Καλως ήρθατε στο νέο μας site! Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιείται παράλληλα το παλιό site.

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε τον Τίτλο της.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Share
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο 
 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙ/ΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 62Η ΣΕΙΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 68η ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟ-ΚΩ).
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε εάν έχεις διαβάσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον κανονισμό μεταθέσεων που ανέλυσε η Ε.Α.Κ.Π. με το υπ. αριθμ.6/11/08 ενημερωτικό της έγγραφο ( βλέπε σχετική ανακοίνωση: www.old.eakp.gr/view.php  ) τότε θα καταλάβεις ότι παρά τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις για την κατηγορία των συναδέλφων αυτών τίποτε δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να πήγαν αρκετούς νέους συναδέλφους στα νησιά αυτά που αναφέρεις και αυτό πρέπει να ξέρεις έγινε κάτω από την συνεχή  πίεση της Ε.Υ.Π.Σ Δωδεκανήσου και Ρόδου αλλά όμως μέσα από τις νέες διατάξεις τίποτε δεν είναι σαφέστατο και κατοχυρωμένο και για το πότε φεύγουν οι σειρές αυτές. Ξέρουν τι έφτιαχναν με αυτό το σχέδιο, ακόμη ένα εργαλείο στα χέρια τους που ενώ φαινομενικά θα υπάρχει κανονισμός τίποτε δεν θα είναι κατοχυρωμένο ειδικά για τις σειρές αυτές και τους νεοπροσλαμβανόμενους με σκοπό να σπρώχνουν τους νέους συναδέλφους στα πολιτικά γραφεία και τους κολαούζους του κυβερνητικού συνδικαλισμού.   Και να πεις συνάδελφε ότι δεν προειδοποιούσε τόσα χρόνια η Ε.Α.Κ.Π.; Προειδοποιούσε και κατήγγειλε κάθε παράνομη απόφαση κάθε νομοθετική προσπάθεια που απαξίωνε τον κανονισμό κάθε συμπαιγνία των δύο παρατάξεων που είναι στο υπηρεσιακό συμβούλιο σε βάρος της αξιοκρατίας αλλά βλέπεις η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων τους έδινε συνεχώς την δύναμη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για τα υπηρεσιακά συμβούλια είτε στα πλαίσια ενός στείρου και άκριτου κομματισμού είτε για μία αποσπασούλα. Το τίμημα όμως τώρα που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερο της αξίας του ρουσφετιού που τους έκαναν. Η ουσιαστική κατάργηση του κανονισμού με την συναίνεση τους έγινε εδώ και χρόνια, τώρα μόλις περάσει και το νέο Π.Δ. θα γίνει και η τυπική. Θα σου θυμίσουμε ότι η πρώτη νομοθετική απόπειρα κατάργησης της αξιοκρατίας στον κανονισμό έγινε το 2002 με το Π.Δ. 145/02. Εκείνο το Π.Δ. που έδινε στον διοικητή της κάθε υπηρεσίας το δικαίωμα να μετακινεί υπαλλήλους από την υπηρεσία του στα κλιμάκια ευθύνης του και το αντίστροφο χωρίς μόρια, χωρίς αποζημιώσεις και όσο χρόνο του κάπνιζε. Με μία απλή διάταξη μίας παραγράφου δηλαδή τίναξαν τον κανονισμό στον αέρα. Με την συναίνεση και των δύο παρατάξεων φυσικά που το έπαιζαν ανήξεροι για την ύπαρξη της διάταξης. Φυσικά η διάταξη καταργήθηκε μετά από δύο χρόνια αγώνα της Ε.Α.Κ.Π, της Ε.Υ.Π.