Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ – ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ – ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΛΩΝ – ΠΕΡΙ 176 ΕΥΡΩ

Share
1o ΕΡΩΤΗΜΑ  
Αγαπητοί συνάδελφοι σας χαιρετώ…
Είμαι αρχιπυροσβέστης, σειρά κατάταξης του 19.. και υπηρετώ …… Παρακολουθώ ανελλιπώς τις ενημερώσεις και τις απαντήσεις που δίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της συνδικαλιστικής σας κίνησης, θεωρώντας ότι πρόκειται για έγκυρη και έγκριτη συνδικαλιστική ενημέρωση. Παίρνω το θάρρος να ξοδέψω λίγο από το χρόνο σας και να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου κάτι που με απασχολεί, με δεδομένη και τη κατηφόρα που βλέπω να έχει εισέλθει το Σώμα τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, εάν έχω τη δυνατότητα, να λάβω μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για κάλυψη άλλης θέσης δημοσίου υπαλλήλου, ενώ υπηρετώ ήδη στο Σώμα και με δεδομένο, ότι έχω ήδη περάσει το όριο της υποχρεωτικής πενταετούς παραμονής που έχει τεθεί. Απευθύνθηκα με email στον ΑΣΕΠ, όμως δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση και μου απάντησαν με γενικότητες. Δεν είμαι πτυχιούχος, ούτε ανήκω σε κάποια ειδική κατηγορία, απλώς θεώρησα ότι με αυτά που αντικρίζω καθημερινά, είναι ώρα να δω αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, γιατί τα πράγματα στο Σώμα δυσκολεύουν μέρα με την ημέρα και το θέμα είναι που θα φτάσουν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και παρακαλώ αν δεν είναι δυνατό να μου απαντήσετε, τουλάχιστον αν θέλετε να μου υποδείξετε προς ποια κατεύθυνση να αποταθώ.
Δεν με πειράζει να δημοσιευτεί το ερώτημά μου, όμως θα επιθυμούσα να μη δημοσιευτεί το όνομα μου και η Υπηρεσία που υπηρετώ, για ευνόητους λόγους.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέσατε.
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε κατ αρχήν είμαστε υποχρεωμένοι να σου πούμε ότι δεν μας είναι ευχάριστο να διαπιστώνουμε ότι συνάδελφοι μας νοιώθουν τέτοια απογοήτευση από την κατάσταση που επικρατεί στο Π.Σ. και επιλέγουν τον δρόμο της εξόδου σαν αποτέλεσμα των άσχημων συνθηκών που επικρατούν αντί να επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα για να αλλάξουν αυτές οι συνθήκες προς το καλύτερο για όλους μας.
