Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για μαζική στήριξη στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων – Αποσπάσεων

Share

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

.         Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος          .

Τηλ.: 6978520351,   fax: 2674022211,   web site: www.eakp.gr,   email: info@eakp.gr

                                                                                                                                      Αθήνα 2 Νοεμβρίου 2018

 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η  Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών – Πυροσβεστών, σας καλεί να στηρίξετε μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της.

Οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό Μεταθέσεων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ( Π.Δ. 13/2017 ), επέβαλλαν ξεσπίτωμα με μεταθέσεις και μετακινήσεις, νέες οικονομικές επιβαρύνσεις και διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού σε εκατοντάδες συναδέλφους μας. Είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η επιβολή και νέων αντίστοιχων μέτρων, που θα ξεσπιτώνουν και θα επιβαρύνουν το σύνολο των πυροσβεστών. Θα εντείνονται συνεχώς τα φαινόμενα τρομοκράτησης και εκβιασμών σε βάρος μας.

Σας καλούμε να ενισχύσετε και να αναδείξετε ισχυρή την Ε.Α.Κ.Π. στις εκλογές, για να εκλέξει εκπρόσωπο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να έχει τη δυνατότητα:

 • Να σταθεί με συνέπεια υπέρ των δικαιωμάτων, των αναγκών και των συμφερόντων των πυροσβεστών.
 • Να αντιστέκεται στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής και της σημερινής κυβέρνησης, που εφαρμόζεται και στο καθεστώς των μεταθέσεων – αποσπάσεων.
 • Να προτάσσει και να εμμένει στις θέσεις της για αδιάβλητες υπηρεσιακές διαδικασίες, με αντικειμενικά κριτήρια, στη βάση της δικής της πρότασης για τον Κανονισμό Μεταθέσεων.

Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά την τεράστια προσπάθεια και την προσφορά της Ε.Α.Κ.Π. υπέρ των δικαιωμάτων των πυροσβεστών, στα έτη 2010 έως 2014 όταν συμμετείχαμε με εκπρόσωπό μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων και για πρώτη φορά από την λειτουργία του θεσμού των υπηρεσιακών συμβουλίων το 1996:

 • Υπήρχε συνεχής ενημέρωση για όλα τα θέματα σχετικά με τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που απασχολούσαν τους συνάδελφους.
 • Γίνονταν παρεμβάσεις όταν προέκυπτε άδικη μεταχείριση συναδέλφων και πετύχαινε σε πλείστες περιπτώσεις την θετική έκβαση για την επίλυση των προβλημάτων τους, που αφορούσαν είτε αποσπάσεις είτε μεταθέσεις.
 • Απαιτούσαμε να κρατούνται πλήρη πρακτικά για κάθε απόφαση και για κάθε τοποθέτηση μελών του Συμβουλίου και αξιοποιήσαμε την αναγραφή των πρακτικών για την υπεράσπιση συναδέλφων που δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους.
 • Υπερασπιστήκαμε με θετική έκβαση συναδέλφους που αδικούνταν από αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και κατέφευγαν σε νομικά μέσα.
 • Καταγγέλλαμε για τις παραβιάσεις και τις καταστρατηγήσεις την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, καλώντας ταυτόχρονα σε άμεση κινητοποίηση τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
 • Προτείναμε ένα δίκαιο σύστημα υλοποίησης των τακτικών μεταθέσεων που έδινε άμεσες λύσεις, εξαλείφοντας τις αδικίες των παρελθόντων ετών. Η συγκεκριμένη πρότασή μας που απορρίφθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποκαθιστούσε όλους τους συναδέλφους που βρισκόταν μακριά από την πόλη συμφερόντων τους, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων που δεν πραγματοποίησαν τις απαιτούμενες προσλήψεις για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων του μόνιμου προσωπικού, αλλά και εξαιτίας της χρόνιας αναξιοκρατικής εφαρμογής των διατάξεων του Κανονισμού.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το καθεστώς των μεταθέσεων:

 • Προβήκαμε με δική μας πρωτοβουλία στην κωδικοποίηση όλων των διατάξεων του Κανονισμού Μεταθέσεων για να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε συνάδελφο, μέσα από την δημόσια ανάρτηση του στο site της Ε.Α.Κ.Π.
 • Απαντούσαμε σε δεκάδες ερωτήσεις συνάδελφων για προβλήματα και απορίες σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Μεταθέσεων, με δημόσια ανάρτηση στο site της παράταξης.
 • Συντάξαμε και καταθέσαμε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά και υπηρεσιακά όργανα ολοκληρωμένη πρόταση για αξιοκρατικό κανονισμό μεταθέσεων, παίρνοντας υπ’ όψιν τόσο τις υπηρεσιακές ανάγκες όσο και τις οικογενειακές ή οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων.

