Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ

Share

Προς: Μέλη Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδος

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για την αδιάφορη και υποκριτική στάση του προεδρείου της ένωσης μας σε σχέση με τα προβλήματα που απασχολούν του πυροσβέστες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν αποτελούν πλέον καμία έκπληξη οι αντιδράσεις του προεδρείου της ένωσης μας, όταν στην προσπάθεια του να καλύψει την χρόνια αδράνεια που χαρακτηρίζει την παρουσία της παράταξης που εκπροσωπεί στα συνδικαλιστικά δρώμενα της περιφέρειας μας, αλλά και την συγκάλυψη που είναι πρόθυμο να παρέχει όταν επιβάλλονται καταστρατηγήσεις σε βάρος των συναδέλφων, προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να βγει και τιμητής από πάνω.

Αυτό επιχείρησε να κάνει για ακόμη μία φορά μέσα από το υπ. αριθ. 107 – 7/7/2017 έγγραφο του που το ονόμασε ψευδεπίγραφα «ενημερωτικό» σημείωμα ( βλέπε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ) .

Μέσα από την ανακοίνωση του αυτή επιχειρεί να πλήξει για ακόμη μία φορά την αγωνιστική στάση της ΕΑΚΠ βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας της, αλλά και ότι επιδιώκει να δημιουργεί εντυπώσεις με την προσπάθεια που καταβάλει ώστε να φέρει στο προσκήνιο τα προβλήματα που απασχολούν τους συνάδελφους στην περιοχή μας.

Κατηγορεί δηλαδή την ΕΑΚΠ γιατί έφερε ως θέμα προς διερεύνηση μετά από καταγγελίες συναδέλφων, το γεγονός ότι επιχειρήθηκε επιβολή πρόσθετης εργασίας στους συναδέλφους του Π.Κ. Αλιβερίου με αφορμή ύπαρξης σταδίου επικινδυνότητας και όχι ύπαρξης συμβάντος.

Εγκαλεί μάλιστα την ΕΑΚΠ ότι δεν χρειάζεται να κάνει υποδείξεις προς το προεδρείο « για να προβεί στο αυτονόητο που είναι η προστασία των μελών από κάθε ενδεχόμενη αυθαιρεσία ».

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, αν η στάση του προεδρείου δεν είχε να κάνει με το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα που έχει ο καθένας από εμάς στον ελεύθερο χρόνο που πρέπει να διαθέτει για την οικογένεια του και για τον εαυτό του, αλλά και με την εκτέλεση των καθηκόντων κάτω από ασφαλής συνθήκες εργασίας, τότε θα είχαμε την πολυτέλεια να πάρουμε τα λεγόμενα του προεδρείου ως ένα ακόμη κακόγουστο ανέκδοτο.

Δεν είναι όμως έτσι, γιατί συνειδητά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού γίνονται όλο και ποιο επιζήμιοι με το να βάζουν πλάτη για να περάσουν όλοι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί και αυτής της κυβέρνησης, σε βάρος του ελεύθερου χρόνου των πυροσβεστών για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Μιας και μιλάνε λοιπόν για το «αυτονόητο» ας δούμε πως το εννοούν στην πράξη:

  • Αρχικά το προεδρείο της Ένωσης την 3/7ου ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τους ίδιους τους συναδέλφους του Π.Κ. Αλιβερίου για την εκφρασμένη προσπάθεια από πλευράς της διοίκησης να οριστούν την 4/7ου σε πρόσθετη υπηρεσία με αφορμή τα στάδια ετοιμότητας. Η απάντηση που έδωσε το προεδρείο στους συναδέλφους είναι ότι έχει δικαίωμα η διοίκηση να τους ορίζει πρόσθετη υπηρεσία και με τα στάδια ετοιμότητας.

  • Οι συνάδελφοι στην συνέχεια και αφού εισέπραξαν την αδιάφορη στάση του προεδρείου, ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της ΕΑΚΠ για τις εξελίξεις. Στην τηλεφωνική παρέμβαση της ΕΑΚΠ προς το προεδρείο η απάντηση ήταν η ίδια που δόθηκε και στους υπαλλήλους του Π.Κ. Αλιβερίου.