Σ. Στερέας Ελλάδας και της Ε.Υ.Π.Σ. Λακωνίας όταν στα προεδρεία τους βρίσκονταν στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. αλλά μέχρι τότε όμως είχαν ταλαιπωρηθεί εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες εκτός της Στερεάς Ελλάδας που δεν τολμούσαν να το βάλουν σε εφαρμογή εξ αιτίας των αγωνιστικών αντιδράσεων του τότε προεδρείου της. Δύο μετακινήσεις συνάδελφων όλο και όλο επιχείρησαν να κάνουν στην περιφέρεια αυτή και την επόμενη ημέρα της πήραν πίσω μετά τις αντιδράσεις του σωματείου. 
 Δυστυχώς συνάδελφε αυτή είναι η κατάσταση και δεν θέλουμε να σε απογοητεύσουμε. Όταν βλέπεις ότι παρανομούν ασύστολα με εκατοντάδες μεταθέσεις όπως για τον Λιμένα Ηγουμενίτσας, την ΕΜΑΚ Κομοτηνής , τους εξερχόμενους Αρχ/στες, τις νέες σειρές πυροσβεστών κ.λ.π τώρα που ακόμα υπάρχουν οι νομοθετικές δικλίδες και οι συνάδελφοι που αναφέρεις αδικήθηκαν και παραμένουν στα νησιά τόσα χρόνια, μην ευελπιστείς ότι θα δικαιωθούν όταν πλέον θα έχουν ξεγυμνώσει τον κανονισμό με τις νέες τροποποιήσεις. Θα τους σπρώξουν όλους πρώτα να περάσουν από τα ρουσφετολογικά τους κέντρα για να τους έχουν στο χέρι και όποιος αντέξει.
   Δυστυχώς όμως συνάδελφε έχουν θράσος αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το χάλι του κανονισμού μεταθέσεων και κυρίως οι εκλεγμένοι των δύο παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που χωρίς την δική τους συναίνεση και συγκάλυψη τίποτε δεν θα μπορούσε να κάνει η πολιτική και η φυσική ηγεσία στις αποφάσεις των μεταθέσεων και αποσπάσεων.
    Έχουν το θράσος να υποκρίνονται και να λαϊκίζουν την στιγμή που έχουν καλύψει παράνομες αποφάσεις, έχουν συμμετάσχει στην έκδοση εκατοντάδων παράνομων αποφάσεων και δεν έχουν πάρει επίσημα θέση για να τις καταγγείλουν όταν έβγαιναν και βοούσε ο κλάδος, έρχονται λοιπόν εκ των υστέρων σε ανύποπτο χρόνο για λόγους καθαρά τακτικής να καταγγείλουν δήθεν μαζί με όλα τα άλλα μέσα από ανακοινώσεις γενικά και αόριστα το υπηρεσιακό συμβούλιο όπως κάνει η Π.Α.Σ.Κ. Π.   
   Αυτό και εάν είναι υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας, αλλά δυστυχώς συνάδελφε το δικαίωμα να μας κοροϊδεύουν όλους με αυτόν τον τρόπο τους τον έδωσε η άκριτη στήριξη των συναδέλφων που ως κριτήριο ψήφου έχουν κάθε άλλο γεγονός εκτός από το ένα και μοναδικό που είναι η θέση και η στάση του καθενός απέναντι στα εργασιακά τους δικαιώματα .
   Είναι ενθαρρυντικό γεγονός ότι η δύναμη της Ε.Α.Κ.Π. στα υπηρεσιακά συμβούλια ανέβηκε σημαντικά   και για λίγους μόνο ψήφους χάθηκε η έδρα και η ευκαιρία για να αλλάξει πλεύση το υπηρεσιακό συμβούλιο ( για αυτό άλλωστε έγιναν τόσες και τόσες προσπάθειες να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα ) αλλά φοβόμαστε μήπως μέχρι την επόμενη φορά έχουν καταργήσει και αυτόν τον θεσμό.
 Αγαπητέ συνάδελφε μία είναι η διέξοδος μαζική συμμετοχή στους αγώνες που έρχονται για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι όλα όσα είναι για το καλό των εργαζομένων και του κλάδου γενικότερα θα μπορέσουν να γίνουν και πραγματικότητα.  
 