Το σύνολο των ενεργειών της Ε.Α.Κ.Π. και κυρίως οι παρεμβάσεις της, που καταδεικνύουν  την αγωνιστική και ουσιαστική στάση των μελών της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με γνώμονα την υπεράσπιση της αξιοκρατίας  και της ισονομίας για όλους τους συναδέλφους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η απουσία εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων ήταν αισθητή. Γιατί η δράση της Ε.Α.Κ.Π. έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις – ψηφοδέλτια που συμμετέχουν στις εκλογές του Συμβουλίου Μεταθέσεων.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στο χρονικό διάστημα των τελευταίων τεσσάρων ετών, δεν υπήρξε ούτε μία ενημερωτική ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο Συμβούλιο από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Δεν πραγματοποίησαν καμιά παρέμβαση και καμιά καταγγελία και συνέβαλαν με αυτόν τον τρόπο στην παραπέρα καταστρατήγηση και κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι στελέχη τους, προκαλούν με τις προσωπικές βισματικές αποσπάσεις,  την στιγμή που αρκετοί συνάδελφοι περιμένουν μάταια να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, αλλά έχουν το θράσος όμως να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων για να υπερασπιστούν δήθεν την αξιοκρατία.

Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες οι σοβαρές ευθύνες που έχει το προεδρείο της Ομοσπονδίας με την πρόταση που έχει καταθέσει στην κυβέρνηση για τον Κανονισμό Μεταθέσεων, που προβλέπει και αυτή, μεταξύ άλλων, μεταθέσεις – ξεσπίτωμα χιλιάδων πυροσβεστών, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Προτείνει επίσης να γίνονται μετακινήσεις ( που σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα επιφέρουν μεγαλύτερο ξεσπίτωμα συναδέλφων ), για όλες τις υπηρεσίες της χώρας, από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων. Προτείνει τις μετακινήσεις αυτές, ενώ γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, μέσω της Φυσικής Ηγεσίας.

Με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για τις μετακινήσεις – ξεσπίτωμα των πυροσβεστών έχει συμφωνήσει και έχει συμβάλλει και η παράταξη της Α.Ε.Π. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ συνδιαμορφώνοντας τις προτάσεις αυτές, μέσα από τη συμμετοχή της στις επιτροπές της Ομοσπονδίας.

Όλες αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν καμία διάθεση να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών. Επικεντρώνονται αποκλειστικά στη δημιουργία των πελατειακών σχέσεων ( ρουσφετολογικές μετακινήσεις, αποσπάσεις ), προς άγραν ψήφων. Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις και είναι απέναντι από τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων. Με την τακτική τους βοήθησαν στην παραπέρα κατακρεούργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και στην επιβολή των πολιτικών των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ε.Α.Κ.Π. θεωρεί ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι κρατικά όργανα με προκαθορισμένο το συσχετισμό δύναμης. Οφείλουν να υλοποιούν την αντιλαϊκή – αντιυπαλληλική  πολιτική των κυβερνήσεων, κόντρα στα συμφέροντα των συναδέλφων πυροσβεστών.

Ενισχύεται όμως ακόμη περισσότερο αυτός ο χαρακτήρας και με την συνδρομή των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που παίρνουν μέρος στο αλισβερίσι των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων και της χειραγώγησης των εργαζομένων μέσω του υπηρεσιακού συμβουλίου. Μόνο η ΕΑΚΠ με την τετράχρονη παρουσία της σ αυτό έβαλε σοβαρά εμπόδια στην αναξιοκρατία και υπερασπίστηκε το δίκαιο και το αξιοκρατικό των αποφάσεων του

Την περίοδο που διανύουμε αναμένεται νέα επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Μοναδική ελπίδα για όλους μας αποτελεί η προσπάθεια που καταβάλλει μόνο η Ε.Α.Κ.Π., για να οργανώσει τον αγώνα των πυροσβεστών.

 • Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε από την εργασία μας.
 • Να απαιτήσουμε να πεταχτούν στα σκουπίδια τα μέτρα και οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον Κανονισμό Μεταθέσεων.
 • Να δημιουργηθεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρεμβάλλονται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, νέος δίκαιος, αξιοκρατικός Κανονισμός Μεταθέσεων, στη βάση της πρότασης της Ε.Α.Κ.Π.
 • Να μονιμοποιηθούν οι 5ετείς θητείας και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι και να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε προσωπικό του Π.Σ. με αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ    

 • Ø Καμία μετάθεση για κανένα υπάλληλο μόνιμο ή πενταετή εκτός τόπου συμφερόντων.
 • Ø Αύξηση του αριθμού των προσλήψεων και του οργανογράμματος με προκήρυξη θέσεων για την κάλυψη  όλων των κατά τόπους οργανικών κενών.
 • Ø Τοποθέτηση στον τόπο συμφερόντων όλων όσων το επιθυμούν.
 • Ø Να μπει τέλος στο καθεστώς των βισματικών αποσπάσεων που παίρνουν χαρακτήρα άτυπης μετάθεσης σε βάρος της πλειοψηφίας των συνάδελφων που απαιτούν ισονομία και αξιοκρατία.

Με παρακαταθήκη την υπεύθυνη και αγωνιστική στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, σας καλούμε να ψηφίσετε μαζικά το ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από δεκάδες συναδέλφους που συσπειρώνονται στην Ε.Α.Κ.Π., με βασικό κριτήριο το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης που προτείνει  η παράταξή μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

(Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων με την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών)

 