  • Όταν όμως η ΕΑΚΠ έκανε έγγραφη παρέμβαση προς το προεδρείο για να παρέμβει και το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό, το προεδρείο κατάφυγε στην γνωστή τακτική του αντιπερισπασμού, με το να καταγγέλλει μέσα από το εν λόγο «ενημερωτικό» σημείωμα την ΕΑΚΠ, για δημιουργία εντυπώσεων και να «υπερασπίζεται» πλέον το ίδιο ότι δεν γίνεται επιφυλακή με τα στάδια ετοιμότητας γιατί δεν προβλέπεται από καμία διαταγή!!!

  • Η ΕΑΚΠ ενώ είχε ζητήσει από το προεδρείο με το από 4/7ου έγγραφο της να « παρέμβει άμεσα και να καταγγείλει το γεγονός, αφού πρώτα επικοινωνήσει με τους συναδέλφους και ενημερωθεί πλήρως για το συγκεκριμένο ζήτημα » , το προεδρείο στο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε επικαλείται ότι έκανε επαφή μόνο με τις διοικήσεις και ότι πήρε την διαβεβαίωση ότι ποτέ δεν διατάχθηκε ούτε γραπτή ούτε προφορική επιφυλακή. Το γεγονός όμως ότι δεν υλοποιήθηκαν οι αρχικές κατευθύνσεις για τν επιβολή πρόσθετης υπηρεσίας, είναι ακριβώς εξ αιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε η ΕΑΚΠ με την γνωστοποίηση του προβλήματος.

Το ερωτήματα που μπαίνουν « αυτονόητα » πλέον προς το προεδρείο και οφείλει μία απάντηση πρώτα και κύρια στους συναδέλφους είναι :

1ον Γιατί αποκρύπτει την επικοινωνία που έκαναν εξ αρχής οι υπάλληλοι του Π.Κ. Αλιβερίου μαζί

του για να του καταγγείλουν τις προθέσεις της διοίκησης για την πρόσθετη υπηρεσία;

2ον Γιατί το προεδρείο επικαλείται επικοινωνία μόνο με τις διοικήσεις και τις διαβεβαιώσεις που του έδωσαν,

την στιγμή που γνώριζε από τους ίδιους του υπαλλήλους τις ακριβώς έγινε;

3ον Ποιους όφειλε να ρωτήσει αρχικά σύμφωνα και με την προτροπή και της ΕΑΚΠ και στην

συνέχεια να παρέμβει στις διοικήσεις;

4ον Περιττεύει δηλαδή η άποψη των μελών της Ένωσης και αρκεί μόνο η άποψη στην προκειμένη

περίπτωση της διοίκησης, που οι φερόμενες ως ενέργειες της είναι καταγγελλόμενες από τους

υπαλλήλους; Ποιους τελικά εκπροσωπεί το προεδρείο;

5ον Κατανοεί το προεδρείο ότι με την πρακτική αυτή, από μόνο του αυτοαποκαλύπτεται για τον

ρόλο του νεροκουβαλητή που χρόνια τώρα έχει αποδεχτεί να παίζει, για να προωθούν οι

κυβερνήσεις τις αντεργατικές τους πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων;

Μέσα όμως από το ψευδεπίγραφο « ενημερωτικό» σημείωμα το προεδρείο επιχειρεί με πονηρό και συγκαλυμμένο τρόπο να καλλιεργήσει στην ουσία κλίμα συμβιβασμού και υποταγής των συναδέλφων στις καταστρατηγήσεις που τους επιβάλλονται, συγκεκριμένα:

  • Γράφει το προεδρείο στην 2η σελίδα του «ενημερωτικού» ότι « δεν έχουν δικαίωμα οι υπάλληλοι να ρωτούν ποιος διατάσει την επιφυλακή και ποίο στάδιο επιφυλακής έχει διαταχθεί. » και συνεχίζοντας λέει «Εάν έχει αμφιβολία για την νομιμότητα της επιφυλακής να καταθέσει Δ.Υ. αναφορά για τους λόγους που κλήθηκε σε επιφυλακή»

Τι ακριβώς έχει αναλάβει να περάσει στους υπαλλήλους το «συνδικαλιστικό» τους όργανο με την παραπάνω βαρύγδουπη ανάλυση προς χάριν εμπέδωσης της κυβερνητικής πολιτικής;

Ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να ρωτούν !!!