 
                  —————-
 
 
ΕΡΩΤΗΜΑ 2Ο  
 
Θα ήθελα να ενημερωθώ εάν υπάρχει σχετική νομοθεσία η οποία να προβλέπει ότι μετά την αποφοίτηση δόκιμου πυροσβέστη από την σχολή μπορεί να γίνει μετάθεση στο τόπο καταγωγής-συμφερόντων ως προστάτης οικογενείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πατέρας αυτού δεν βρίσκεται εν ζωή και ο ίδιος αποτελεί πρώτο τέκνο οικογένειας ….. σε σύνολο ενήλικων άγαμων τέκνων.
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητή επισκέπτρια για την μετάθεση ενός πυροσβέστη στον τόπο συμφερόντων του άσχετα εάν είναι νεοεξερχόμενος ή παλαιός σε σχέση με το θέμα που θέτετε δεν μπορεί να γίνει. Προστάτης λογίζεται αυτός που έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια μελών της οικογένειας του ( πατέρα , μάνα )για λόγους υγείας ή της συζύγου του και των παιδιών του. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σχετικά με τον κανονισμό μεταθέσεων μπορείτε από την αρχική σελίδα της Ε.Α.Κ.Π. να κατεβάσετε ολόκληρο τον κανονισμό μεταθέσεων με τις μέχρι τώρα τροποποιήσεις του. κάντε κλικ εδώ : www.old.eakp.gr/news.php
 
                 —————–
 
ΕΡΩΤΗΜΑ   3ο 
 
Καλημέρα. Υπηρετώ στο π/κ ——–, ήθελα από καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας, χαίρομαι που τελικά μετά από χρόνια βρήκα μια ομάδα ανθρώπων να αγωνίζεται για βασικά δικαιώματα των εργαζομένων του Π.Σ. και θα ήθελα να ενημερωθώ αν και με ποιό τρόπο θα μπορούσα να συμμετέχω στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζετε για το 2ο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Για παράδειγμα, θα μπορούσα να έχω έντυπο υλικό για την προώθηση του σε πολίτες; Χρειάζομαι ειδική \”άδεια\” για να αναρτήσω πανό στο κλιμάκιο, και με ποιά αιτήματα που προωθεί η συγκεκριμένη κινητοποίηση;
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
 
