Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

Δελτίο Τύπου Καταγγελία της ΕΑΚΠ Ηπείρου για την προβοκατόρικη συκοφαντική δυσφήμηση σε στέλεχος της ΕΑΚΠ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την προβοκατόρικη συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος στελέχους της Ε.Α.Κ.Π. από το απερχόμενο προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Ηπείρου

Στις 6 του Απρίλη διαβάσαμε ανάρτηση του μέχρι πρότινος προέδρου του σωματείου των πυροσβεστών (Ε.Υ.Π.Σ.Π.) Ηπείρου, στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

«Ως εδώ φίλε μου. Ναι δεν έχουν δώσει πολλά γάντια, αντισηπτικά και μάσκες. Εδώ δεν έχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όλου του κόσμου και συ το κομματικό σου. Ναι μας κάνουν δωρεές ναι πληρώνουμε κάποια από την τσέπη μας.

Και πάμε τώρα στο δια ταύτα.

Σε πυρκαγιά στα Γιάννενα δε φόρεσες τη μάσκα σου το κράνος σου τον επενδύτη σου ΜΑΠ από αυτά που σου έχουν χορηγήσει. ΜΑΠ για τα οποία όλοι φωνάζουμε. Πήγες στη φωτιά με το γυαλί ηλίου…. Αλήθεια το ξέρει αυτό η παράταξή σου κύριε επικεφαλή της ΕΑΚΠ που βρήκες την ευκαιρία για φωνές και καταγγελίες;

Ναι δε λειτουργεί το δημόσιο τέλεια. Αυτό είναι γνωστό. Οι ώρες είναι δύσκολες και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ας κοιτάξουμε ένας προς έναν τι έχουμε κάνει εμείς για το κράτος και τι το κράτος για μας. Μάσκα πρώτα ο γιατρός. Μάνικα πρώτα ο πυροσβέστης. Αλεξίσφαιρο πρώτα ο αστυνομικός. Και πόσοι άλλοι ο καθένας στο είδος του. Ζητώ συγνώμη για το ότι ασχολούμαι τέτοιες μέρες μ αυτά. Αλλά επειδή εσείς που με ξέρετε καταλαβαίνεται ότι δεν μπορώ να κρατηθώ. Καλό σας βράδυ».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.)

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Απάντηση: Για το σκέλος της ανάρτησης που αναφέρεται στο μέλος της Ε.Α.Κ.Π.

Είναι ακόμα μια συκοφαντία του απερχόμενου προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου και για το λόγο αυτό ο τέως πρόεδρος δεν έχει το σθένος να αναφέρει συγκεκριμένα, που και πότε έγιναν αυτά που περιγράφει, σε ποιο συμβάν, σε ποια περιοχή και σε ποιο χώρο στον τόπο του συμβάντος, βρέθηκε το μέλος της Ε.Α.Κ.Π. να μη φοράει Μέσα Ατομικής Προστασίας;

Με την ενέργειά του αυτή ο μέχρι πρότινος πρόεδρος, δεν συκοφαντεί μόνο το μέλος της Ε.Α.Κ.Π. Εμμέσως πλην σαφώς εκθέτει τον επικεφαλή τους συμβάντος για πλημμελή έλεγχο στο προσωπικό εάν φέρει τα χορηγηθέντα Μ.Α.Π., καθώς και τους λοιπούς αξιωματικούς ή και τους Διοικητές που πιθανόν να παρευρίσκονταν στο υποτιθέμενο συμβάν. Συκοφαντεί συνολικά την υπηρεσία μας, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής!

Εκθέτει και συκοφαντεί στέλεχος της Ε.Α.Κ.Π., με κατασκευασμένες και αίολες κατηγορίες μέσω προσωπικού λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή σε κοινή θέα με αποδέκτες και ανθρώπους που έχουν άγνοια της υπηρεσιακής πραγματικότητας, όχι για την συνδικαλιστική του δράση, αλλά για υπηρεσιακές ενέργειες, παρακάμπτοντας ο ίδιος την ενδεδειγμένη υπηρεσιακή πρακτική αν όντως είχε διαπιστώσει όλα όσα δημοσιοποίησε με αυτόν τον προβοκατόρικο τρόπο.

Αυτές οι ενέργειες σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε συνδικαλιστή. Είναι προβοκατόρικες πρακτικές καταδικασμένες στην μνήμη του λαού μας, που μας παραπέμπουν σε άλλες μαύρες εποχές για την πατρίδα μας.

Απάντηση: Για τα μέσα προστασίας των πυροσβεστών, μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. στην Πολιτική και τη Φυσική μας Ηγεσία, στην κυβέρνηση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, από τις πρώτες μέρες της εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 στην πατρίδα μας.

Οι παρεμβάσεις μας αυτές γίνονται με σκοπό:

  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πυροσβεστών σε όλη τη χώρα, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε πλήρως στην αποστολή μας, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και την υγεία των συμπολιτών μας.

  • Να αναδείξουμε μέσα από αναλυτική καταγραφή τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας και την κατάσταση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και στην Ήπειρο και να ζητήσουμε να καλυφθούν άμεσα.

  • Να προβάλλουμε για ακόμα μια φορά το αίτημα για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση για όλους τους κατοίκους της χώρας, για να είμαστε όλοι ασφαλείς ιδιαίτερα στις έκτακτες δύσκολες καταστάσεις που υπάρχουν σήμερα.

Όλες αυτές οι ενέργειες μας, ενόχλησαν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο και συνολικά το απερχόμενο προεδρείο του σωματείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου. Ενόχλησαν όλους αυτούς τους υποτιθέμενους συνδικαλιστές, οι οποίοι μέσα στην κρίση της πανδημίας:

  • Δεν απαίτησαν από την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της ζωής των πυροσβεστών και κατ επέκταση των συμπολιτών μας.

  • Αγνόησαν πλήρως τις ανησυχίες των συναδέλφων μας, που μέρα με τη μέρα διαπιστώνουν ότι δεν προστατεύονται ούτε στοιχειωδώς, απέναντι σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση.

  • Έχουν βγει στο σεργιάνι για δωρεές από «χορηγούς» , που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν με επάρκεια τις μεγάλες και διαρκείς ελλείψεις και εκθέτοντας μέσω Δελτίου Τύπου την πραμάτεια που μάζεψαν, βρήκαν την ευκαιρία να προβοκάρουν για ακόμη μία φορά την Ε.Α.Κ.Π. για την ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση που κράτησε στην πρόταση τους για να αγοραστούν ατομικά μέσα προστασίας με χρήματα του σωματείου.

  • Πρότειναν δηλαδή να αγοραστούν Μέσα Ατομικής Προστασίας από το ταμείο του σωματείου μας, από τα χρήματα των πυροσβεστών. Να καλύψουμε εμείς τις ελλείψεις και όχι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να αναγκάζονται οι συνάδελφοι να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τα δυσεύρετα μέσα, για να προστατεύσουν την υγεία τους.

Θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας σε τόσους άλλους εργασιακούς χώρους και να μην υπάρχουν στις υπηρεσίες μας.

  • Αναφέρονται συνέχεια στις ατομικές ευθύνες του καθενός από εμάς, για την ατομική μας προστασία, εναρμονισμένοι πλήρως με την κυρίαρχη προπαγάνδα για να και «περάσουν στα ψιλά» τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους πυροσβέστες, τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους, όλους αυτούς που πληρώνουν από τις κρατήσεις στον μισθό τους αλλά και με τη φορολογία, για να έχουν μια επαρκή προστασία στην υγεία τους.

  • Παραβλέπουν φυσικά και το γεγονός, ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα μετά το πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ότι εμείς θα πληρώσουμε πολύ ακριβά και αυτήν την κρίση, με νέα δυσβάστακτα μέτρα σε βάρος μας.

  • Προσπαθούν να αποκρύψουν τις μεγάλες ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης για τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως επιχειρούν και άλλοι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές από εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Αυτή είναι η στάση που κράτησαν απέναντι στην απειλή της προστασίας της υγείας και της ζωής των πυροσβεστών και των συνανθρώπων μας γενικότερα.