Γεγονός όμως που δεν ισχύει. Γιατί είναι άλλο πράγμα το να αρνηθείς εκτέλεση διαταγής και άλλο πράγμα να ρωτάς για ότι σε αφορά.

Γιατί το κάνει όμως αυτό το προεδρείο;

  • Για να προσδώσει νομιμότητα στο « σκάσε και δούλευε » που εξυπηρετεί διαχρονικά τους αντεργατικούς σχεδιασμούς όλων των κυβερνήσεων για να καλύπτουν ανέξοδα τις ελλείψεις στο Π.Σ.

  • Αλλά και όταν εντοπίζονται φαινόμενα καταστρατηγήσεων από τους υπαλλήλους, να μην σκοτίζουν το προεδρείο και το φέρνουν σε δύσκολη θέση για να παρέμβει, αλλά αφού υποστούν την καταστρατήγηση και κάνει την δουλεία της η κυβέρνηση μέσω των όποιων πρόθυμων διοικήσεων, μετά βλέπουμε αν θα βγάλουμε και καμία καταγγελία για τα μάτια του κόσμου.

  • Στην συνέχεια στην 3 σελ. προσπαθώντας να περάσει με χονδροκομμένο τρόπο την παραπάνω λογική και αφού παίζει όμως και με την νοημοσύνη όλων μας αναφέρει:

« Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προσέλευσης του υπαλλήλου στην υπηρεσία. Αυτή γίνεται το ανθρωπίνως γρηγορότερο » μέχρι εδώ είμαστε καλά.

Αμέσως παρακάτω όμως και αφού έχει επισημάνει με την παραπάνω παράγραφο ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προσέλευσης, έρχεται να δημιουργήσει σκόπιμη σύγχυση στου υπαλλήλους και κλίμα νομιμότητας και αποδοχής των διαταγών που εκδίδονται στο «γόνατο» για την προσέλευση του προσωπικού λέγοντας « Μπορεί όμως η Διοίκηση να ορίσει συγκεκριμένο χρόνο στην Ημερήσια Διαταγή της υπηρεσίας » !!!

Δηλαδή και με την Σκύλα και με τη Χάρυβδη.

Τι ακριβώς ισχύει τελικά κύριοι του Προεδρείου, γιατί και τα δύο μαζί αποκλείεται να ισχύουν;

Να γιατί λοιπόν συνάδελφοι αποκαλούμε ψευδεπίγραφο το «ενημερωτικό» σημείωμα που εξέδωσε το προεδρείο.

Γιατί ο στόχος τους και μέσα από αυτή την ενέργεια, πέρα από την προσπάθεια του να ρίξει λάσπη στην ΕΑΚΠ και να αποδημήσει τις ενέργειες της, είναι ο εγκλωβισμός των υπαλλήλων και όχι η απελευθέρωση τους από τις καταστρατηγήσεις.

Είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζονται οδηγίες οι συνάδελφοι και ειδικά της περιφέρειας μας. Γνωρίζουν τι ισχύει γι αυτό και διαμαρτύρονται. Και το γνωρίζουν χάριν στις προσπάθειες που έκανε χρόνια η ΕΑΚΠ για την ενημέρωση τους και την προστασία τους από αυτού του είδους τις καταστρατηγήσεις τις περιόδους που ήταν στο προεδρείο της ένωσης. Το ζήτημα της επιφυλακής και της πρόσθετης εργασίας έχει απαντηθεί και με σχετικό αναλυτικό άρθρο της παράταξης ( βλέπε link ) από όπου και οι ίδιοι κατά πως φαίνεται αξιοποιούν κατά το δοκούν ότι τους εξυπηρετεί.