 
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστούμε για την αναγνώριση και οφείλουμε να σου πούμε ότι μας τιμά ιδιαίτερα η αναγνώριση αυτή αφού προέρχεσαι από έναν τόπο όπως είναι η όμορφη Κρήτη που οι άνθρωποι της ξέρουν να αγωνίζονται, αυτό το αποδεικνύει άλλωστε και η δική σου η στάση.
 Τώρα συνάδελφε όσον αφορά το θέμα των κινητοποιήσεων κατ αρχήν αν διάβασες το κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για τις κινητοποιήσεις που βγήκε στις 3 Φεβρουαρίου θα είδες ότι η Ε.Α.Κ.Π .απευθύνει κάλεσμα προς τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις στα Διοικητικά τους συμβούλια για κινητοποιήσεις. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση από την στιγμή που η Ομοσπονδία δεν παίρνει πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις να το κάνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία για να υπάρχει κάλυψη των μελών τους σε οποιαδήποτε μορφής αγωνιστική κινητοποίηση συμμετέχουν. Για να γίνει λοιπόν ανάρτηση πανό συνάδελφε στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιοχή σου θα πρέπει το πρωτοβάθμιο σωματείο της περιφέρειας σου να πάρει σχετική απόφαση ότι δηλαδή συμφωνεί να παλέψει για το διεκδικητικό πλαίσιο και προχωρά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
   Όσον αφορά την διακίνηση έντυπου υλικού μπορείς να το κάνεις αλλά έχει άλλη οντότητα όταν γίνεται συντεταγμένα από τα σωματεία και τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη που θα συνεπικουρούνται και από τα απλά μέλη από ότι να το κάνεις μόνος σου. Για να γίνουν ευρέως γνωστά τα αιτήματα στην περιοχή σου και να αναδειχθούν από τα Μ.Μ.Ε. και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου σου θα πρέπει να τύχουν και της ανάλογης προσοχής και προβολής. 
 Από την στιγμή που είσαι αποφασισμένος να παλέψεις θα πρέπει εσύ και οι συνάδελφοι της περιοχή σου να ζητήσετε από την Ένωση σας να πάρει απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
 Πάντως θα πρέπει να γνωρίζεις εσύ και ο ι υπόλοιποι συνάδελφοι ότι η Ε.Α.Κ.Π. και τα στελέχη της ακόμη και χωρίς την συμμετοχή των πρωτοβάθμιων ενώσεων εάν δεν πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις θα προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.   
 Δυστυχώς συνάδελφε αυτή είναι η τραγική κατάσταση που υπάρχει και δεν μας τιμά σαν κλάδο γιατί ενώ αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα δεν υπάρχουν με ευθύνη των δύο παρατάξεων Π.Α.Σ. Κ .Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αντίστοιχες αντιδράσεις. Ενώ έχουμε με το μέρος μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αξιοποιούμε την αναγνώριση του αφού δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να στρέψει εναντίον μας σε οποιαδήποτε αγωνιστική μας κινητοποίηση την κοινή γνώμη. 
 Φυσικά στο γεγονός ότι μπορεί να προβάλουν εμπόδια όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν και εννοούμε διοικήσεις σωματείων του τύπου ότι: Αφού η Ομοσπονδία δεν πήρε απόφαση για κινητοποιήσεις δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς σαν πρωτοβάθμιο αυτό δεν ισχύει. Κάθε πρωτοβάθμια ένωση είναι ανεξάρτητη και μπορεί να αποφασίσει ότι κρίνει απαραίτητο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αποτελεί θεμελιακή διάταξη των καταστατικών όλων των Ενώσεων στα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού τους.
 Με την ευκαιρία θα τονίσουμε το γεγονός ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας στο 9οσυνέδριο ακριβώς για να μπορέσει να φιμώσει τα πρωτοβάθμια σωματεία προσπάθησε να περάσει καταστατική τροποποίηση για την δυνατότητα της διαγραφής όποιων ενώσεων από την Ομοσπονδία δεν συμβαδίζουν με τις αποφάσεις της, αλλά καταγγέλθηκε έγκαιρα από την Ε.Α.Κ.Π. και εμποδίστηκε να περάσει μετά την παρέμβαση της. 
 Η Ε.Α.Κ.Π. Αγαπητέ συνάδελφε με αφορμή το δικό σου μήνυμα απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. και τα πρωτοβάθμια σωματεία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ξεπερνώντας τα όποια διλλήματα να αφουγκραστούν την κρισιμότητα των στιγμών και να μην αφήσουμε άλλη μία ευκαιρία να πάει χαμένη.    
 Ιδιαίτερα στα σωματεία που υπάρχουν δισταγμοί και ταλαντεύσεις στις διοικήσεις τους να ασκηθεί πίεση από τους συναδέλφους , τις τοπικές επιτροπές όπου υπάρχουν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.      
 
                                                ———————————–
 
ΕΡΩΤΗΜΑ 4Ο 
 
 Συναδελφοι εδω και αρκετο καιρο αναρωτιεμαι εχουμε συνδικαλισμo ? Δεν λειτουργει τιποτα δεν μιλαει κανεις και αυτοι που εχουν ακρες βολευονται και ολα καλα.Παμε απο το κακο στο χειροτερο σαν σωμα.
 
                  —————-                   
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
  Αγαπητέ συνάδελφε η ερώτηση σου εάν υπάρχει ή όχι συνδικαλισμός, εάν λειτουργεί τίποτε και εάν μιλάει κανείς πιστεύουμε πως είναι λίγο άστοχη έτσι όπως την θέτεις. Όλη αυτή η δράση που ένα μέρος της είσαι σε θέση να το αντιληφθείς μέσα από την ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. που επισκέπτεσαι δεν σου λέει τίποτε; Από ποιούς ενημερώνεσαι για όλα τα εργασιακά θέματα; Ποιοι ξεσκεπάζουν κάθε φορά και τις σκέψεις ακόμα που μπορεί να γίνονται σε βάρος των δικαιωμάτων μας και σε ενημερώνουν έγκαιρα; Ποιοι συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο και του δίνουν τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες; Ποιοι επεξεργάζονται θέματα και θέσεις για ότι απασχολεί τον κλάδο;   Ποιοι ακόμη και μόνοι τους δίνουν αγώνες για να μην περάσουν μέτρα σε βάρος των εργαζομένων;
 Είναι πολύ ισοπεδωτικό και μηδενιστικό λοιπόν να λες ότι δεν λειτουργεί τίποτε και δεν μιλάει κανείς και φυσικά αποθαρρύνει και όσους από εμάς νοιώθουν ότι τόσος αγώνας τους δεν λέει τίποτε σε όσους πιθανότατα διαπιστώνουν κάτι αντίστοιχο με εσένα.
 Εκτιμούμε ότι μπορεί να αναφέρεσαι στην δράση της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων που όντως δεν λειτουργεί τίποτε εκτός από τα ρουσφέτια που έχουν να κάνουν με τις άκρες όπως λες αυτών που τις έχουν. Και πάλι όμως είναι άδικο γιατί υπάρχουν οι πρωτοβάθμιες ενώσεις της Δωδεκανήσου και Ρόδου, του Βορείου Αιγαίου και των Χανίων που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για τα μέλη τους. Φυσικά αυτό συμβαίνει γιατί εκεί υπάρχει ένας άλλος προσανατολισμός στην φιλοσοφία των Ενώσεων αυτών και συμμετέχουν στα προεδρεία τους και στελέχη της Ε.Α.Κ.Π., και φυσικά έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Ε.Α.Κ.Π. που βοηθά τις ενώσεις αυτές με όλες τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.   
    Για το θέμα αυτό όμως επειδή έχουμε αναφερθεί και πρόσφατα σε παραπέμπουμε σε μία παλαιότερη σχετική απάντηση.  Κάνε κλικ εδώ και διάβασε την 4η απάντηση  : www.old.eakp.gr/view.php
 
 
              —————
 
 
ΕΡΩΤΗΜΑ   5Ο 
 
Παρακαλώ πολύ να μου στείλετε τις απαντήσεις του γραπτού διαγωνισμού για τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών. Ευχαριστώ.
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 Αγαπητέ συνάδελφε συγνώμη που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα σου αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σε πληροφορήσουμε ότι απευθύνθηκες σε λάθος συνδικαλιστικό φορέα    
 
  
              —————-            
 
 
 ΕΡΩΤΗΜΑ   6Ο 
 
 Καλημέρα σας συνάδελφοι, γνωρίζετε αν θα πάρουμε την τρίτη δόση και το υπερωριακό η τα χάσαμε? θα δηλώνουνε κάθε χρόνο τόπο συμφερόντων? Πέρασαν 633 αρχ/στες τελικά? Καλές γιορτές και συνεχίστε! Με εκτίμηση.
.
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 Αγαπητέ συνάδελφε κατ αρχήν σου ζητάμε συγνώμη γιατί καθυστερημένα σου δίνουμε την απάντηση αλλά ο δαίμων των ηλεκτρονικών συστημάτων κάπου κάπου κάνει την ζημία του, τα ερωτήματα σου όμως δεν παύουν να είναι ακόμη επίκαιρα.
   Όσον αφορά για την τρίτη δόση του δασικού επιδόματος η Ε.Α.Κ.Π. κατέθεσε πρόσφατα αίτημα, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη απάντηση άρα ως επίσημη απάντηση ισχύει η απάντηση που δόθηκε στην Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι είναι στο Γενικό λογιστήριο του κράτους για έγκριση του κονδυλίου και για το υπερωριακό της «ντροπής» ότι γίνεται προσπάθεια για εξεύρεση κονδυλίων!!!   
 Όλα τα σενάρια λοιπόν ανοιχτά συνάδελφε. Ή θα δοθούν όλα μαζεμένα ενόψει πρόωρων εκλογών για να φανούν ως παροχές ή συμπεριλαμβάνονται στις περικοπές των δαπανών του δημοσίου για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης όπως δήλωσε η κυβέρνηση.  
 Όσον αφορά τις υπερωρίες « μαϊμού» που ενώ δεν είχε ανακοινωθεί τίποτε συγκεκριμένο για το ποσό και τον τρόπο χορήγησης παρά μόνο υπήρχαν οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας ότι θα κυμαίνεται περί τα 33 ευρώ καθαρά στο ύψος δηλαδή των εκτός έδρας ( βλέπε σχετική ανακοίνωση της ΕΑΚΠ :www.old.eakp.gr/view.php ) δυστυχώς δεν εισακούστηκε η Ε.Α.Κ.Π. που καλούσε τους συναδέλφους να μην νομιμοποιήσουν με την θέληση τους την προσπάθεια για υπονόμευση της υπερεργασίας που εφευρέθηκε την τελευταία στιγμή ( με πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας σύμφωνα με δική του δήλωση) ως δόλωμα για τον κατευνασμό των αντιδράσεων για τις παράνομες επιφυλακές και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων χωρίς ουσιαστικό οικονομικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους.
   Όσον αφορά για την δυνατότητα αλλαγής του τόπου συμφερόντων ακόμη δεν ψηφίστηκε το νέο Π.Δ. με τις τροποποιήσεις, όταν όμως θα ψηφιστεί και αυτή η τροποποίηση θα συμβάλει στο όργιο του ρουσφετιού και φυσικά στην ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια όσων περιμένουν καρτερικά στα νησιά να φύγουν.  
   Η σχολή Αρχ/στων αποτελούσε ανέκαθεν ένα ακόμη μετερίζι ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων  και εκμαυλισμού συνειδήσεων, συγκαλυμμένο από ένα διαβλητό εξεταστικό σύστημα. Η Ε.Α.Κ.Π. προσπάθησε με παρεμβάσεις της προ δεκαετίας να μπουν στοιχειώδης κανόνες αξιοκρατίας αλλά μάταια γιατί απλούστατα οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού έβλεπαν το υπάρχον σύστημα θετικά για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Πρόσφατα και για ακόμη μία φορά η Ε.Α.Κ.Π. με παρέμβαση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης (βλέπε σχετική ανακοίνωση: www.old.eakp.gr/view.php)  πριν την έναρξη των εξετάσεων ζήτησε την εγγύηση των αξιοκρατικών κριτηρίων με αφορμή το όργιο των φημών που επικρατούσαν για τα ρουσφέτια.
  Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά πέρα από υποθέσεις λόγω και των εμποδίων που μπαίνουν από το σχετικό Π.Δ. για να ξεσκεπαστούν οι τυχόν αδικίες που γίνονται σε βάρος των συναδέλφων που ενώ έχουν προετοιμαστεί με πολύ κόπο και γράφουν καλά βλέπουν να μένουν εκτός σχολής. Επίσης η Ε.Α.Κ.Π. προσπάθησε να βοηθήσει όσους συναδέλφους ήθελαν να κινήσουν σχετική διαδικασία για την διερεύνηση των γραπτών τους.    
 Το πρόβλημα όμως της σχολής Αρχ/στων όπως και κάθε παραγωγικής σχολής στο Π.Σ. για να λυθεί θέλει ριζική ανατροπή του προσανατολισμού του Π.Σ. και του τρόπου οργάνωσης του. Δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ πραγματικά παραγωγικές σχολές οι σχολές του Π.Σ. που θα παράγουν στελέχη υπεύθυνα και με επαγγελματισμό όσο θα διαπνέεται ο τρόπος οργάνωσης τους και λειτουργίας τους από την στρατιωτικού τύπου αντίληψη. Η μόνη πραγματική παραγωγή που γίνεται είναι η κατάφωρη αδικία σε βάρος κάθε συναδέλφου που προσπαθεί με τις δικές του δυνάμεις και η δημιουργία υψηλόβαθμων στελεχών που προάγονται συνεχώς πίσω από ένα γραφείο και που έχουν χάσει την επαφή με το αντικείμενο του επαγγέλματος τους εδώ και  μία εικοσαετία. 
 Η μόνη διέξοδο από το τέλμα της επαγγελματικής στασιμότητας του συνόλου των πυροσβεστών είναι να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την αναδιοργάνωση του Π.Σ.
 
 
 
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τους επισκέπτες που επικοινώνησαν μαζί μας.

Share

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

https://google.com/