Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΕΑΚΠ – 2ο Δελτίο δράσεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Share

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ « ΔΡΑΣΗ » ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις « ακούραστες » και « αγόγγυστες » προσπάθειες των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού να μην επιτρέψουν να θιχθεί στο ελάχιστο κανένας από τους συναδέλφους, τους οποίους και εκπροσωπούν ως εκλεγμένοι στα προεδρεία και τα διοικητικά συμβούλια των κατά τόπους ενώσεων και της ομοσπονδίας.

Με το νομοθετικό πλαίσιο που, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει δεν ψέλλισαν ούτε μια κουβέντα πριν τη ψήφιση του, τα έχουν βάλει τα προεδρεία στη βόρεια Ελλάδα.

ΜΗΝ μπερδεύεστε όμως συνάδελφοι, δεν ζητάνε έστω και τώρα που είδαν τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του, να αποσυρθεί. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα τους εξέθετε ανεπανόρθωτα για την στάση τους το προηγούμενο διάστημα. Θα έπρεπε να δικαιολογήσουν την εκκωφαντική σιωπή τους και την ανοχή που έδειξαν αρνούμενοι κάθε κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για αγώνα ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

  • Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση Ηπείρου με ανάρτηση της ενημερώνει, στέλνοντας μάλιστα και αυστηρά μηνύματα, ότι παρακολουθεί τα κακώς κείμενα και είναι έτοιμη να επέμβει σε κάθε παρερμηνεία της νομοθεσίας ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους.

Δεν γνωρίζουν άραγε οι συνάδελφοι που πλειοψηφούν στο Δ.Σ. της Ηπείρου ότι η πιστή εφαρμογή του νόμου είναι που χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας μας;

Ίσως « ευθύνεται » όμως και η Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου που αφού φρόντισε να ενημερωθούν οι πάντες, από εργαζόμενους μέχρι πολιτικούς φορείς, το κράτησε φαίνεται κρυφό από τους συναδέλφους του προεδρείου. Ας ενημερωθούν τουλάχιστον έστω και τώρα ώστε να μην αναλωθούν άσκοπα σε τέτοιου « εξτρεμιστικού » τύπου ενέργειες όπως η ενημέρωση των αρμοδίων.

  • Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Λιγότερο ενημερωμένοι φαίνεται να είναι οι συνάδελφοι στην Κεντρική Μακεδονία που μάλλον πρέπει να νομίζουν ότι ο νόμος 4662,που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο, είναι ακόμα νομοσχέδιο όπως αναφέρουν στην από 30/06/2020 ανακοίνωση τους ή μας δουλεύουν όλους κανονικά.

Και αυτοί, προτάσσοντας την υποχρέωση τους να « προστατέψουν » τα μέλη τους, προτίθενται, 6 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, να υποβάλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για την τροποποίησή του!!!

Ούτε αυτοί γνώριζαν τι μέλει γενέσθαι;;; Υπάρχει άραγε κάποιος συνδικαλιστικός φορέας στο Π.Σ. που να μελέτησε το νομοσχέδιο και να προειδοποίησε για τις συνέπειες του;

Ρητορική η ερώτηση συνάδελφοι.

Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί αφού γνώριζαν δεν έκαναν τότε το καθήκον τους, το οποίο φυσικά δεν είναι οι τουφεκιές στον αέρα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας;

  • Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Φυσικά γνώστες των πραγμάτων ήταν και το προεδρείο της ομοσπονδίας μας οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, δικαίως μεν αλλά προσπαθώντας και αυτοί να εξιλεωθούν για την απραξία τους, για την απόρριψη αιτήσεων για την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 162 του νομού 4662 πολυτέκνων και τριτέκνων με ενήλικα τέκνα που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όσο αφορά την συνάντηση εργασίας της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον κύριο αρχηγό, φαίνεται να βαίνουν προς « επίλυση » αρκετά ζητήματα αφού όπως μας μεταφέρουν με την από 9/7 ανακοίνωση του προεδρείου, υπήρξε συμφωνία σε όλα τα αιτήματα που τέθηκαν κυρίως σχετικά με την καταχρηστική εφαρμογή του μέτρου των επιφυλακών.

Διευκρινίστηκε όπως μας λένε ότι δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης η καταπόνηση του προσωπικού με άσκοπες επιφυλακές και ότι η 37019 Δ/γη περιέχει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας και στεγανά ως προς την κήρυξη των επιφυλακών!!!

Εάν ούτε αυτό το γνωρίζουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι τα στεγανά αυτά από κάπου μπάζουν, γιατί ούτε καν οι διαταγές για τα ωράρια πλέον δεν τηρούνται, αφού σε διάφορες υπηρεσίες γίνονται προσπάθειες από διοικήσεις για μείωση των ημερών της καλοκαιρινής άδειας και την μη χορήγηση των προβλεπόμενων ρεπό του μήνα, καθώς επίσης γίνεται και ευρεία χρήση της επιφυλακής για προληπτικούς και όχι μόνο λόγους, αξιοποιώντας συμβάντα που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή ευθύνης τους .

Επίσης είναι γνωστό πλέον ότι και με το γράμμα του νόμου αυτού που δεν « διάβασαν » σωστά την ώρα που έπρεπε, εφαρμόζεται το μέτρο της επιφυλακής ακόμη και με την υποψία καπνού, αλλά και για πολύ μικρής έκτασης συμβάντα ή αποτελεί αφορμή για να διατηρούνται δυνάμεις σε υπηρεσία ακόμη και μετά το πέρας της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Με αυτού του είδους τις καταστάσεις βρίσκονται καθημερινά πλέον συνάδελφοι μας σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως, στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο κ.α.

Δεν φαίνεται επίσης στην ανακοίνωση να έχουν αγγίξει και πολύ σοβαρά ζητήματα όπως το στεγαστικό των συναδέλφων που υπηρετούν σε αεροδρόμια κοσμοπολίτικων νησιών και στην καλύτερη περίπτωση να φιλοξενούνται ανά 10αδες σε σπίτια με άγνωστο χρονικό ορίζοντα.

  • Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Απογοητευμένοι μάλλον από τις κενές υποσχέσεις και μεγαλοστομίες της πολιτείας το πανελλήνιο σωματείο συμβασιούχων πυροσβεστών και μη έχοντας πια που να στραφεί, έβαλε μπρος τα μεγάλα μέσα απευθυνόμενο στον Μητροπολίτη Εδέσσης όπου και συζητήθηκαν τα υπηρεσιακά και εργασιακά προβλήματα των συμβασιούχων πυροσβεστών!!

Για τους υπόλοιπους τα πράγματα μάλλον θα είναι πιο εύκολα και ίσως να μην χρειαστεί κάποια Θεϊκή παρέμβαση, αφού αρκετοί συνάδελφοι απολαμβάνουμε της πολύτιμης στήριξης των δικηγορικών γραφείων που νυχθημερόν αγωνιούν και εργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων μας.

  • Ε.Υ.Π.Σ. Δωδεκανήσου και Ρόδου

Η επιβεβαίωση έρχεται από την περιφέρεια Δωδεκανήσου όπου η τοπική Ένωση απευθύνθηκε σε γνωστή εταιρεία, που προσφέρει νομική προστασία, εξασφαλίζοντας πελατεία μέσα από τα σωματεία, για να αποτρέψει την εφαρμογή διαταγών του Α.Π.Σ.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι οι διαταγές, που αφορούν την συνδρομή μας στους υγειονομικούς ελέγχους για τον covid-19 καθώς και η επέκταση του μέτρου της επιφυλακής, είναι σύννομες και εκτελεστέες!!

Και τώρα τι γίνεται συνάδελφοι;

Ποιος αλήθεια θα μας σώσει αφού εσείς έχετε διαγράψει από το λεξιλόγιο και την πρακτική σας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις;

  • Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.

Ευτυχώς πάλι που υπάρχει και δραστηριοποιείται στο Πυροσβεστικό Συνδικαλιστικό κίνημα και η Ένωση Πτυχιούχων που βάζει και αυτή το λιθαράκι της στην « προάσπιση » και « εξύψωση » του επαγγελματικού και κοινωνικού μας επιπέδου.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν και τις νέες συνθήκες που βρισκόμαστε, φροντίζουν μεταξύ των πολύ « χρήσιμων » ενημερώσεών τους, να μας πληροφορήσουν και για το εκπαιδευτικό σεμινάριο μέσω του psnet για την διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων.