Αυτό που χρειάζονται οι συνάδελφοι από το Δ.Σ. της ένωσης είναι διάθεση και αποφασιστικότητα για σύγκρουση με τις πολιτικές που τους αφαιρούν δικαιώματα και όσους τις υπηρετούν πιστά.

Το αυτονόητο όμως που επικαλείται το προεδρείο της Ένωσης, δεν το είδαν όμως ούτε και οι συνάδελφοι του Π.Κ. Καρύστου να γίνεται. Οι συνάδελφοι ζητούσαν από το προεδρείο να προβεί σε ενέργειες για να σταματήσει η ανορθόδοξη εκπομπή των περιπολικών, που βάζει σε κινδύνους όχι μόνο την πυρασφάλεια των αστικών περιοχών, αλλά και την ασφάλεια του προσωπικού από την συνεχόμενη έκθεση του σε υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, συνέπεια της παντελούς υποδομής για την στάθμευση των περιπολικών. Το μόνο που εισέπραξαν ήταν η αδιαφορία.

Αυτή η κυνική αδιαφορία του προεδρείου οδήγησε σε λάθος βέβαια κίνηση κάποιους από τους συνάδελφους του Π.Κ. να υποβάλουν αιτήσεις διαγραφής από την Ένωση. Η ενέργεια αυτή όμως δεν βοηθάει να λύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αντιθέτως ενισχύει ακόμη περισσότερο τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αφού είναι προτιμότερο για αυτούς όσοι αντιδρούν στις τακτικές τους να είναι εκτός της ένωσης παρά απέναντι τους και μαζί με την ΕΑΚΠ να δίνουν τον αγώνα για την λύση τους.

Μιας και το προεδρείο όμως επικαλείται πως γνωρίζει ποιες είναι οι αυτονόητες υποχρεώσεις του θα του δώσουμε ακόμη μία ευκαιρία να το αποδείξει.

  • Θεωρεί αυτονόητο να καταγγείλει ή τουλάχιστον να ζητήσει εξηγήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρόσφατες δηλώσεις στις 4/7/2017 στην εκπομπή <<Αταίριαστους>> στον SKAI TV του κυβερνητικού της εκπροσώπου ( βλέπε link), ο οποίος δήλωσε ότι ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα γίνει μέσα από την κατάργηση πυροσβεστικών υπηρεσιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντί τεσσάρων Π.Υ. μπορεί να υπάρχει μόνο μία και να καλύπτονται οι υπόλοιπες περιοχές με περιπολικά;

  • Θεωρεί αυτονόητο να εξηγήσει στους συναδέλφους ότι όλοι αυτοί οι πόροι που εξοικονομούνται διαχρονικά από την φοροληστεία, τις περικοπές στους μισθούς, τις μειωμένες πιστώσεις ακόμη και για τις βλάβες πυροσβεστικών οχημάτων, την αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων μας πηγαίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο για «αναπτυξιακούς» λόγους και όχι για την χώρα όπως λένε;

  • Θεωρεί αυτονόητο να εξηγήσει στους υπαλλήλους ότι η κατάργηση Π.Υ. σημαίνει ξεχαρβάλωμα της πυρασφάλειας της χώρας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, κατάργηση οργανικών θέσεων, απολύσεις συμβασιούχων και πενταετών και ελαχιστοποίηση του μόνιμου προσωπικού με ανεξέλεγκτα ωράρια, μεταθέσεις, μετακινήσεις, δηλαδή εν ολίγοις μία ζωή κόλαση;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας ζητά να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι η ανοχή απέναντι στις πρακτικές και τις τακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στα δικαιώματα σας.

Σας ζητά αφού βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα από την εμπειρία που έχετε συσσωρεύσει, να τους γυρίσετε την πλάτη και χωρίς αναστολές να συσπειρωθείτε με την ΕΑΚΠ για να εδραιωθεί και πάλι ο αγωνιστικός συνδικαλισμός στην περιφέρεια μας.

Για την ΕΑΚΠ

το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Κέκης

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/