 Ο αγώνας της Ε.Α.Κ.Π. αγαπητέ συνάδελφε αυτό ακριβώς έχει ως στόχο. Χωρίς να υποτιμούμε κανένα άλλο επάγγελμα, εκτιμούμε ότι εμείς οι πυροσβέστες επιτελούμε ένα ουσιαστικό έργο και παρέχουμε πολύτιμες υπηρεσίες στον Ελληνικό Λαό και την χώρα μας. Αν έχεις διαβάσει τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την Αναδιοργάνωση του Π.Σ. φαντάσου τότε ένα πυροσβεστικό σώμα σε αυτήν την βάση λειτουργίας, με καθαρά κοινωνικού χαρακτήρα αποστολή, με αξιόπιστα επαγγελματικά δεδομένα στην εκπαίδευση, τις υποδομές, την εξέλιξη των στελεχών του, χωρίς της αγκυλώσεις, την μιζέρια και τον μαρασμό που έχει δημιουργήσει η στρατικοποίηση του.   
   Εκτιμούμε ένα τέτοιο πυροσβεστικό σώμα είναι και το όνειρο της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων και αποτελεί φυσικά την πλασματική εντύπωση που έχει ο ελληνικός λαός, αφού σίγουρα ή κοινή γνώμη με την κατάλληλη προπαγάνδα χρόνια τώρα με ευθύνη των κυβερνήσεων και των φυσικών ηγεσιών πιστεύει ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μία υπηρεσία σαν την δική μας έξω από τα πλαίσια αυτά.
 Οι μόνοι που δεν επιθυμούν ένα τέτοιο πυροσβεστικό σώμα, ένα σώμα δηλαδή με υπεύθυνους και επαγγελματικά καταρτισμένους υπαλλήλους, με εγγυημένες εργασιακές σχέσεις και την αξιοκρατία να διαπνέει όλες της πτυχές λειτουργίας του, είναι όσοι ωφελούνται προσωπικά ή συλλογικά από την έλλειψη όλων αυτών των παραμέτρων και κυρίως της αξιοκρατίας για να μπορούν να εξελίσσονται σε προσωπικό επίπεδο δίχως να έχουν τα απαραίτητα προσόντα αφού αρκεί μόνο να είναι οσφυοκάμπτες και πρόθυμοι εκτελεστές της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και να μπορούν με κάθε τρόπο να ελέγχουν και να ποδηγετούν τις αντιδράσεις και τις διαθέσεις των εργαζομένων.  
   Δυστυχώς δεν είναι και λίγοι, είτε είναι υπηρεσιακοί παράγοντες είτε « εκπρόσωποι των εργαζομένων » ο στόχος είναι κοινός. Για την πολιτεία δεν το συζητάμε το τι Π.Σ. έχει κατά νου, το έδειξε δεκαετίες τώρα με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στον τομέα μας και το τραγικό αποτέλεσμα που έφεραν σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.  
   Αγαπητέ συνάδελφε είμαστε υπεύθυνοι όμως και εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Π.Σ. Είμαστε υπεύθυνοι γιατί ο καθένας για τους δικούς του λόγους αδράνησε ή δεν θέλησε να δει την πραγματικότητα κατάματα. Η επιμονή των περισσότερων να επιλέγουν τους εκπροσώπους τους με μοναδικό κριτήριο την πολιτική τους τοποθέτηση, έδωσε δύναμη όλα αυτά τα χρόνια σε όλους αυτούς τους ανίκανους και απρόθυμους παραγοντίσκους να υπερασπιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης .  
 Είναι πλέον γνωστός ο ρόλος που έπαιξαν διαχρονικά στην αρνητική διαμόρφωση κάθε εργασιακού μας ζητήματος ξεχωριστά και δεν χρειάζεται να κουράζουμε με επαναλήψεις.