Α.Α. ΒΑΘΜΟΣ Α.Μ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
1.       Πυρ/μος 10225 Αναγνωστάκης Ιωάννης Ευάγγελος
2.       Πυρ/μος 10508 Αντωνίου  Δημήτριος                      Δαυίδ
3.       Πυρ/μος 14430 Αργυράτος  Αργύριος                     Δημήτριος
4.       Απ/στης            13382 Αυγουστίνος  Κων/νος                     Διονύσιος
5.       Πυρ/στης 21215 Βασιλειάδης  Αλέξανδρος Ιορδάνης
6.       Πυρ/στης 17674 Βατούγιος  Χαράλαμπος Νικόλαος
7.       Απ/στης 14611 Βλάχος  Δημήτριος Κων/νος 
8.       Απ/στης            13423 Βουτσινάς  Ευθύμιος Γεράσιμος
9.       Πυρ/μος   8849 Γεωργιλάς  Γεώργιος Πέτρος
10.    Απ/στης 13476 Γρηγοριάδης  Βασίλειος Κων/νος
11.    Πυρ/στης 20856 Δεληπάλλας  Χρήστος Αθανάσιος
12.    Απ/στης 12939 Δημουλάκης  Άγγελος Νικόλαος
13.    Πυρ/μος 13504 Ζαμπάτης  Σπυρίδων Δημήτριος
14.    Πυρ/στης 17296 Ζαχαρίου  Ιωάννης Γεώργιος
15.    Πυρ/στης 20884 Ζιάρας  Ιωάννης Πέτρος
16.    Απ/στης 14692 Θεοδωρογλάκης  Νικόλαος              Ιωάννης
17.    Πυρ/μος 15240 Θωμάς  Δημήτριος Πέτρος
18.    Απ/στης 14462 Καλούδης  Βασίλειος Νικόλαος
19.    Απ/στης            13566 Καραπέτης  Ζαχαρίας                       Γεώργιος
20.    Απ/στης 13569 Καργάκος   Γρηγόριος Γεώργιος
21.    Πυρ/μος 13571 Καρίμαλης  Φίλιππος Παναγιώτης
22.    Απ/στης 12793 Καρράς  Νικόλαος                             Αναστάσιος
23.    Πυρ/μος 13574 Κάσσος  Ευστράτιος Χρήστος
24.    Πυρ/μος 13012 Καχριμάνης  Κων/νος                        Παναγιώτης
25.    Απ/στης            13013 Κέκης  Κων/νος                                 Ευάγγελος
26.    Απ/στρια 10061 Κιτσώνη  Σπυριδούλα Νικηφόρος
27.    Απ/στης            13017 Κλαουδάτος  Άγγελος                        Σπυρίδων
28.    Πυρ/μος            13018 Κοκκινομηλιώτης  Δαυίδ                  Δημήτριος
29.    Πυρ/μος 13595 Κολίτσας  Μιχαήλ Κων/νος
30.    Πυρ/στης          15952 Κολτούκης  Βασίλειος                         Δημήτριος                       
31.    Απ/στης 13597 Κομινάτος  Κων/νος Σάββας
32.    Απ/στης    15094 Κορτσινόγλου  Ααρών                      Ιωάννης
33.    Πυρ/στης 16826 Κουμεντάκης  Ναπολέων Νικόλαος
34.    Πυρ/στης 16642 Κουνούπης  Ιωάννης Γεώργιος
35.    Πυρ/μος            12801 Κρικώνης  Θεοχάρης Γρηγόρης
36.    Απ/στης 13060 Λάμπρου  Εμμανουήλ Ιωάννης
37.    Πυρ/στης 16838 Λουδοβιώτης  Αντώνιος Κων/νος
38.    Πυρ/στης 19041 Μαγγιώρος  Νικόλαος Φώτιος
39.    Πυρ/μος            11352 Μαραγκός  Άγγελος Σπυρίδων
40.    Πυρ/μος            13084 Μαρίνος  Γεώργιος                            Σωκράτης
41.    Πυρ/στης 15760 Μάστακας  Βασίλειος Απόστολος
42.    Πυρ/μος 10777 Μελιόπουλος  Γεώργιος Ηλίας
43.    Απ/στρια 14834 Μελιοπούλου  Δροσιά Γεώργιος
44.    Πυρ/στης 21003 Μικρώνης  Ανδρέας Χρυσόστομος
45.    Πυρ/στης          21815 Μπάκας  Ευάγγελος                          Δημήτριος
46.    Πυρ/στης          17079 Μπιθηκούκης  Ιωάννης                     Γεράσιμος
47.    Απ/στης 13147 Νέτου  Χριστόδουλος Παντελής
48.    Απ/στης 14871 Νίτσας  Διαμάντης Θεοχάρης
49.    Πυρ/στης 16429 Ντρισμπιώτης  Βάιος Γεώργιος
50.    Πυρ/στης 19559 Οικονόμου  Κων/νος Βασίλειος
51.    Απ/στης            13837 Παγκάκης  Λάμπρος                         Δημήτριος 
52.    Πυρ/στρια         17214 Πάικου  Αικατερίνη                            Κων/νος
53.    Πυρ/μος            12826 Παναγιωτόπουλος  Κων/νος             Ιωάννης
54.    Απ/στης           11477 Πανουργιάς  Νικόλαος                       Δημήτριος
55.    Πυρ/μος           14888 Παπαγεωργίου  Χρήστος                  Νικόλαος
56.    Πυρ/μος           13175 Παπαδόπουλος  Νικόλαος                 Ευστάθιος
57.    Πυρ/στης 17104 Παπαδόπουλος  Παύλος Φώτιος
58.    Απ/στης           13193 Παπιγκιώτης  Ευάγγελος                   Παναγιώτης
59.    Απ/στης 13875 Παπίλαρης  Εμμανουήλ Εμμανουήλ
60.    Πυρ/στης          17309 Παράλαιμος  Ελευθέριος                    Νικόλαος
61.    Πυρ/στης          16945 Πετούσης  Μάριος                                Εμμανουήλ
62.    Απ/στης 12267 Ρωμαίος  Αλέξανδρος Κων/νος
63.    Απ/στης             14946 Σακελλάρης  Κων/νος                         Ιωάννης
64.    Πυρ/μος            12833 Σαρδέλη  Βαρβάρα                             Βασίλειος
65.    Πυρ/μος            13251 Σπύρου  Δημήτριος                           Ανδρέας
66.    Απ/στης            14975 Στρατηνάκης  Ιωακείμ                        Γρηγόριος
67.    Πυρ/μος                9669 Στυλιδιώτης  Παναγιώτης                   Γεώργιος
68.    Πυρ/μος           12141 Τάτσης  Σπυρίδων                             Χρήστος
69.    Πυρ/στης 21154 Τσάμης  Γεώργιος Σπυρίδων
70.    Πυρ/μος 13289 Τσαχάς  Γεώργιος                              Ελευθέριος
71.    Πυρ/στης           20523 Τσουκαλάς  Φίλιππος                         Δημήτριος
72.    Πυρ/στης 17006 Χαλκίδης  Χαράλαμπος Κων/νος
73.    Απ/στης 14116 Ψιμόπουλος  Χρυσοβαλάντης Νικόλαος

 

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο