Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ 2018

Share

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

Συνάδελφοι Πυροσβέστες – Αστυνομικοί – Λιμενικοί,

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών συμμετέχει και φέτος στην κινητοποίηση των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στη Δ.Ε.Θ., με τις προτάσεις και το διεκδικητικό της πλαίσιο για συνεχή αγώνα, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην υπερφορολόγηση. Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και των «μνημονιακών» πολιτικών. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των εκμεταλλευτών. Εκφράζουμε δυναμικά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας, στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, που ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ένα στόχο έχουν:

  • Nα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Να παρέχουν άφθονο χρήμα για την ανάπτυξη των κερδών των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, από τα ματωμένα πλεονάσματα της βαριάς φορολογίας, των μειωμένων μισθών και συντάξεων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει και διευρύνει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.:

  • Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου αποκαλύπτεται ότι μας εξαπάτησε συνειδητά με τις υποσχέσεις της, για επαναφορά των μισθών μας και κατάργηση των περικοπών.

  • Μειώνει συνεχώς τους μισθούς μας με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τη φορολογία, τα χαράτσια.

  • Σε τρις μήνες μπαίνει σε εφαρμογή ο αντι ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις που θα συρρίκνωση ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των εν αποστρατεία συναδέλφων.

  • Σε εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και τις διαρκούς εποπτείας από τα όργανα της Ε.Ε. , ετοιμάζει νέα επίθεση στο εισόδημα μας, στις κοινωνικές παροχές, στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

και παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Μας λέει καινούργια παραμύθια για «επιστροφή στην κανονικότητα» και «τέλος των μνημονίων». Προσπαθεί να κρύψει ότι έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους «θεσμούς», σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, είναι εδώ. Η λεγόμενη «ανάπτυξη» που προσδοκά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θα στηριχθεί στα τσακισμένα δικαιώματά μας, στις συνεχείς απώλειες στο μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλισή μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  έχει οδηγήσει τον λαό μας, στα όρια της εξαθλίωσης.

Για την ανάπτυξη των εκμεταλλευτών μεγαλοεπιχειρηματιών και για την εξυπηρέτηση των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας, η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και πιο βαθιά το λαό μας στους ανταγωνισμούς που οξύνονται στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις διαμάχες των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που δε διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Για τη στήριξη αυτών των συμφερόντων έκλεισε με τη Π.Γ.Δ.Μ. συμφωνία, για να ενισχύσει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Άφησε ανοιχτούς αλυτρωτισμούς, στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλητήριο ματοκύλισαν τους λαούς των Βαλκανίων.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών μας, τα προβλήματα οξύνονται συνεχώς. Διατηρούνται οι μειωμένες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς, που ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα, υποδομές. Από τους προϋπολογισμούς του Π.Σ. έχουν περικοπή σωρευτικά τα τελευταία 9 χρόνια πάνω από 1δις. Οι συνθήκες στη δουλειά μας, χειροτερεύουν στο μέγιστο βαθμό. Συνεχίζεται η εκμετάλλευση με την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και την απλήρωτη υπερεργασία μας και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Απουσιάζουν πλήρως τα έργα αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών υποδομών, υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η προστασία της ζωής και της ασφάλειάς του λαού, με τραγικές συνέπειες τις πρόσφατες απώλειες των συνανθρώπων μας στην Αττική, τις μεγάλες καταστροφές περιουσιών και δασικού πλούτου.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καλούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες μεγαλοεκμεταλλευτές, να χρηματοδοτούν με «ότι προαιρούνται» τις υπηρεσίες μας, μέσω των «δωρεών» τους και να μπαλώνουν με αυτό τον τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις που δημιούργησαν διαχρονικά οι πολιτικές τους.

Αποτελεί πλέον παγιωμένη κατάσταση να εκδίδονται σχεδόν κάθε εβδομάδα υπουργικές αποφάσεις αποδοχής δωρεών, από επιχειρηματίες ακόμη και για τα πιο απλά αναλώσιμα υλικά κυρίως για το Λιμενικό Σώμα.

Είναι ντροπή και αίσχος όμως να αποδέχονται αυτή την πρακτική ακόμη και τα συνδικαλιστικά μας όργανα, που πρόθυμα προστρέχουν να καταθέσουν την γνώμη τους για το πώς θα διατίθενται οι δωρεές, αντί να διεκδικήσουν με αγώνες την κάλυψη όλων των αναγκών μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι κατάντημα να συναγωνίζονται για το ποιος θα εκφράσει με τον ποιο πομπώδη τρόπο τις ευχαριστίες τους προς τους «εθνικούς ευεργέτες» . Όλους αυτούς τους κρατικοδίαιτους εκπροσώπους της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, που ενώ έχουν γεμίσει τα ταμεία τους από τα δις που διοχέτευσαν προς αυτά, όλες οι κυβερνήσεις μέσω των εκατοντάδων μνημονιακών νόμων που ψήφισαν, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του εξαθλιωμένου λαού, επιστρέφοντας λίγα ψίχουλα από αυτά ως δωρεές.

Συνάδελφοι Πυροσβέστες – Αστυνομικοί – Λιμενικοί,

Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό κάποια στιγμή από το σύνολο των ένστολων των Σ.Α. ότι, πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, είναι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και παρατάξεις, που βοηθούν τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν τις πολιτικές τους εναντίον μας. Είναι αυτοί που:

  • Αποφεύγουν να οργανώσουν τους συναδέλφους σε συνεχείς αγώνες για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και σε μαζική συμμετοχή στους αγώνες όλων των εργαζομένων και του λαού για να συγκρουστούμε με τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχια και στην εξαθλίωση.

  • Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δήθεν θα εξαιρεθούμε από τις μειώσεις στο εισόδημα μας, ή θα έχουμε διαφορετική και καλύτερη αντιμετώπιση, επειδή είμαστε ένστολοι. Όλοι πλέον νιώσαμε στην τσέπη μας αυτήν την εξαίρεση, αλλά και το γεγονός ότι καταφέρνουμε το ακριβώς αντίθετο αφού εξαιρούμαστε σταθερά και διαχρονικά για πάνω από 35 χρόνια από όσα δικαιώματα έχουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας στον δημόσιο τομέα, με βασικότερη εξαίρεση την πλήρη εφαρμογή της 5νθημερης εργασίας και το καθεστώς των αποζημιώσεων για την υπερεργασία. Ειδικά για τους πυροσβέστες οι εξαιρέσεις αυτές για όλα αυτά τα χρόνια, μεταφράζονται για τον καθένα από την απλήρωτη υπερεργασία που υποχρεώνονται για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών σε απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

  • Επιλέγουν ακριβώς με αυτή την λογική της « εξαίρεσης » χρόνια τώρα την περιχαράκωση των αγώνων μας, με ξεχωριστές κινητοποιήσεις από το υπόλοιπο μαζικό λαϊκό κίνημα για να βάζουν εμπόδια στην ενότητα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το γκρέμισμα των αντιλαϊκών πολιτικών. Αυτό εξυπηρετεί και το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά διαδηλώνουμε μία μέρα πριν από όλους τους άλλους εργαζόμενους. Αυτό αποκαλύπτει και η ανοχή που δείχνουν στο γεγονός ότι συνάδελφοι μας χρησιμοποιούνται ασύστολα ως όργανα καταστολής ενάντια στο λαό που διεκδικεί το δίκιο του, ενάντια δηλαδή στους γονείς, τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας.

  • Μένουν αδρανείς μπροστά στην προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών για τις μεγάλες ελλείψεις στην πυρασφάλεια, την δασοπροστασία και την πολιτική προστασία που είχαν σαν συνέπεια τις καταστροφές που υπέστη για ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός αυτή την φορά στην Ανατολική Αττική και την μετατόπιση των ευθυνών στους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών μας. Είναι βέβαιο ότι ασχέτως τον βαθμό εμπλοκής τους, θα επωμιστούν μέσω των δεδομένων καταδικαστικών αποφάσεων που θα εκδοθούν, ( όπως έγινε άλλωστε και το 2007 με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία ) όλη την ευθύνη για τους 98 θανάτους και τις μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και περιουσίες και για ακόμη μία φορά οι διαχρονικές εγκληματικές πολιτικές που δημιουργούν αυτές τις καταστροφές, θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, μοναδική διέξοδο αποτελεί η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού μας κινήματος των Σ.Α. σε αγωνιστική κατεύθυνση και η συμπόρευση μας σε κοινό αγώνα με όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους φτωχούς αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία.

Η δύναμη βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Αξιοποιούμε την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μοιρολατρία. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα βάζει τις ανάγκες του εργαζόμενου και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεσα:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Να πληρώσει αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε.

  • Αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και των παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας, με επαναφορά στα επίπεδα του 2009.

  • Πλήρη εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις και να μην παραδοθεί η επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μέσω και των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης.

  • Επέκταση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο. Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά και για τις μάχιμες υπηρεσίες και τις ειδικότητες των ένστολων των Σ.Α. και Ε.Δ.

  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην υπηρεσία, μέσα από Κρατικό Σώμα Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφάλειας. Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων από το κράτος, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Ανάπτυξη όλων των δημόσιων υποδομών και κάλυψη τους με προσωπικό, σύγχρονο και επαρκή ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

  • Αμοιβή της υπερωριακής εργασίας, της εργασίας κατά τη διάρκεια Κυριακών, Αργιών και των οδοιπορικών εξόδων για τους ένστολους, όπως σε όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

  • Πλήρη αποστρατικοποίηση του πυροσβεστικού σώματος.

  • Κατάργηση όλων των κατασταλτικών δυνάμεων που αξιοποιούνται ενάντια στο λαϊκό μαζικό κίνημα ( Μ.Α.Τ. κ.λ.π. ) .

  • Δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκισης της χώρας και την προστασία του λαού.

  • Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς των άλλων χωρών, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. γέμισε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Έξω το ΝΑΤΟ από τα βαλκάνια και το Αιγαίο.

Απομονώνουμε τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή, που δημαγωγεί για τα προβλήματά μας. Είναι ενάντια στο συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υποστηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και έχει στόχο να μας στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Συνάδελφοι Πυροσβέστες – Αστυνομικοί – Λιμενικοί,

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα συνεχίσει την προσπάθεια για την οργάνωση του αγώνα των πυροσβεστών και των συναδέλφων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις και καλεί όσους από τους ένστολους συναδέλφους των Σ.Α. και των Ε.Δ. συμμερίζονται αυτή την αναγκαιότητα, να οργανώσουμε από κοινού την δράση μας πάνω στην βάση των κοινών προβλημάτων που μας απασχολούν και τον τρόπο διεκδίκησης τους.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά και στο αυριανό συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην Πλατεία Αριστοτέλους (Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.) και καλούμε όλους τους ένστολους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/