 Απτό παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια σου στην Δυτική Ελλάδα. Χρόνια τώρα και οι δύο παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ενώ τα έχουν βρει σε όλα τα επίπεδα αφού συναίνεσαν να περάσουν ένα σωρό αντεργατικά μέτρα σε βάρος μας, συνεργάζονται άψογα στα ρουσφέτια μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία για να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αιτήματα του κλάδου, αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους σε κάθε αυθαιρεσία, έχουν όμως καλλιεργήσει έντεχνα μεταξύ των συναδέλφων ένα ανούσιο πολιτικό πολωτικό κλίμα αντιπαλότητας και η τακτική του διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί.
 Αυτή η καθεστωτική κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό ειδικά στην περιοχή της Αχαΐας είναι που δεν επέτρεψε στην Ε.Α.Κ.Π. στις πρόσφατες εκλογές να εκλέξει εκπρόσωπο της στο Δ.Σ. της Ένωσης σου για μία ψήφο και μάλιστα στην έδρα της Ένωσης που είναι η Πάτρα να μην πάρει το ψηφοδέλτιο της ούτε μία ψήφο!!! 
 Και όμως συνάδελφε ενώ η πόλωση και ο κομματισμός θριάμβευσε για ακόμη μία φορά τα προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα, να πολλαπλασιάζοντε και να βασανίζουν τους εργαζόμενους της περιφέρειας σου και αντί οι αιρετοί εκπρόσωποι σας να παρουσιάσουν συνδικαλιστική δράση και αγωνιστικότητα για την επίλυση τους το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι:
  •                 H σπουδή τους με τα δικηγορικά γραφεία που σας στέλνουν ως πελάτες αφού τα έχουν αναγάγει ως την μόνη προοπτική για την επίλυση των προβλημάτων σας για να καλύψουν την δική τους αδυναμία και απροθυμία να παλέψουν πρώτα συνδικαλιστικά για όσα εργασιακά ζητήματα απασχολούν τους εργαζόμενους.
  •                 Να αρκούνται σε ανακοινώσεις που υποκριτικά διαπιστώνουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και με την δική τους αδράνεια αλλά δεν προτείνουν κανένα πλαίσιο για κινητοποιήσεις και να καταγγέλουν το υπηρεσιακό συμβούλιο γενικά και αόριστα για αποφάσεις του στο οποίο όμως συμμετέχουν στελέχη τους και έχουν το μερίδιο ευθύνης για τις αποφάσεις αυτές.
  •                 Η άρνηση τους να πάρουν θέση κάθε φορά που η Ε.Α.Κ.Π. επίσημα τους καλεί να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
  •                 Το χειρότερο όμως είναι ότι όντας ανύπαρκτοι οι ίδιοι και υπόλογοι για την αδράνεια τους επιλέγουν την τακτική της κατασυκοφάντησης της Ε.Α.Κ.Π. και των στελεχών της σε κατ ιδίαν συζητήσεις με τους εργαζόμενους, χωρίς να τολμούν φυσικά όλα τα ασύστολα ψεύδη που κατασκευάζουν και που έχουν γίνει ειδικοί σε αυτά να τα ανακοινώνουν επίσημα γιατί γνωρίζουν ότι η Ε.Α.Κ.Π. θα ξεσκεπάσει κάθε προβοκάτσια τους.        
     