Πραγματικά αυτό ήταν που περιμέναμε και αυτό μας έλειπε για να ολοκληρωθούμε πλέον σαν επαγγελματίες και σαν προσωπικότητες, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στον ελληνικό λαό τώρα πλέον και ως εισπρακτικός μηχανισμός. Έδωσε άλλωστε « αγώνα» όλο το προηγούμενο διάστημα για αυτό ακριβώς το ζήτημα, για να μας νοιώσει πλέον ο πολίτης ως έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό.

Ήδη άρχισαν να χρεώνονται και τα μπλοκάκια των προστίμων σε κάθε προανακριτικό υπάλληλο . Άντε με το καλό να χορηγηθούν και τα όπλα σιγά – σιγά που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου 4662/2020, ( αυτού του νόμου που πολλοί δεν διάβασαν στην ώρα του ) όχι τίποτε άλλο δηλαδή, άλλα να έτσι, για να επιβεβαιώσουμε έμπρακτά στoν λαό τον « βαθύτερο κοινωνικό » μας ρόλο!

Τελευταίος αλλά όχι αμελητέος ο « μπροστάρης », ο « επικεφαλής » των αγώνων και των διεκδικήσεων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας. Αφού ενέπνευσε με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα τα μέλη της Ένωσης Αργολίδας με την παρουσία του στη Γενική τους Συνέλευση, προσέφερε, μέσω συνέντευξης του σε ηλεκτρονικό μέσο, και το απαραίτητο άλλοθι στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή αξιοποίησε τις δηλώσεις του προέδρου, αλλά και άλλων προθύμων συνδικαλιστών, για να ενισχύσει την πεποίθηση περί ισχυρού επιχειρησιακά Πυροσβεστικού Σώματος.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εναέρια μέσα, στα νεοϊδρυθέντα εποχιακά κλιμάκια και τα αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα, παρέλειψε όμως να αναφέρει τις τεράστιες δαπάνες που πάνε σε χέρια ιδιωτών και θα μπορούσαν με καλύψουν τις ανάγκες με ιδιόκτητο εθνικό εναέριο στόλο, τα προβλήματα που προέκυψαν με τη λειτουργία των εποχικών κλιμακίων και των πεζοπόρων που πρέπει να στελεχωθούν από το ήδη υπάρχον προσωπικό και με κάποια από αυτά να δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα στο επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Έβαλε όμως τα πράγματα στη θέση τους καταδεικνύοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους για τις πυρκαγιές και βάζοντας τέλος στη συνωμοσιολογία περί πρακτόρων κλπ. ( Θυμάται αλήθεια κανείς την παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο « Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007, στην Ελλάδα » ). Ο παππούς και η γιαγιά που καθαρίζουν τα χόρτα φταίνε και όχι οι ελλείψεις στην πυροσβεστική, όχι η υποχρηματοδότηση της δασικής υπηρεσίας, όχι η παντελής απουσία πρόληψης, δασικών δρόμων, ούτε οι δασοκτόνοι νόμοι.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί έχουμε αντιμετωπίσει συμβάντα που ξεκίνησαν από καύση χόρτων από ηλικιωμένους, δεν ξέρουμε όμως πόσους από αυτούς είδαμε μετά να κατέχουν μεζονέτες, γήπεδα, ανεμογεννήτριες ή ξενοδοχειακές μονάδες που ξεφύτρωσαν πάνω στις καμένες εκτάσεις.

Συνάδελφοι απ’ ότι φαίνεται το σήριαλ αυτό θα έχει πολλές συνέχειες. Το υλικό από την δράση των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι πλούσιο και ανεξάντλητο.

Στο χέρι μας είναι να βάλουμε φρένο σε αυτή την « δράση » με την δική μας αγωνιστική αντίδραση όσο το δυνατόν συντομότερα, αν πράγματι θέλουμε να αποφύγουμε την εργασιακή κόλαση που μας περιμένει με ορθάνοιχτες τις πύλες της.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/