσωπικό που ορίζεται υπηρεσία επιφυλακής η οποία εκτελείται κατ. αρχήν κατ. οίκον ……»
   Βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας και των κανονιστικών διατάξεων που υφίστανται όπως :
1ον Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις υπ. αρ.ιθμ. 14867 Φ. 012.5/57/27-11-1981 και 14868 Φ. 012.5/58/27-11-1981 με τις οποίες επεκτάθηκαν προς εφαρμογή του πενθημέρου και στο Π.Σ .οι διατάξεις του Νόμου 1157/81 .
2ον Η υπ. αρίθμ. 9459 Φ. 105 .6/ 16-3-87 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία κωδικοποιήθηκαν οι σχετικές διαταγές του Υ.Δ.Τ. και του Α.Π.Σ. για την εφαρμογή της πενθημέρου εργασίας .
3ον Οι παρ. 3 & 4 του άρθρου 24 του Π.Δ. 210/92 .
4ον Η υπ. αρίθμ. 20185 Φ. 105. 9   4/ 6/1999 διαταγή Α.Π.Σ. με την οποία ρυθμίζονται τα  περί
        επιφυλακής   ζητήματα προκύπτει ότι :
Ø      Διατεταγμένη υπηρεσία είναι αυτή που υποχρεούται ο υπάλληλος να προσφέρει στα πλαίσια εφαρμογής των 1 & 2 προαναφερόμενων σχετικών βάση του κυλιόμενου ωραρίου του και για την οποία αμείβεται σε σταθερή βάση .
Ø      Η   επιφυλακή δεν υφίσταται ως διατεταγμένη υπηρεσία αλλά ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών .
    Η « υπηρεσία επιφυλακής »που αναφέρεται στην διαταγής σας δεν υφίσταται .
   Εάν η πολιτεία είχε θεσπίσει υπηρεσία επιφυλακής θα έπρεπε να είχε καθιερώσει και αντίστοιχη αμοιβή διότι η αναγραφή του ονόματος στην υπηρεσία πυρκαγιάς ως ομάδα επιφυλακής αποτελεί δέσμευση του ελευθέρου χρόνου του υπαλλήλου, τον υποχρεώνει να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας και του περιορίζει την δυνατότητα προσωπικών δραστηριοτήτων με ότι συνεπάγεται αυτό .
   Η απαίτηση που εκφράζεται μέσω του εδαφ. Β της παρ. 1 θέτοντας χρόνο προσέλευσης ½ ώρας και μίας ώρας αντίστοιχα ακριβώς αυτήν την δέσμευση και την διαρκή ετοιμότητα εκ μέρους του υπαλλήλου στοιχειοθετεί .
 Βάση ποιας ισχύουσας νομοθεσίας δεσμεύεται κατ ΄αυτόν τον τρόπο τον ελεύθερο χρόνο του υπαλλήλου και της οικογένειας του κατ΄ επέκταση πέραν του νόμιμου ωραρίου του χωρίς να υπάρχουν έκτακτες ανάγκες και χωρίς μάλιστα να προβλέπεται καμία αμοιβή ;
 Έχετε επίγνωση των συνεπειών της απαίτησής σας ότι γίνεται απαγορευτική για κάθε δραστηριότητα του υπαλλήλου είτε είναι κοινωνική είτε για εξυπηρέτηση προσωπικών αναγκών είτε για ψυχαγωγία .
 Κατ΄ εξαίρεση μόνο ορίζονται σε προγραμματισμένη κατ΄ οίκον επιφυλακή και αποζημιώνονται για τον σκοπό αυτό βάση του εδαφ. ε της παρ. 3 της υπ. αρίθμ. 164564 Φ. 501. 34 17/4/2001 διαταγής του Α.Π.Σ. όσοι υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες του Α.Π.Σ. των Περφ/κων Διοικήσεων , Διοικήσεων πόλεων , Πυρ/κη Ακαδημία , Γ.Α.Υ.Π.Σ., Τ.Α.Υ.Π.Σ. ,Ε.Τ.Υ.Π.Σ. , Διαχείριση χρηματικού , Δ.Α.Ε.Ε , οι οδηγοί των υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του σώματος των διοικητών Περ/κων Διοίκησεων ,του Δ/ντη Α.Π.Σ. , των Δ/των πόλεων Αθηνών ,Πειραιώς, Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής , Θεσ/νίκης των Ε.Μ.Α.Κ. και ορίζονται με ειδική διαταγή του Α.Π.Σ όπως η παρ. 1 της υπ. αριθμ. 25566 Φ. 105.6 . 25/5/2001 προβλέπει .
 Από καμία διάταξη δεν προβλέπεται για όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Π.Σ. σχετική αμοιβή για κάτι αντίστοιχο και για τον λόγο αυτό είναι μεγάλη η ευθύνη για όποιον με πρωτοβουλία του δεσμεύει τον ελεύθερο χρόνο του υπαλλήλου κατ αυτόν τον τρόπο και καθίσταται αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι οποιαδήποτε αξίωσης εκ μέρους του θιγόμενου.
 Ο υπάλληλος αμείβεται μόνο όταν κληθεί σε επιφυλακή για έκτακτο γεγονός και αποζημιώνεται για όσο χρόνο διαρκέσει η επιφυλακή όπως προβλέπει η υπ. αρίθμ. 51240. Φ. 105.6 15/12/1999 διαταγή του Α.Π.Σ.
 Ως υπηρεσία λοιπόν λογίζεται ο ορισμός  του υπαλλήλου σε 8ωρη – 24ωρη υπηρεσία ή πρόσθετη υπηρεσία υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις υπ. αρίθμ. α) 9459 Φ. 105. 6 / 16 –3- 87 β) 19304 Φ. 105.6. 11/6/1987 γ) 3855 Φ. 105. 6 31/1/1989 δ) 18748 Φ. 105.6 4/9/1990 διαταγές του Α.Π.Σ.
 Ο τρόπος εφαρμογής της επιφυλακής προκειμένου να υπάρχει κάποιος ορθολογισμός   καθορίζεται με την υπ. αρίθμ.   20185 Φ.          105. 9   4/ 6/1999 διαταγή του Α.Π.Σ.
 Το άρθρο 24 του Π.Δ. 210/92 και η διαταγή αυτή δεν θεσμοθετούν υπηρεσία επιφυλακής αλλά καθορίζουν τον τρόπο που αυτή θα γίνει όταν κριθεί απαραίτητο από την ύπαρξη εκτάκτων αναγκών .
 Και φυσικά κύριε διοικητά δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι η επιφυλακή είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται για έκτακτες ανάγκες και όχι για την κάλυψη των διαρκών   και πάγιων αναγκών της υπηρεσίας οι οποίες είναι γνωστές και αναγνωρισμένες από την πολιτεία και με ευθύνη της παραμένουν πάγιες και διαρκείς.
   Κύριε διοικητά πέραν του γεγονότος ότι το γενικό περιεχόμενο της διαταγής καταστρατηγεί και παραβιάζει με ευθύνη σας εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας για τα οποία δεν κάνετε καμία αναφορά ούτε για τυχόν αποζημιώσεις, επαναλαμβάνεται μόνο κατά κόρον σε κάθε παράγραφο τις υποχρεώσεις και τις πειθαρχικές συνέπειες σε βάρος τους εάν δεν εφαρμοστούν αυτά που εσείς επικαλείστε .
   Το σύνολο της διαταγής σας διαπνέεται από έναν αδικαιολόγητο αυταρχισμό που πιστεύουμε ακράδαντα πως δεν αξίζουν οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην Π.Υ. Ιστιαίας και τα κλιμάκια ευθύνης σας , όταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν καταπονηθεί περισσότερο από τον καθένα μας εξαιτίας των μεγάλων δασικών πυρκαγιών της περιοχής σας και έχουν εργαστεί άπειρες ώρες πέραν του νόμιμου ωραρίου τους με οικειοθελή προσφορά .
 Απουσιάζει από την διαταγή σας κάθε στοιχείο που προϋποθέτει αμοιβαίο κλίμα κατανόησης σεβασμού και συνεργασίας άκρως απαραίτητοι παράγοντες για την αποδοτικότερη λειτουργία της υπηρεσίας ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους με τόσα οξυμένα προβλήματα κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού .
 Μέσω αυτής της διαταγής αντιμετωπίζεται τους υπαλλήλους ως στρατεύσιμους και όχι ως έμμισθους πολιτικούς υπαλλήλους και διευρύνεται ακόμη περισσότερο το ήδη αναχρονιστικό , αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο του εσωτερικού κανονισμού .
 Έχετε σκεφτεί ποιος ωφελείται αλήθεια από τέτοιου είδους πρακτικές ; Πιστεύετε ότι όταν ο υπάλληλος αντιμετωπίζεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποδίδει περισσότερο ή αντιθέτως χάνει την εμπιστοσύνη του και την εκτίμηση του προς κάθε θεσμικό όργανο που εκφράζει τέτοιον ιδιότυπο αυταρχισμό .
 Κύριε Διοικητά
ü      H συγκεκριμένη διαταγή που έχετε εκδώσει με τον τρόπο που έχει διατυπωθεί  αναιρεί και υπερκεράζει το πνεύμα όλων των σχετικών κανονιστικών διατάξεων περί επιφυλακής .
ü      Παραβιάζει την αρχή της περί πενθημέρου εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα όπως έχει θεσπιστεί με μία σειρά νομοθετικές πράξεις της πολιτείας .
ü      Εγκυμονεί κινδύνους για τον οποιοδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα που θα προβεί στην εφαρμογή της από την στιγμή που προκύψει σε βάρος του οριζόμενου σε επιφυλακή οποιοδήποτε ατύχημα και τον εκθέτει έναντι του νόμου .
Κύριε διοικητά προς αποφυγή των παραπάνω κινδύνων αλλά και για λόγους αρχής ως συνδικαλιστικός φορέας που καλείται να προστατέψει τα συμφέροντα των μελών του σας ζητάμε :
ü      Να επανακαθορίσετε την ημερήσια διαταγή στο πνεύμα των σχετικών κανονιστικών διατάξεων και να αφαιρέσετε από την υπηρεσία πυρκαγιάς της ομάδες επιφυλακής .
ü      Να συμβάλετε στην διατήρηση και εδραίωση ενός εργασιακού κλίματος που θα σέβεται και θα διαφυλάττει τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων όπως είναι και το ωράριο και παράλληλα θα εξασφαλίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα στηρίζεται στις αρχές του αλληλοσεβασμού .
Είμαστε υποχρεωμένοι να σας επισημάνουμε παράλληλα ότι εάν διατηρηθεί αναλλοίωτο το περιεχόμενο της σχετικής διαταγής θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια με σκοπό την εναρμόνιση της στα ισχύοντα .
                                                                 Με κάθε εκτίμηση  
 
                                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
                                            
 
              O   ΓΕΝΙΚΟΣ    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                    Ο   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
 
 
                        Μιχαήλ Μιχαήλ                                                       Λιάσκος Σπύρος 
 
 
 
 Μέτα από την παρέμβαση αυτή η διαταγή καταργήθηκε σιωπηρώς και ποτέ δεν εφαρμόστηκε .

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/