   Αγαπητέ συνάδελφε μην μας παρεξηγήσεις για τις πολλές κουβέντες μας είναι όμως υποχρέωση μας να περάσουμε μέσα από το ερώτημα σου το μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους ότι ατομικές λύσεις διεξόδου από αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα πλέον δεν υπάρχουν. Ούτε με τις μετατάξεις ούτε με τα ρουσφέτια των πάσης φύσεως «σωτήρων» θα λύσει κανείς την βιωσιμότητα των ταμείων, το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, την οικονομική του δυσπραγία, την κατάργηση του ελεύθερου χρόνου κ.λ.π.
  Θέλουμε να καταλάβουν επιτέλους όλοι οι εργαζόμενοι ποιο είναι το πρόβλημα που θέλει την λύση του. Να ποιοι είναι οι υπεύθυνοι μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την κατηφόρα που όπως το λες και έτσι είναι έχουν πάρει τα πράγματα στο Π.Σ.
   Ας προσπαθούσαμε πρώτα να αποκτήσουμε ένα συνεπές αγωνιστικό κίνημα που θα παλέψει μαζί με τους υπόλοιπούς εργαζόμενους για τα συμφέροντα του κλάδου και γενικότερα και εάν αποτύχει μετά συζητάμε για τέτοιου είδους λύσεις που και εσύ ψάχνεις . Αλλά ας το προσπαθήσουμε όμως πρώτα . Γιατί οι επιλογές που έχουμε ευτυχώς δεν σταματάνε ή στον έναν ή στον άλλον.  
 Ρίξε όμως πρώτα μία ματιά στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό τομέα και θα διαπιστώσεις ότι κανένας κλάδος δεν ξεφεύγει από τις αντεργατικές πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιούνται από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
 Συνέπεια αυτών των πολιτικών και της συμβιβαστικής-συναινετικής στάσης που κράτησαν η Γ.Σ.Ε.Ε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς συνάδελφε ασφαλές καταφύγιο δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στον ιδιωτικό ούτε στον δημόσιο τομέα. Ναι μεν είμαστε σε χειρότερη μοίρα σε αρκετά ζητήματα και κυρίως σε θέματα οργάνωσης, Ωραρίου, μισθολογικών απολαβών κ.λ.π άλλα και σε άλλους κλάδους του δημοσίου και των οργανισμών δέχτηκαν και δέχονται καίρια κτυπήματα τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
  Για τον λόγο αυτό σου ζητάμε να το ξανασκεφτείς και να αγωνιστείς μαζί με την Ε.Α.Κ.Π. για να ανακοπεί η κατηφόρα του Π.Σ. και των δικαιωμάτων μας .  
  Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι σου άσχετα από την προτροπή μας, η απάντηση στο ερώτημα σου έχει ως εξής : Ναι μπορείς να δώσεις εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ για άλλον φορέα του δημοσίου αφού έχεις συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο παραμονής στον βαθμό σου. Όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αφού είσαι επιτυχών μόλις επικυρωθεί ο πίνακας τότε θα ξεκινήσεις την διαδικασία παραίτησης από το Π.Σ. Όταν με το καλό γίνει αυτό θα σε ενημερώσουν για τις σχετικές ενέργειες απο την Διεύθυνση προσωπικού του Α.Π.Σ.
.
 Φυσικά μία και έθεσες το ζήτημα πρέπει να σου πούμε όπως φυσικά θα το έχεις διαπιστώσει και από μόνο σου ότι είναι πάγια αρχή της Ε.Α.Κ.Π. να μην δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα όσων επικοινωνούν μαζί της εκτός όσων το ζητούν οι ίδιοι.
 Όπως επίσης τις απαντήσεις τις δημοσιοποιούμε στην ιστοσελίδα για τον λόγο ότι μπορεί να ενδιαφέρουν και άλλους και έτσι να αποφεύγεται η επανάληψη των απαντήσεων για τα ίδια θέματα.
 
 
                                          —————————————-
 
2o ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
 
Καλημέρα σας,

θα ήθελα να κάνω και γω με τη σειρά μου ένα ερώτημα. Παρακαλώ απαντήστε μου εάν γνωρίζετε πότε θα βγει επιτέλους το νέο ΠΔ και εάν με το νέο ΠΔ προβλέπεται αλλαγή τόπου συμφερόντων για την 62η σειρά και μετά; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν η Ένωση έχει προβλέψει να προτείνει αλλαγή του Κανονισμού Μεταθέσεων (Ν76) που αφορά την συνυπηρέτηση Πυροσβεστικού Υπαλλήλου με υπάλληλο Δημοσίου Δικαίου, καθότι οι υπηρεσίες Δημοσίου Δικαίου (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΤΑΧ.ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ κτλ)έχουν γίνει πλέον Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή δεν θα πρέπει να παντρευόμαστε τις γυναίκες μας που δουλεύουν σε τέτοιου είδους υπηρεσίες από τη στιγμή που εμείς ή οι εκείνες δεν μπορούν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων μας;
Σε αναμονή απάντησής σας,

 
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
   Αγαπητέ συνάδελφε για το πότε θα βγει το νέο Π.Δ. για τον κανονισμό μεταθέσεων επειδή δεν έχουμε περισσότερη ενημέρωση από τον ίδιο τον Αρχηγό σε παραπέμπουμε στην απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα για το θέμα αυτό στον εκπρόσωπο της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου και υπεύθυνο για την επεξεργασία και ανάλυση νομοθετικών πρωτοβουλιών και άλλων κανονιστικών διατάξεων της 9μελούς γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π. Βλάχο Δημήτρη κάνε κλικ εδώ :  www.old.eakp.gr/view.php 
   Στο Δ.Σ. που έγινε στις 17/2/09 στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πέραν των γενικοτήτων και των ασαφειών που επανέλαβε για τις τροποποιήσεις χωρίς να παρουσιάσει τίποτε γραπτό, δηλαδή σχέδιο Π.Δ. δεν είπε τίποτε για το πότε θα είναι έτοιμο. 
 Φυσικά συνάδελφε εάν το αρχικό σχέδιο Π.Δ. που απαίτησε και πήρε η Ε.Α.Κ.Π. από το προεδρείο και σας το είχε κοινοποιήσει με την σχετική ανάλυση δεν έχει αλλάξει, τότε πολύ φοβόμαστε ότι το « επιτέλους » θα ήθελες να μην το είχες πει. Κάνε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/view.php
   Εκτός των άλλων όμως και βάση του αρχικού σχεδίου Π.Δ. προβλέπεται να δηλώσουν αλλαγή τόπου συμφερόντων με την έκδοση του νέου Π.Δ. άπαντες οι υπάλληλοι που το επιθυμούν. Φυσικά αυτό συνάδελφε μόνο θετικό δεν θα αποβεί κυρίως για αυτούς που είναι από την 62η σειρά και μετά εάν δεν εξασφαλιστεί μέσα από τις διατάξεις του Π.Δ. ο σαφής και ρητός προσδιορισμός της προτεραιότητα τους έναντι όλων των μεταγενέστερων σειρών.    
   Οι εκπρόσωποι της Ε.Α.Κ.Π. στην συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον αναπληρωτή υπουργό στις 17/2/09 έθεσε το ζήτημα της αδικίας που έχουν υποστεί οι σειρές από την 62ηκαι μετά, αφού παραμένοντες πλέον της δεκαετίας σε υπηρεσίες εκτός τόπου συμφερόντων τους έχουν δει μέχρι τώρα να καλύπτονται οι θέσεις αυτές παράνομα από νεώτερους τους είτε Αρχ/στες είτε πυροσβέστες.
 Ο υπουργός ναι μεν συμφώνησε με την αδικία αλλά δεν πήρε θέση αν θα αποκατασταθεί.
 
Για το ζήτημα της συνυπηρέτησης έτσι όπως το θέτεις η Ε.Α.Κ.Π. έχει καταθέσει από το παρελθόν  πρόταση αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή.   
 
                                                    ——————————-
 
  3ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Συνάδελφοι της Ε.Α.Κ.Π. θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν προβλέπεται η εμπλοκή των υπαλλήλων του Π.Σ. σε κατασταλτικές ενέργειες εναντίον διαδηλωτών προς ενίσχυση της αστυνομίας.
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ :
 