Έδειξαν με τη στάση τους πόσο νοιάζονται και πόσο ασχολούνται, για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Απάντηση : Για τις πρακτικές και την συνολική υπονομευτική δραστηριότητα του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου σε βάρος των πυροσβεστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο προεδρείο του σωματείου, με ανάλογες ενέργειες που εξευτελίζουν την συνδικαλιστική ιδιότητα, μας έχουν διασύρει όχι μόνο εντός του πυροσβεστικού χώρου, αλλά δυστυχώς και ευρύτερα.

Η πλειοψηφία των πυροσβεστών στην Ήπειρο και σε όλη τη χώρα, γνωρίζουν πολύ καλά τόσα χρόνια πόσο ενδιαφέρονται οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές», για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και εμείς οι πυροσβέστες και η υπηρεσία μας γενικότερα.

Γνωρίζουν ότι, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και συνολικά το απερχόμενο προεδρείο του σωματείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου:

  • Στήριξαν τον νόμο της ψευτοαναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας που υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες μας, καταργεί τα στοιχειώδη δικαιώματά μας και δεν προβλέπει καμία προστασία για την υγεία και την ασφάλειά μας.

  • Σε προτάσεις που κατέθεσαν σε μέλη της κυβέρνησης, ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ για να ξεσπιτωθούν συνάδελφοι πυροσβέστες από την Ήπειρο, με τις μεταθέσεις που αναμένεται να γίνουν άμεσα, από τον επόμενο Ιούνιο. (οι προτάσεις τους για το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.).

  • Συνεργάζονται με το συμβιβασμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), που μαζί με τα περισσότερα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, «έχουν βάλει στο γύψο» όλα τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν έχουν καμία διάθεση για να διεκδικήσουν αγωνιστικά, ούτε τα αυτονόητα βασικά μας αιτήματα (ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, Μέτρα Προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στη δουλειά μας, Χρηματική Αμοιβή της υπερωριακής εργασίας).

Ο ρόλος τους είναι να στηρίζουν και να βοηθάνε τις κυβερνήσεις, για να περνάνε όλα τα μέτρα εναντίον μας.

Όλα αυτά θέλουν να αποκρύψουν ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και συνολικά το απερχόμενο προεδρείο και γι αυτό το λόγο προβαίνουν πολύ συχνά σε ανάρτηση ψευδών ειδήσεων («fake news»). Προσπαθούν και με αυτόν τον τρόπο να συκοφαντήσουν την Ε.Α.Κ.Π. και γι αυτό επιχειρούν συνεχώς, να της προσδώσουν κομματικά χαρακτηριστικά, όντως οι ίδιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τον κομματικό τους προσανατολισμό και δράση.

Όλα αυτά τα κάνουν για να κρύψουν τη συνδικαλιστική τους απραξία και τη συνειδητή τους αδράνεια για τα σοβαρά προβλήματα των πυροσβεστών.

Ο ρόλος τους είναι σε πλήρη αντίθεση με τη δράση της Ε.Α.Κ.Π., που στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους, παρεμβαίνει και αντιστέκεται για όλα τα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία μας. Οργανώνει μόνη της αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, όπως πρόσφατα με τις διαμαρτυρίες που πραγματοποίησε ενάντια στον νόμο της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.)

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές, ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους συκοφαντικές και κατάπτυστες ενέργειες.

Δεν πρόκειται όμως να ανεχτούμε άλλο τους «υποτιθέμενους συνδικαλιστές» που βγαίνουν ξεδιάντροπα και ασύστολα και ψεύδονται εναντίον μας, για να παραπλανούν τους συναδέλφους και να τους αποπροσανατολίσουν από την πραγματική διάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Θα αντιδράσουμε και θα υπερασπιστούμε το δίκιο, και την αλήθεια, με τον τρόπο που αρμόζει σε κοινούς συκοφάντες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας:

  • Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση, τις πρακτικές και την κατάντια όλων αυτών που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν και ότι στηρίζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

  • Να συσπειρωθούν με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, να συμμετέχουν στην προσπάθεια που καταβάλλει και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, για να μετατρέψει το σωματείο μας σε πολύτιμο εργαλείο υπέρ των δικαιωμάτων των πυροσβεστών.

Διεκδικούμε να είμαστε υγιείς, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στη δουλειά μας και να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩN

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/