Αγαπητέ συνάδελφε με το ερώτημα σου θίγεις ένα από τα ποιο ουσιαστικά ζητήματα που απασχολεί και θα απασχολήσει στο μέλλον ακόμη περισσότερο το Π.Σ. και τους εργαζόμενους. Με τον νόμο 3511/2006 «Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναβάθμιση της αποστολής του και άλλες διατάξεις» επέρχεται σιωπηρή κατάργηση της περίπτωσης η της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του Π.Δ. 210/1992 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 99 Κ.Ε.Υ.Π.Σ.) όπως είχε αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 3 του Π.Δ. 397/1998 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 276) και στην οποία αναφερόταν σε ότι αφορά τον προορισμό και τις αρμοδιότητες του Π.Σ. τα εξής:
«η. Στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και των στρατιωτικών αρχών, εφόσον ζητηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, που έχουν σχέση με την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως αυτή περιγράφεται στο παρόν άρθρο.»
Με την κατάργηση αυτή η αποστολή του Π.Σ. σε ανάλογες ενέργειες ορίζεται από το άρθρο 1 του Ν.3511/2006, όπου στην παράγραφο 1 «κατοχυρώνει» το Π.Σ. ως Σώμα Ασφαλείας, ενώ στην παράγραφο 2 καθορίζει ότι:
«Το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συμμετέχει στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, που ανακύπτει σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, συμβάλλει στην εξασφάλιση της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής άμυνας της χώρας.»
Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την επαναφορά σε ισχύ του χουντικού διατάγματος 656/1972 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 186) με τίτλο «Περί κατοχής οπλισμού υπό Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και οπλοφορίας αξιωματικών και κατωτέρων οργάνων του Πυροσβεστικού Σώματος» με την παράγραφο 2 του άρθρο 3 του παραπάνω νόμου που αποτελεί τη μοναδική, μεταγενέστερη μεταπολιτευτικά διάταξη που προσδίδει καθήκοντα οπλισμού στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, τότε μπορούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι βλέψεις των κυβερνώντων για το ρόλο που καλείται να παίξει το Π.Σ. στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.
Επίσης μία σειρά άλλες διατάξεις του Νόμου εδραιώνουν την στρατικοποίηση του Π.Σ. και των υπαλλήλων του ακόμη και την εμπλοκή του σε αποστολές στο εξωτερικό για την επιβολή της « διεθνούς νομιμότητας»
Επίσης μπορούμε να καταλάβουμε και την υποκριτική στάση των περισσοτέρων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ενώ είχαν ταχθεί απροκάλυπτα υπέρ της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου τώρα δήθεν απορούν και ενίστανται για την εμπλοκή των συναδέλφων σε κατασταλτικές ενέργειες όπως συνέβη με την Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρέπει όμως και να επαναφέρουμε στη μνήμη μας τον αγώνα που έδωσε εκείνη την περίοδο η Ε.Α.Κ.Π. με τις ελάχιστες Ενώσεις (Δωδεκανήσου, Βορείου Αιγαίου κ.λ.π.) γυρνώντας από σταθμό σε κλιμάκιο στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας με στόχο να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που θα ακολουθούσαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου και με αποκορύφωμα τη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, τη στιγμή που οι παρατάξεις Π.Α.Σ.Κ.Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. καθησύχαζαν τους συναδέλφους ότι πρόκειται για απλή κωδικοποίηση διατάξεων. Σε παραπέμπουμε στα σχετικά ντοκουμέντα εκείνης της περιόδου για ποιο αναλυτική ενημέρωση. Κάντε κλικ εδώ : 1ον www.old.eakp.gr/view.php  2ον www.old.eakp.gr/view.php3ον www.old.eakp.gr/view.php 4ον www.old.eakp.gr/view.php —- 5ον www.old.eakp.gr/view.php —– 6ον www.old.eakp.gr/index.php
Αγαπητέ συνάδελφε παρόλα αυτά η Ε.Α.Κ.Π. θα συνεχίσει να παλεύει για την πλήρη κατάργηση αυτού του αντιδραστικού νομοθετήματος αλλά και να αποτρέψει την εφαρμογή του όπου αυτό είναι εφικτό.
Όπως καταλαβαίνεις συνάδελφε το συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτό τον προβληματισμό που εξέθεσες είναι ότι οι κύριοι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργασιακές μας σχέσεις είναι οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι εξελίξεις που συντελούνται στον κλάδο μας επιβάλλουν την άμεση αποδυνάμωσή τους και την ανάδειξη της Ε.Α.Κ.Π. σε πρώτη δύναμη στην Ομοσπονδία και στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι προσδοκίες όλων μας.             
 
                                                    ———————————–
 
 
4o ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Συναδελφοι ειστε οαση μέσα στο χάος, μήπως ξερετε για τις δεύτερες στολές και για τα 176 ευρω που γραφτηκε σε εφημερίδες? ευχαριστώ πολύ.
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστούμε για τον καλό σου λόγο.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι  δεύτερες στολές θα δοθούν κατά τον Μάϊο, αυτή την στιγμή υπάρχουν στην ΓΑΥΠΣ σπασμένα νούμερα.  Για τα 176 ευρω προς το παρόν σε παραπέμπουμε σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος . κάνε κλικ εδώ : www.e-tipos.com/newsitem

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/